הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נטע-לי כץ

מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.

עדכונים:

פוסטים: 147

החל מינואר 2017

הונולולו “טיקי בר” הראשון בישראל – ה”אייס בריקר” המושלם לערב קסום ועשיר לחיך ולנשמה.

14/08/2019

 אחד הדברים הטובים בלחיות בעיר כמו תל אביב הוא שלא צריך לצאת ממנה כדי לגלות עולמות חדשים. ליל חמישי 20:00 בערב תור ארוך משתרך על כיכר דיזינגוף המחודשת, אני והבסטי שמות צעדנו לכיוון התור. הרוחות מספרות כי הונולולו הוא בר היפסטרי נחשק בזכות הקוקטיילים הייחודים שלו ובזכות הבעלים המיקסולוגים לעילא ועילא ונהפך בין לילה למקום החם והנחשב בעיר. בעוד ממתינה העפתי מבט ונדהמתי מהמגוון הרחב של האנשים. היה שום את החבורה ה”ביטניקית”, את “עובדי הייטק”, את, “האתלטים”, ואת אלו שרוצים להיות משהו שעוד לא החליטו בדיוק מה.

IMG_4499

הונולולו

“הטיקי-בר” הראשון בישראל, בר קוקטיילים בוייב קאריבי לוהט. המושג “טיקי” מגיע מתרבות האיים הפולינזיים. הטיקי הומצא בהוליווד בשנות השלושים והיה בשיאו כ-40 שנה במהלכן השפיע על תחומי העיצוב, האופנה, הקולינריה והמוזיקה. הרום הוא הכוכב הראשי של הטיקי . המגוון הרחב שמציעים בהונולולו הוא הגדול ביותר בישראל, בהירים, כהים, נקיים, מתובלים, צעירים ומיושנים. מהקולוניות הצרפתיות שבאיים הקאריביים ורום מטרנידד, מהאיטי, ברבדוס ועוד. לצד הרום יככבו במשקאות הרבה מיצי פירות בדגש על טרופיים, ותמציות תבלינים המכילות קינמון, מקדמיה, פיסטוקים ושקדים. ובמקום נעשה שימוש בסמלים ובדמויות פולינזיות ולעיתים גם אינדיאניות.

 אני והבסטי יושבות בשולחן מרכזי בחצר הגדולה המשקיפה על הכיכר והאנשים מתלבטות בתפריט הקוקטיילים כאילו אנו קוראות את עבודת הדוקטורט לפני הגשה אחרונה, מנסות להחליט..הכל נראה סופר מגרה ומעניין.

IMG_4416

סצנת הקוקטיילים זה כבר לא טרנד, זה המשקה מעתה והלאה. מחד גיסא בחירת הקוקטייל חייבת להיות מדויקת, הם בדרך כלל מוגשים עוד לפני המנה הראשונה, והקוקטייל צריך להיות ה”אייס בריקר” כלומר להמיס את הלב הסועד ולפתוח את החיך. ומאידך גיסא שלא יהיה כבד מידי ושלא יאפיל על הטעמים השונים של המנות.

שני המלצרית האדיבה נחלצת לעזרתנו, “אולי אני אתחיל לבחור לכן..ולאט לאט נתקדם?”

 ISLAND PORT  - פיסקו קאפל, פורט אוטימה, סינט ג’רמיין, ריבת אפרסקים, בזליקום סגול וליים.

PAIN KILLER - אל דוראדו 3, גוסלינג, קוקוס, פסיפלורה, שקדים ואננס ליים.

IMG_4402

 אנחנו מתבוננות על הכוסות המעוצבות בקסם, צבעוניות ושיק, מחזירות מבט אחת לשנייה מי לוקחת מה? ומחליטות להשיק ולחליף. לגימה קטנה, עצימת עיניים ואני לגמרי מדמיינת את עצמי על חוף הים הלבן, דקלים, הגלשן נח לו בצד. אני לא צריכה מדיטציה כדי לדמיין את החופשה הבאה שלי, אני רק צריכה להגיע להונלולו. הטעמים היו עדינים, פרשים, ומתקתקים כאלה שגורמים לך לרצות לקחת לגימה נוספת.  הבסטי פונה אלי, תפתחי עיניים אני לא בטוחה שאני מעוניינת להעביר לך את הקוקטייל שלי. מבט קצר שלי. קחי, אבל לגימה קצרה היא מסננת וזורקת לאוויר. מחליפות, משיקות ולוגמות, וואו!, גם שלך מעולה. אני מסננת לעברה תזכרי שאמרת לגימה קצרה.

IMG_4471

המוזיקה מתנגנת לה בדיצבלים הנכונים, שמאפשרים שיחה קולחת, ואנחנו לוגמות ומבקשות את תפריט האוכל אנחנו יודעות שכדי לשרוד את הערב הזה אנחנו חייבות “לרפד” את הקיבה אחרת נצא מכאן בריקוד הורה סוער. שני המלצרית הסופר אדיבה חוזרת עם תפריטי האוכל מסתכלת עלינו ה”מתלבטות”..אולי פשוט נזרום עם מה שאני אוהבת? אנחנו עונות לה במקהלה של מביישת ילדי צדיקוב:  אוקיי, אנחנו אוכלות הכול. היא נבוכה לתשובה הזאת היא לא ציפתה.

לשולחן מגיע טטאקי טונה – טונה עטופה באצת נורי כבושה במיסו, סלט פאפאיה קרם עגבניות וסויה שחורה.  מנה אנינה וקלילה,נשענת על חומרי גלם טריים, פרשית ומדויקת בטעמים ובמרקמים לערב תל אביבי לח.

IMG_4412

לסיבוב שני של קוקטיילים – כן היה גם כזה…

TOUCANS - רוסקי סטנדרט, מליבו, אפירול, אננס, פסיפלורה שקדיים וליים.

TEA TOME - אפלטון רום, נוילי פראט וורמוט, תה ירוק, מי קוקוס, ג’ינג’יר וכורכום בסחיטה איטית, אוליאו סקארום הדרים. מסונן דרך חלב.

IMG_4473 (1)

אנו משיקות שוב הפעם עם חיוך אין התלבטות יהיה פה שיריינג ומופתעות מהפרזנטציה הקוקטייל והטעמים הנעימים והטעימים – אני לא זוכרת מתי לגמתי קוקטייל בכזו התלהבות ואפילו סיימתי אותו. זה היה השלב שצצה בראשי המחשבה למה אני מספרת לכם על כול הטוב הזה? הגני הקדמוניים שלי רוצים לשמור על המקום הזה לעצמי.  המנה הבאה שנאכלה כמעט לפני שהספקתי לצלם “קערת פוקי סולומון”  סביצ’ה סלומון, בטטה מתובלת בסויה, כרוב סגול מוחמץ, כוסברה, גזר, תירס, מלפפון יפני מוחמץ, אורז סושי, ואצת נורי טמפורה. שמגיעה עם מבחנה ברוטב יוזו ואנחנו פיזרנו על המנה וערבבנו יחד.

IMG_4418

דיוק מושלם בטעמים, תבלון משובח, טעים לי במקסימום – אמחייה!  

 לי ולבסטי יש שפה שלמה שלא נאמרות בה מילים, רק מבטים ואנחנו יכולות לשבת, להתגלגל מצחוק מאותו הדבר מבלי שנאמרה מילה אחת באוויר. חיי היום יום מנעו מאיתנו בתקופה האחרונה להיפגש והונולולו בר החזירה את רוח השמחה והחיים לשולחן.

IMG_4548

מביטות אחת בשנייה וקוראות לשני ובקולות מקהלה: אנחנו רוצות את הקוקטייל עם הבננה.  שני מסתכלת מחייכת, צוחקת “יחסית למתלבטות הפעם הייתן החלטיות”, כן אבל רק אחד אנחנו חייבות לנסות, אה וגם את הר גאו שרימפס. אומרים שעם אלכוהול נפתח התיאבון..

IMG_4518

FROZEN BANANAS DAQUIRI - ג’ים בים ריי, אל דוארדו 3, מליבו, בננה, אשכולית אדומה, אננס וליים.

 הר גאו שרימפס - 5 כיסונים מאודים במילוי שרימפס עם סריוצ’ה הבית וסויה ג’ינג’יר.

הונולולו תיקי בר, גיוזה במילוי עוף צימחוני, 35 ₪, צלם אסף קרלה

הטעמים היו מופלאים זו תהיה מילה קטנה למנות וקוקטיילים סופר מיוחדים ונעימים לחיך, שילוב הטעמים הוא חוויה גסטרונומית קסומה גם למביני עניין.

 הוייב של הנולולו מבחינתי מנצח הכל. זה בדיוק הקורטוב לערב קסום ומלא בחיוכים כזה שלא בא לך  שייגמר לעולם.

תל אביב זו עיר קשוחה, מקומות חמים יש להם תוחלת חיים של זבוב.

הונולולו בר מסעדה קולינרי,מציע עולם שלם של תוכן מוזיקלי, שפה ייחודית החל מהעיצוב הפנים, ופרזנטציית המנות.    

הונולולו בעל אישיות פראית ונועזת, אורבנית ומספק חוויה חדשנית ומענגת לחיך האנין. ניתן להגיע עם חברים, לדייט,או אפילו לבד ולפגוש פרצוף מוכר או מישהו חדש.

קשה לי לחשוב איך מישהו יוכל להתעלות על זה.

IMG_4480

התבשמה, לגמה בלסה ולעסה 

רעבה תמיד, 

שלכן

נטע-לי כץ 

 

עוד מהבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

תצוגה מקדימה

פסטיבל אוכל כפרי מטה יהודה

 אמרתם אוכל, אמרתם רעבה תמיד! שהתגלתה לאוזניי השמועה על פסטיבל אוכל כפרי של מטה יהודה, המפתחות לאוטו כבר היו בכיס. זה בדיוק הזמן להכיר בשלניות וותיקות להתוודע למתכונים חדשים וללמוד עוד על עולם הקולינריה ובעיקר על מאכלים...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה