הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

תופעת הגזים – דווקא בחגים היא מתגברת, קבלו קצת הסברים, לא מעט טיפים ואפילו מתכוון ואל תשכחו לקרוא עד הסוף כי יש הטבה מיוחדת לבלוגריות סלונה בלבד !

11/10/2016

נועה פרומן נטורפתית ובישול בריא על תופעת הגזים

תופעת הגזים … דווקא בחגים מתגברת

כולנו, נשים וגברים, רזים ושמנים, פולטים גזים. אך לחלקנו נושא זה מהווה מטרד ופגיעה באורח החיים. יש מי שסובל מנפיחות בבטן, אי נוחות במערכת העיכול, לעיתים גם מגיהוקים לא נעימים המלווים בריח חריף, כאבי בטן ופליטת גזים רעשניים ו”ריחניים”., נראה לי שהבנתם על מה אני מדברת.

בנוסף, קיים הבדל בין גזים המשתחררים בקלות, לבין גזים כלואים הנשארים זמן ממושך במערכת העיכול ויכולים לגרום לכאבים מאוד חזקים ואף ללחץ על הסרעפת וקשיי נשימה.

 אז בואו נדבר על איך נוצרים הגזים, הסיבות והפתרונות וכמובן מתכון משגע פשוט וטעים קרקר שיפון עם קימל. למה דווקא קימל? תדעו בסוף

 איך נוצרים הגזים:

1. בתהליך האכילה אנחנו בולעים גם אוויר, אם אוויר זה אינו נפלט מן הגוף דרך הפה, הוא ממשיך לנוע במערכת העיכול ומגיע לחלקו התחתון של הגוף. כמות האוויר הנפלטת מחלקו התחתון של הגוף היא בממוצע ליטר אחד, שזה אומר בין 10 ל-15 פליטות ביום. רוב הגזים הינם ללא ריח, מכילים דו תחמוצת הפחמן, מימן וחנקן. בצורה זו נוצרים רוב הגזים אצל אדם בריא.

2. בתהליך העיכול שלנו משתתפים חיידקים המסייעים לנו לפרק את המזון שאנו אוכלים. תוך כדי פירוק המזון נוצרת תסיסה שגורמת לגזים כמו מתאן, פחמן דו חמצני ומימן (גז דליק) להשתחרר. גזים אלה נפלטים בפירוק פחמימות, חלבונים ומוצרי מזון נוספים.

3. גזים הנוצרים כתופעת לוואי של חולשה או מחלה שקשורה למערכת העיכול.

סיבות לגזים:
ישנן סיבות
רבות והן שונות מאדם לאדם וגם אצל אותו אדם יש תקופות שונות. אך בין הסיבות השכיחות ניתן למנות:

1. סטרס – לחץ, כעס, שמירת רגשות “בבטן” יכולים בהחלט לגרום לגזים.

2. ארוחות גדולות – ארוחות כבדות ברווחים גדולים וריבוי סוגי מזון. מאד מכבידות על פירוק המזון. הרבה אנשים יסבלו מגזים אחרי יום כיפור לאחר שאכלו ארוחה מאד גדולה והגיעו למצב שהם “מתפוצצים”.

3. אכילה מהירה וחוסר לעיסה מספיקה של המזון - לעיתים תוך כדי דיבור, דבר המגדיל את בליעת האוויר וגם חוסר בלעיסה ראויה גורם לכך שהמזון אינו מתפרק עד הסוף. ולא פחות חשוב, כאשר נאכל לאט נאכל גם מעט!

4. שימוש באנטיביוטיקה ותרופות - השימוש באנטיביוטיקה פוגע בפלורה הטבעית של הגוף  ומחליש את מערכת העיכול.

5. שתיית משקאות מוגזים ולעיסת מסטיק – גם אלו מכניסים יותר אוויר למערכת העיכול ולכן לאדם שרגיל לשתות הרבה מוגז ו/או ללעוס מסטיק אמליץ ראשית לעבור לשתות מים ולהפחית את לעיסות המסטיק.

6. חולשה ומחלות של מערכת העיכול – כגון קנדידה, עצירות, “תסמונת המעי הרגיז” ומחלות מעי דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס וגם בעיות בכיס המרה. גם הן סיבות לגזים.

7. מאכלים וצירופים לא נכונים של מזונות - לדוגמא: אכילת פירות לאחר האוכל, לאנשים מסוימים אכילת פירות כקינוח תגרום לנפיחות וגזים. הדבר נובע משום שהפירות מתעכלים יחסית מהר ולכן כאשר הם מחכים בקיבה לשאר האוכל הם מתחילים להירקב ולתסוס.

8 עודף סיבים - אני בהחלט בעד צריכת הרבה סיבים ורובנו לא אוכלים מספיק סיבים, אבל יש אנשים שאכילה מרובה של סיבים תכביד על העיכול שלהם ותגרום לגזים. במקרה כזה אני אמליץ על שתייה מרובה והעלאת כמות הסיבים בהדרגה.

מאכלים הגורמים לגזים
חשוב לי להדגיש שכמות הגזים הנוצרים ע”י מזון מסוים משתנה מאדם לאדם ויש מי שיהיה רגיש למזון מסוים  ואחר בכלל לא. ולכן חייבת להיעשות בדיקה אישית, אך ישנם מזונות המגבירים באופן כללי את הסיכוי לגזים.

- חלב ומוצריו

- סוכרים: נוטים לתסוס במערכת העיכול וליצור גזים

- ירקות כגון בצל, ברוקולי, צנון, כרובית, כרוב רגיל וכרוב כבוש, קולרבי, נבטים, ארטישוק ואספרגוס.

- קטניות, אנשים רבים רגישים לקטניות כגון שעועית, פול, עדשים וכד’, במקרים כאלה אני אמליץ על הנבטת  הקטניות.

- פירות מיובשים: כגון תאנים, משמשים, צימוקים וכד’

אז מה עושים?

להימנע מאכילת מזונות הגורמים לגזים.יש לשים לב שאצל כל אדם זה קצת שונה.

להימנע מכל מזון המכיל כימיקלים וחומרי שימור, טעם וצבע. מזון מעובד ומזון מוכן.

יש לאכול לאט וללעוס היטב את המזון.

לאכול בנחת ולא כאשר מוטרדים או ממהרים.

לאכול מספר ארוחות קטנות ביום.

להימנע משתיית משקאות מוגזים ואכילת פירות כקינוח. (עדיף לאכול פירות בין הארוחות)

טיפ 1 – אני ממליצה להכין חליטות ולשלב בהם ג’ינג’ר – לחתוך או לקלף חתיכה, קינמון, אניס ומליסה, להמתיק עם קצת דבש ולשתות במשך היום. לצמחים אלה יש תכונה קרמינטיבית (סופחים גזים)

טיפ 2 – לעיסה או שילוב במזון של גרגירי קימל. קימל נחשב לאחד הקרמינטיביים החזקים בטבע.

ולמתכון קרקרים שיפון עם קימל ( המתכון הוא מתוך הקורס שלי לבישול בריא, פרטים על הקורס  הבא כאן ובסוף הפוסט יש לכן גם הטבה מיוחדת)

2 כוסות קמח שיפון
כוס סובין שיבולת שועל
כפית שטוחה מלח
כף סוכר
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כוס גרעיני חמניות
1/4 כוס קצח אחרי פתיחה – לכתוש קלות במכתש ועלי
1 כף קימל
1/3 כוס שמן זית
1/2 – 1 כוס מים רגילים
אופן הכנה:
מערבבים הכול ביחד ליצירת בצק אחיד (אפשר ביד או במיקסר)
מרדדים לעובי דק מאוד על גבי ניר אפייה חותכים (מסמנים) את הגודל הרצוי של הקרקרים מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 15 דקות

נועה פרומן נטורפתית ובישול בריא על תופעת הגזים

בתיאבון!

 רוצות/ים ללמוד עוד דברים שיהפכו את החיים שלכם לנעימים, בריאים וטעימים יותר – מיד אחרי החגים אני מזמינה אתכם להצטרף אליי למטבח לקורס בישול בריא ב- 5 מפגשים  כל הפרטים כאן, שימו לב – לבלוגריות סלונה יש מחיר מיוחד – 1000 ₪ בלבד לכל הקורס, 200 ₪ הנחה.

הלינק לכל פרטי הקורס ומה בדיוק נעשה שם  כאן

חג שמח

 שלכם

 נועה פרומן

נטורפתית ושפית לבישול בריא

ליעוץ אישי, אני עומדת לרשותכם גם בדף הפייסבוק שלי ובטל’: 054-4666016

 

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה