הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

נשירת שיער היא תופעה שכיחה למדי המטרידה הן נשים והן גברים. היא נובעת מסיבות שונות, ביניהן גנטיות אבל גם אז יש בהחלט אפשרות להאט את התהליך ולהשאר עם יותר שיער על הראש לאורך זמן. הסברים, טיפים ואפילו מתכון שלא תאבדו אף שערה לשווא.

21/11/2016

נועה פרומן נטורפתית על נשירת שיער והדרכים ךלהלחם בה

זו שאלה שחוזרת אצלי הרבה בקליניקה, מה אפשר לעשות כדי להפחית את נשירת השיער? נשירת שיער היא תופעה שכיחה למדי המטרידה הן נשים והן גברים. במצב נורמלי אנחנו מאבדים בן 80-100 שערות ראש מדי יום כחלק מתהליך ההתחדשות של הגוף. אך נשירת שיער עלולה להיות בעייתית אם היא גורמת לדילול ניכר בכמות השיער או להתקרחות.

כדי להבין את התופעה והסיבות לנשירת שיער עלינו להכיר קודם כל את מבנה השערה.

1. גוף השערה הוא החלק הבולט מעל העור. גוף השערה מורכב מ-2  שכבות עיקריות:

- שכבה פנימית שכבה זו מהווה 70% מנפח השערה. היא קובעת את צורת השערה , צבע השערה, גמישותה וחוזקה.

שכבה החיצונית- מורכבת מ- 2-10 שכבות תאים הבנויים כמו גג רעפים. שכבה זו בד”כ אינה חדירה. טיפולי  קוסמטיקה מגבירים את חדירותה

2. שורש השערה מצוי בשכבת הדרמיס עמוק בעור, משם צומחת השערה. התאים הבשלים עולים כלפי מעלה, כלומר, גוף השערה מורכב מתאים מתים. לכן טיפול כימי יפגע בגוף השערה אבל לא ישפיע על השורש ולכן לא ישפיע על צמיחת השיער. מצד שני גם כל חומר כימי חיצוני שאמור לשמש נגד נשירת שיער לא  באמת יעזור כי גם הוא לא חודר לשורש. * נתון מעניין- בשורש השערה מצוי הפיגמנט שיקבע את הצבע שלה. לבלונדיניות שיער צפוף יותר (140 אלף) בעלי שיער שחור ממוקמים במקום טוב באמצע (110 אלף) ובעלי שיער אדמוני נחשבים כבעלי השיער הדליל ביותר (90 אלף)

נועה פרומן על נישרת שיער והדרכים להלחם בה

מחזור החיים של שיערה

1. אנגן – שלב צמיחה חלוקה בלתי פוסקת של תאים בבסיס השורש, יכול להמשיך עד חמש שניים. * נתון מעניין – תקופת האנגן קובעת  את אורך השערה והיא תורשתית. עובדה זאת מסבירה לנו מדוע ישנים אנשים שיש להם שיער ארוך עד הטוסיק וכאלה ששערם בקושי מתערך מעבר לכתפיים.

2. קטגן –שלב קצר. אורכו כשבועיים והוא מהווה רק מעבר לשלב הבא.

3. טלוגן –שלב התרדמת שיכול להימשך עד חמישה חודשים ובו לא מתרחש יצור תאים חדשים וסופו בנשירת השערה

במצב נורמלי 85% מהשערות במצב אנגן (צמיחה) ו- 15% במצב טלוגן (מנוחה ונשירה). בנשירת שיער מוגברת יותר שערות נמצאות במצב טלוגן.

מהם המצבים  לאובדן שיער?

1. נשירת שיער מקומית מהווה בד”כ תופעת לואי למחלות

2. נשירת שיער כללית דלדול שיער במקומות רחבים בראש או בכל הראש. נשירת שיער כללית מתחלקת ל- 2 סוגים:

- נשירת שיער בשלב הטלוגן – הסוג הנפוץ ביותר של נשירת שיער. יותר מ- 20% מהשיער נמצא במצב טלוגן. נראה את השפעה רק אחרי 3 חודשים בעצם הבעיה התחילה  3 חודשים לפני הנשירה

- נשירת שיער בשלב אנגן- פחות שכיחה. קיימת פגיעה בתאי שורש השערה הגורמת לנשירה מידית. יכול לנבוע מתרופות כימותרפיות והקרנות

3. נשירת שיער בגברים תקופת האנגן (צמיחה) הולכת ומתקצרת ותקופת הטלוגן (תרדמת ונשירה) מתארכת. במשך השנים השיער מדלדל והנשירה גדולה מצמיחה. נובע בעיקר מתורשה, עודף הורמוני מין גבריים

מהם סיבות לנשירת שיער:

מדובר בד”כ בנשירת שיער כללית מסוג טלוגן

1. נטייה תורשתית – המשפיעה גם על גיל תחילת הנשירה ועוצמת נשירה גנטית וגיל  - אי אפשר לשנות גנים אבל אפשר להאט את התהליך ולהיות יותר שנים עם השיער.

2. לגיל ולמין-  עם הגיל חלה האטה בקצב צמיחת השיער ועליה בקצב נשירתו

3. שינויים הורמונאליים

4.חוסר בויטמינים כתוצאה מלחץ ומתח בעיקר B,C  ואבץ

 5. חוסר חלבון בתזונה. שיער זה חלבון לכן לטבעונים בפרט מאד חשוב לבדוק שהם היות מוזנים נכון

6. חוסר בברזל וB 12 חשוב מאד לעשות בדיקות דם ולעקוב

7. חוסר מינרלים- בעקבות תזונה לא מאוזנת . שיער בריא זקוק למינרלים כמו- גופרית, אבץ, סיליקה.

8. חוסר זרימת דם לראש: יכולה לנבוע מ כלי דם לא תקינים, דם עתיר בפסולת, חוסר פעילות גופנית, מתחים, עישון, הסתיידות עורקים.  ברגע שלא תהיה זרימה טובה גם המרכיבים החיוניים לא יעזרו.

9. תרופות – תרופות רבות גורמות לדילול שיער בעיקר אם צורכים אותן זמן ממושך כגון: גלולות , תרופות אנטי דיכאוניות, תרופות לטיפול בדלקות מפרקים, ועוד

המלצות תזונתיות: ולקינוח אפילו מתכון טעים מאוד שמחזק את שורשי השיער

נועה פרומן על נישרת שיער

 

אבץ מחסור באבץ בא לידי ביטוי בשיער דק ושביר ובנשירת שיער. מזונות עשירים באבץ: קטניות, אגוזים,(בדגש על גרעיני דלעת) דגנים מלאים  בשר רזה, הודו.

ברזל אנמיה מחוסר ברזל מתבטאת גם בנשירת שיער. מקורות הברזל במזון גם הם בעיקר במזונות מהחי, עלים ירוקים, מדגנים מלאים, קטניות ואגוזים.

חומצות שומן חיונית (אומגה 3 ) – לחומצות השומן אומגה 3 חשיבות רבה לבריאות השיער, הפחתת קשקשים וגרד בקרקפת. את חומצות שומן אלה ניתן למצוא בעיקר בדגי מים עמוקים דוגמת סלמון, טונה ופורל וכן בזרעי פשתן טחון, צאיה, אגוזים.

ויטמינים מקבוצת B   – מצויים במינונים שונים בבשר, דגים, חלב, ירקות ירוקים, דגנים, קטניות, שמרי בירה  ואגוזים.

ביוטין – מזונות עשירים בביוטין מונעים נשירת שיער ובעיות עור שונות. מזונות אלו הם זרעי חמניות, אגוזי מלך, סויה וקטניות נוספות, אפונה ירוקה, שיבולת שועל ואורז מלא. מומלץ להימנע משימוש ביצים טריות, מכיוון שביצה טרייה גורמת לקשירת הביוטין ומונעת ספיגתו בגוף.

אנטיאוקסידנטים – (כמו- ויטמין A, ויטמין  C ויטמי ןE,) שומרים על בריאות השיער, מונעים נשירת שיער  ומאיטים תהליכי הזדקנות הם מצויים בתה ירוק, פירות וירקות עלים ירוקים , קקאו ג’וג’ו ברי

PABA– מיגנה על זקיקי השיער ומונעת נשירה. מזונות המכילים PABA כוללים אורז מלא, פטריות, ביצים וחלב.

 סליקה-  בעלת חשיבות לחיזוק השיער ומניעת נשירה נמצאת בשעועית ירוקה, שיבולת שועל,דוחן,שעורה, דגנים מלאים.

טיפ : קוקטיל סיליקה מצוין לשיער – 1/2 כוס שבולת שועל עם 1/2 כוס סובין ב 1/2 ליטר מים. להשרות כל הלילה. למחרת לשתות את המים

והנה גם המתכון המנצח שלי להפעם  שגם הוא יתרוםלחיזוק השיער שלכם

שעועית ירוקה מוקפצת עם בטטה ושומשום
1 בטטה
250 גרם שעועית ירוקה טריה או קפואה
קצת שורש ג’נג’ר
2 שיני שום
1/4 כוס סויה
1/4 כוס לימון
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-  180 מעלות
מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות מנחים על תבנית חסית חום. מערבבים את הבטטה עם כף שמן זית, כף סויה קצת שום וג’נג’ר קצוץ. צולים עד שמתרכך, בערך 20 דקות
בינתיים חולטים את השעועית במים רתוחים לא יותר משתי דקות מעברים לקערה עם מים קרים וקרח. (כדי לשמור על הצבע והפריכות)
במחבת מקפיצים קצת שום וג’ינג’ר מוסיפים את השעועית והבטטה מקפיצים למספר דקות מוסיפים סויה, קצת מלח, פלפל ומיץ הלימון.
לפני הגשה מפזרים שפע של שומשום.

נועה פרומן על נישרת שיער

להכוונה ויעוץ  אתם מזמנים לפנות אליי

נועה פרומן

נטורפתית ושפית לבישול בריא

054-4666016

שימו לב עכשיו  תוכלו להנות מחבילות יעוץ וטיפולי רפלקסולוגיה מוזלות במיוחד כל הפרטים כאן

נועה פרומן נטורפתיתושפית לבישול בריא

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה