מהי עבודת שורשים בשבילכם?
א. להכין את אילן היוחסין המשפחתי עבור הדור הצעיר
ב. לצבוע את השיער כדי להסתיר את סימני הגיל כל חודש
ג. לחתוך גפרורים של סלרי, פטרוזיליה, גזר וחבריהם
ד. כל התשובות נכונות
אם גם אתם חובבי ירקות השורש עתירי הטעם, ואתם לא מתעצלים לגפרר אותם, תוכלו ליהנות מסלט פריך ועוקצני שיתאים כמנה ראשונה, או כתוספת לכל ארוחה.
אצלי סלטי שורשים מתחברים לקיץ, כי בחורף אני מבשלת את השורשים למרק או נזיד.
אבל הבטחתי 2 במחיר 1 נכון?
זה אומר שאתם מקבלים כאן 2 רטבים שונים.
הערה חשובה: אם יש לכם ״מנדולינה״ תוכלו לגפרר איתה את השורשים בצ׳יק (לפעמים עם קצת אצבע, אבל לא נורא, יש לכם הרי 10 אצבעות… או במילים אחרות: זהירות!!!). לי אין. אני מעדיפה לחתוך את השורשים בזהירות בסכין. כן, כן, ידנית (בעזרת הבעל והילדים הגדולים).
המרכיבים:
6 צנוניות פרוסות לפרוסות דקיקות
1/4 שורש סלרי חתוך לגפרורים דקיקים
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (בלי הגרעינים, אפשר לשחק עם הכמות לפי ההעדפות האישיות לחריף)
1 שורש פטרוזיליה חתוך לגפרורים דקים
2 גזרים פרוסים לאורך עם קולפן ואז קצוצים בגודל של גפרורים בערך
1 קולורבי חתוך לגפרורים דקיקים
2 סמ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ דק בסכין
קוביות קטנות מ״בשר״ של רבע לימון
גיוון: סלק, לפת, תפוח עץ, מלפפון (אחרי שהסרנו את החלקים הרכים עם הגרעינים) וכל ירק קשה שבא לכם …
אופן ההכנה:
להניח את כל המרכיבים בקערה עמוקה
עכשיו תוכלו לבחור אחד משני הרטבים: מזרח או מערב
ויניגרט – המערב (הלא פרוע)
לערבב את כל חומרי הרוטב בצנצנת או בשייקר:
3 כפות שמן זית
1 כף גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל גרוס
1 כפית סילאן
ויניגרט – המזרח (הרחוק)
לערבב את כל חומרי הרוטב בצנצנת או בשייקר:
2 כפות שמן (אני אוהבת שמן אורז, כי הוא נטול טעם)
1 כף שמן שומשום
2 כפות חומץ אורז
1 כף מירין (לא חובה)
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר או דבש
לצקת את הרוטב על הירקות, לערבב היטב, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכמה שעות לספיגת טעמים.
גיוון:
ניתן לשלב בסלט שורשים נוספים: סלק, לפת וכדומה.
בשל הצורה המוארכת, ניתן לשלב בסלט גם נבטים. נותן רעננות וקלילות.
גם פלפלים, מלפפונים ושאר ירקות שניתן לחתוך לרצועות ארוכות ניתן לשלב כאן.
גוונו, שלבו, זה המקום להתפרע…
בתיאבון!
חיים וטעים!