סחלב חם

התשובה שלי לימים סוערים

בשבוע שעבר, ביום קר מאד, מצאתי את עצמי מחפשת נחמה חמה בכוס. הרגשתי גם שמגיע לי ולמלך פיצוי על שנאלצתי לבטל הגעתנו לאירוע עקב מצב בריאותי ״לא משהו״.
חיפשתי ומצאתי: הכנתי בפעם הראשונה סחלב.

ראשית חשוב לי להדגיש שהמתכון מאאאאאד פשוט. והגיוונים כאן רבים.
בעיון במתכונים ברשת ראיתי שהבסיס הוא חלב אליו מוסיפים קורנפלור להסמכה, סוכר להמתקה וחומרי טעם.

משתפת אתכם במתכון להכנת הסחלב הכי מחמם והכי רומנטי במזרח התיכון:

המרכיבים ל-2 מנות:
3/4 כוס חלב (ניתן להשתמש בכל סוג של חלב שתבחרו. חלב שקדים, או חלב קוקוס יתאים כאן מאד.)
3/4 כוס מים (אפשר עוד חלב או שמנת דלת שומן, או אלפרו 5% וכדומה)
3 כפיות סוכר
1 כף קורנפלור (עמילן תירס)
1/2 כפית תמצית וניל

להגשה:
קוקוס
קינמון
אגוזים קצוצים
אופציונלי: קקאו, שקולד מגורר, בוטנים קצוצים (זו למעשה התוספת האורגינלית).

אופן ההכנה:
אני מעדיפה לצמצם בכמויות החלב ולכן השתמשתי בחלב ומים, חצי חצי. אבל תרגישו חופשי להשתמש בכוס וחצי חלב, או כוס חלב וחצי כוס שמנת אם בא לכם משהו מושחת פלוס פלוס. אמרתי לכם שיש המון אפשרויות לגיוון…
הרתחתי בקלחת 3/4 כוס חלב עם 3 כפיות סוכר וחצי כפית תמצית וניל.
כשהחלב רתח והסוכר נמס, הוספתי פנימה בזרם דק, תוך כדי בחישה, את המים שבהם הומסה עוד קודם (בבחישה נמרצת) כף הקורנפלור.
המשכתי לערבב עוד חצי דקה, עד שהתקבל סחלב סמיך.
זהו. מוכן!
מזגתי לספלים ופיזרתי מעל קוקוס, קינמון (מעט מאד) ואגוזי מלך קצוצים.

אני יודעת ש:
צריך מי זהר, אבל לא היה לי בבית, וגם בסופר לא מצאתי. מה שיותר חשוב זה שהשילוב של תמצית הווניל עשתה לנו חם וטעים. בינתיים מצאתי מי זהר! יש!
יש כאלה שאוהבים עם מי ורדים. אז לכו על זה!
הכי ״אמיתי״ זה להשתמש באבקת סחלב (יש בשוק לוינסקי, ובחנויות תבלינים, גם בנצרת יש). אלא מה? אנחנו בבית, בערב, סוער בחוץ… איפה אנחנו ואיפה כל אלה?

אני בגישה שהכי נכון להכין דברים נהדרים מחומרים נגישים בכל מטבח. אז זה הסחלב שלי.

חורף נעים!
לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.