הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 418

החל מיולי 2010

כחובבת טעמים, ריחות, אסתטיקה ואירוח כל כך שמחתי להכיר את האחיות ענת וגילה. שתיהן עברו לאחרונה לבניין אחד ברחוב החרש 8 ברמת השרון. ענת רוקחת שם את הריבות והליקרים שלה, ואילו גילה מוכרת בחנות הצמודה כלים חד פעמיים מרהיבים ביופיים. הישארו איתי במסע היפה והטעים הזה. כדאי, יש גם מתכון בסוף…

29/05/2012

ענת בן עזרא – מייצרת ליקרים וריבות בעבודת יד

הריבות של ענת אינן סתם ריבות, אלא מרקחות – קונפיטורות המיוצרות מפירות, עלים או שורשים טריים בלבד. ענת מייצרת כ-25 טעמי קונפיטורות בשילובים ייחודיים, מה שהופך אותה למובילה בשוק “ריבות הבוטיק”. בין הטעמים: תפוז-פסיפלורה, תות-ליצ’י, ענבים-ג’ינג’ר, תות-פסיפלורה ועוד. כמובן שניתן למצוא אצל ענת גם את הקונפיטורות הקלאסיות כדוגמת שזיפים, משמש, תות, תאנים או אגסים. אגלה לכם סוד שהריבות שנמכרות ברשת “לחם ארז” הן של ענת.

לאחרונה החלה ענת לשלב בריבות שלה גם שוקולד.

אני טעמתי את השילוב הייחודי תות-שוקולד. התמכרתי. אחרי כמה כפיות החלטתי שזה לא עסק! והחלטתי להשתמש במרקחת לצורך הכנת קינוחי גבינה. כמובטח, המתכון – בסוף.

את הליקרים מייצרת ענת בתהליך מיוחד, הממצה את הפרי לתוך האלכוהול. אצל ענת אין שימוש בתוספות מלאכותיות. הטעם והארומה נלקחים מן הפרי, והאלכוהול רק מעצים אותם. הליקרים מכילים בין 20% ל30% אלכוהול.ענת היא גם אלופה ובעלת מדליות מהתחרות הבינלאומית טרה-וינו, בקטגורית הכהילים (משקאות אלכוהוליים שאינם יין) :

2009 מדליות כסף עבור ליקר ג’ינג’ר ועבור ליקר לואיזה.

2010 מדלית זהב עבור ליקר לימון ג’ינג’ר, ומדלית כסף עבור תפוח צ’ילי.

2011 מדלית כסף עבור ליקר תפוז וליקר אספרסו אירי.

טעמתי את ליקר הלואיזה. בעיניי הוא שווה מדליית זהב!

גליה צורי – חנות Penelope עיצובים חד פעמיים

חנות Penelope לעיצובים חד-פעמיים מרמת השרון, מלמדת אותנו שניתן לארח באלגנטיות, תוך שמירה על מחיר הוגן (Value For Money), סביבה ירוקה ולא פחות חשוב…בלי לשטוף כלים.

החנות החדשה מציגה מגוון קולקציות עשירות של כלים חד פעמיים .

המוצרים מיוצרים מניר ממוחזר, בצפיפות גבוהה כדי שיהיו עמידים, חזקים ונוחים לשימושבמזון יבש ורטוב. כל המוצרים הינם מחומרים מתכלים וידידותיים לסביבה ועוברים תהליך ציפוי מיוחד על מנת להבטיח שימוש ברמת בטיחות גבוהה, הן ברמה הבריאותית והן ברמת אחזקת המזון בצלחת.

הקונספט הייחודי של החנות החדשה של Penelope  כולל גם שירותי עיצוב וסטיילינג , באמצעות צוות החנות, שישמח להתאים את העיצובים בהתאם לסוג האירוע: החל ממסיבות יומולדת ובר\בת מצווה, מסיבות אירוסין וחתונות, וכלה באירועים משפחתיים ואירועי קוקטייל פרטיים וכל זאת ללא תשלום כחלק מהשרות של Penelope . את השולחן המעוצב של Penelope ניתן יהיה לקבל למייל או לסלולרי כתמונה לשימוש אישי כדי לאפשר ללקוח לעצב את השולחן בצורה מקצועית וקלה.

את שולחן החג שלי קישטו כוסות, מפיות וכלי הגשה מקולקצייה פרחונית בוורד וירקרק. כל כך חגיגי!

כמו כן, רכשתי גביעי קינוח פטנטיים. שנראים כמו צנצנות עם מכסים קטנים שהופכים לרגל של גביע. כמה פשוט ככה חכם ונוח.

המחירים סבירים מאד: שולחן לאירוח ל- 10 איש כולל צלחות בכל הגדלים, כוסות, גביעי יין, סכום, מפיות ומפה יעלה כ- 150-170 שקל.

ואיפה המתכון, אתם בטח שואלים? אז הנה. הכנתי קינוחי גבינה בגביעים אישיים, אותם רכשתי בפנלופה. את הקינוחים ציפיתי במרקחת תות-שוקולד של ענת אותה ערבבתי בג’לי. האורחים התעלפו!

קינוחי גבינה אישיים – 20 גביעים

המרכיבים

בסיס פירורי קרמל

  • 400 גרם ביסקוויטים לוטוס או פתי בר מרוסקים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות סירופ קרמל (או מייפל)

מוס גבינה

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 500 גרם גבינה 5%
  • אינסטנט פודינג וניל

ציפוי תות

  • 1/2צנצנת מרקחת תות-שוקולד
  • 1 קופסת ג’לי תות
  • להגשה: נשיקות מרנג (אופציונלי)

אופן הכנה

  1. מערבבים את חומרי הבסיס ושמים  כ-2 כפות בכל גביע.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה.
  3. מערבבים את הגבינה עם הפודינג ומקפלים פנימה את הקצפת.
  4. בעזרת שקית זילוף מזלפים ממוס הגבינה על הפירורים עד ל3/4 גובהם.
  5. מכינים את הג’לי לפי הוראות היצרן, מקררים מעט ומערבבים עם הריבה לתערובת כמעט אחידה.
  6. יוצקים מתערובת הג’לי+ריבה על מוס הגבינה מכסים במכסים ושולחם למקרר לפחות ל- 6 שעות.
  7. להגשה: נשיקות מרנג (שקיבלתי במתנה)
  8. ניתן להכין עם ריבות בטעמים שונים וג’לי שונה.

  • Penelope חנות לעיצובים חד פעמיים :רח’ החרש 8, רמת השרון. טל’: 03-5473263
  • הריבות של ענת: רח’ החרש 8, רמת השרון -  ענת בן עזרא 054-7313499

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה