ממליגה – מאמא ליגה!

מתכון לממליגה או אולי לפולנטה ?
שיווק נכון עושה את כל ההבדל

ממליגה - ליגת העל!

הממליגה, המאכל הלאומי של רומניה מעולם לא היה פופולרי וטרנדי. מה שנקרא בשפה שיווקית, מותג נטול נכסים… זה אוכל בסיסי שאפילו אבא שלי שהיה ממוצא רומני לא אהב לאכול. אולי בגלל שזה הזכיר לו את ילדותו ואת מלחמת העולם השנייה, ואולי בגלל שאמא שלו לא ידעה להכין מזה מטעמים, ואולי גם וגם… מה שבטוח, את חיבתי למאכל הזה לא קיבלתי מהבית.
ואז הגיע גאון שיווקי ואמר, לא עוד ממליגה! לא עוד רומניה, לא עוד אוכל של עניים. מהיום זה מאכל איטלקי. פולנטה שמו.
פולנטה, בניגוד לממליגה, היא מאכל נחשק. למה? כי ידעו לשווק אותה נכון. עם פרמז׳ן מגורד מעל, כוס קיאנטי ביד ועם שירה איטלקית רומנטית וגונדולות וטוסקנה וטרטופו. עשיתי לכם חשק. נכון?
עכשיו תעצמו עיניים ותחשבו על פולנטה מתירס טרי ועליה עגבניות שרי צלויות בתנור עם המון שמן זית ושיני שום ומוגשת עם אגוזים קצוצים מעל. אין, אין טעים מזה. ההכנה אמנם דורשת קצת התעסקות, אבל שווה כל רגע.

את המתכון למדתי מאורי שביט – עתונאית טבעונית בעלת האתר: טבעוניות נהנות יותר, במסגרת סדנא לאוכל בריא שהתקיימה במבשלים חוויה – פרתם בראשל״צ, לרגל השקת משקאות חדשים של ״אלפרו״.

רוצים גם להכין את הפולנטה הזו כלומר, את הממליגה הזו? הנה המתכון של אורי שביט. אני הכנתי עם אגוזים במקום שקדים.
פולנטה תירס ושקדים עם עגבניות צלויות
חומרים ל-4 מנות
לפולנטה:

5-6 קלחי תירס טריים, רצוי בקליפתם
1/2 כוס משקה שקדים או אגוזים "אלפרו"
1 כף שמן קוקוס (אם אין, אפשר להשתמש רק בשמן זית)
1 כף שמן זית
לעגבניות הצלויות:
2 כוסות עגבניות שרי תמר (או שילוב כמה סוגי שרי), חתוכות לאורך לרבעים
5-6 שיני שום שלמות 
עלים מ 4-5 גבעולי טימין
2-3 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
להגשה: חופן פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק, שקדים מולבנים פרוסים קלויים מעט (אני השתמשתי באגוזים).

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים את העגבניות והשום על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ים ובפלפל שחור.

עגבניות השרי נכנסו לתנור שלי

צולים 15-20 דקות, עד שהעגבניות והשום מתרככים ונצרבים מעט.

אחרי שיזוף וצלייה

מחלצים את התוכן מגרגירי התירס: בעזרת סכין חדה חורצים לאורך את קלחי התירס, תוך כדי פציעת הגרגירים. (לחרוץ את הגרגרים עצמם ולא בין השורות). בעזרת גב הסכין לוחצים את הקלח לאורכו ומחלצים את התוכן מהגרגירים (לא נורא אם פה ושם משתרבבות פנימה גם הקליפות).
מחממים במחבת שמן זית ושמן קוקוס. מוסיפים את עסיס התירס ומבשלים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מוסיפים את משקה השקדים, מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
מניחים מהפולנטה בצלחות הגשה. על הפולנטה מניחים (שום, אני מוותרת) ועגבניות צלויות. מעטרים בפטרוזיליה או בזיליקום טרי ובפרוסות שקדים. (אני עיטרתי בבצל ירוק, אגוזי מלך קצוצים ופלפל צ׳ילי גרוס).

ממליגה - ליגת העל!

מה עוד היה בסדנא?

מבחר קוקטיילים על בסיס משקאות אלפרו
את הסדנא פתחנו בקוקטייל כתום משגע במראה ובטעם:
רום נמזג לכוסיות.
קוביות מנגו קטנטנות הונחו בפנים.

משקה אורז + מנגו נכנסו לערבוב מהיר בבלנדר.
נענע לקישוט…  פתיחה בראש טוב

סדנא בראש טוב

קוקטייל נוסף שמחבר ארק ושקדים
שקדים + שקדים מרים + ארק + משקה שקדים וקרח. ניתן להוסיף סירופ סוכר או סילאן. 

בבית הכנתי שייק פירות עם וודקה ומשקה אגוזים: בבלנדר שמתי חצי מלון + אפרסק 1 וכוס אחת של משקה אגוזי לוז. אחרי שהכל הפך לשייק אחיד, טעמתי והוספתי כף דבש ומעט קרח. כן, הוספתי גם שוט של וודקה סטולי וניל וערבלתי שוב. מזגתי ל-3 כוסות. אופס… לא צילמתי. האמינו לי היה יפה וטעים.

ומה עוד אורי הדגימה לנו בסדנא?

ממרח שעועית מבושלת:

שעועית לבנה שהושרתה ובושלה + חלב אורז + שמן זית. תיבול במלח פלפל שום בצל ירוק ופלפל חריף. נהדר עם ירקות חתוכים, פיתה, טורטייה, או אפילו במזלג.

לקינוח:
עוגיות שקדים ומעדן קרמל.


אני מתה על העוגיות הקיפוד יפות האלה, ויש לי מתכון אליפות עבורן, עם חלבון ביצה. איזה יופי שאפשר להכין גם בגרסה טבעונית.

את משקה השקדים ומשקה אגוזי הלוז נתתי לבן שלי שמקיים בביתו אורח חיים טבעוני. הנה חוות דעת הנסיין:
״משקה אגוזי הלוז הפתיע לטובה. טעמו מתוק ואגוזי, אך יחד עם זאת הוא כלל לא שמנוני וכבד כמו שחשבתי, רק 1.6% שומן. השתמשתי בו כתחליף לחלב בקפה ואף לדגני בוקר. הקפה קיבל טעם אגוזי עדין (שדרוג!).
משקה השקדים דומה מאוד במרקמו לחלב. צבעו בהיר יותר מצבעו של משקה אגוזי הלוז וטעמו עדין במיוחד. גם הוא הרבה פחות שמן מכפי שניתן לחשוב (רק 0.5% שומן).
ממשקה אגוזי הלוז התלהבנו ממש ומאז הניסיון קנינו כבר כמה יחידות נוספות. 
החסרון היחיד הוא כמות חלבון נמוכה מזו של חלב פרה״.

לא רק הנסיין הטבעוני, גם אצלי בבית המשקאות האלה הפכו דייר קבע. אני מבשלת ואופה איתם ומרוויחה טעם נהדר וערכים תזונתיים.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.