הבלוג של גלית קרן כותבת אישי, נשי, שימושי

נשימושי

אוהבת את החיים הטובים, לבשל, לאכול לבלות ודברים שעושים את החיים קלים, מהנים ונעימים. ברוכות הבאות

עדכונים:

פוסטים: 8

החל ממאי 2019

3.5 שעות של עונג רב חושי. נמצאים בחצי האי פיליון? את זה אסור לכם לפספס.

09/06/2019

אני, הוא והסרדין - אלבום פרטי

אני, הוא והסרדין

כשאת נשואה למאותגר קשב וריכוז, את צריכה להביא בחשבון לא מעט דברים:
1. חובה לגוון חוויות. אי אפשר עוד ועוד מאותו דבר, כי הוא ממצה מהר
2. עלייך למפות אהבות שלו, כדי לגרות ולסקרן
3. כולנו מונעים בסוף מצרכים בסיסיים, אוכל כמובן הוא אחד מהם.

האוצר שלי ואני - אלבום פרטי

האוצר שלי ואני

 

ביום הרביעי בחצי האי פיליון, הוא אומר לי:
“תקשיבי, יפה ככל שיהיה הכביש המפותל ולצידו הים, היער, החורש והנוף,
מיציתי”

טברנה מקסימה בדרום האי פיליון - אלבום פרטי

טברנה מקסימה בדרום האי פיליון

ואז הוא אמר לי, “הייתי הולך בכיף לעשות פה איזה יום בישול”
עוד הוא מדבר, אני כבר מחפשת בגוגל אופציות לשיעור בישול בפיליון
ומוצאת!

שלט בכניסה לחוות קאראיסקוס - אלבום פרטי

שלט בכניסה לחוות קאראיסקוס

קונסטנטינוס, מהמלון בו אנו שוהים, מתקשר עבורנו
ונותן לי לדבר עם פיליפ.
פיליפ מבקש ממני לבחור בין 4 אופציות אפשריות,
אנחנו הולכים על האופציה הצמחונית, מטעמי כשרות.
(זו היתה בחירה מעולה)

בתפריט 3 מנות:
צזיקי – תנו לי לאכול ממנו בוקר , צהריים וערב ואני מאושרת
פאי תרד בבצק פילו
וקציצות קישואים מטוגנות

קציצות קישואים מטוגנות בליווי צזיקי - הכינונו במו ידינו

קציצות קישואים מטוגנות בליווי צזיקי – הכינונו במו ידינו

 

נשמע סתמי ושכל אחד יכול בפשטות ובקלות, נכון?
אז זהו, כל אחד יכול , אבל רחוק רחוק מלהיות סתמי.

אני סוגרת עם פיליפ שעה, מקום מפגש (מלון גסטרונומי בפורטריה) ועלות סדנא
(65 אירו לאדם לסדנא פרטית, שווה כל אירו!!)
והשיחה מסתיימת.

למחרת אנחנו קמים בבוקר, אוכלים א. בוקר קלה ממש במלון
ויוצאים לכיוון פורטריה – מרחק של כ-45 דק’ מהמלון שלנו באפיסוס.
מגיעים למרכזו של כפר מתוק וכיכר מרכזית ציורית,
בדרך נכנסים לראות את ה-2.5 חנויות שבמקום עם פירות צבעוניים ומוחמצים
ופנינו מועדות להוטל גסטרונומי.

 

פירות מוחמצים בפרוטריה - אלבום פרטי

פירות מוחמצים בפרוטריה – אלבום פרטי

 

פיליפ, צעיר מתוק, יושב בקבלה, מקבל אותנו באנגלית מעולה וחיוך ענק
מאוחר יותר , יסתבר שפיליפ נשוי לאחות של אלני, בעלת החווה וביה”ס לבישול
מכין לנו קפה, אנחנו יושבים עוד כמה דק בכיכר שבפתח המלון ואז הוא מסביר,
שאנחנו נוסעים לחווה שנמצאת כמה דק משם.

5 דק נסיעה פחות או יותר, ואנחנו בפתחה של @karaiskos farm
חווה אורגנית משפחתית, לול תרנגולות חופש, סוס וסוסה ידידותית במיוחד
(שבטח עד כתיבת שורות אלו, כבר חובקת סייח )
ירקות, פירות, עלים אכילים ונשתים מככל סוג אפשרי, גפנים, עץ דובדבנים ומה לא.

 

סוסה ידידותית והרה - אלבום פרטי

סוסה ידידותית והרה – אלבום פרטי 

 

אלני, בעלת החווה,  אשה מוארת, חמה ומקסימה, אמא כזאת,
יוצאת לכיווננו, מנשקת, מחבקת ומאחלת לנו בילוי נעים

אלני המקסימה - אלבום פרטי

אלני המקסימה

12

ומשאירה אותנו עם אנני בתה המוכשרת כל כך,
עם השף המתוק ועם פיליפ.

אנחנו מתחילים בסיור ליקוט בחווה,
אוספים ביצים, תרד, קישואים, פרחי קישואים, מלפפונים
פטרוזיליה ושמיר סופר טריים ואת שאר הפרודוקטים,
שירכיבו את הארוחה שאנו עומדים להכין.

איסוף פרודוקטים בחוה - אלבום פרטי

איסוף פרודוקטים בחוה

 

IMG-20190531-WA0403

 

IMG-20190531-WA0465

 

מתחילים עם הפילו, אלירן ואני מכינים את הבצק ,שהולך לנוח
ובהמשך, אנני תלמד אותנו איך פותחים את הבצק הגמיש הזה לעלי פילו דקים דקים
(זה לא דומה בשום צורה לפילו שאנחנו קונים פה בארץ!)

 

מרדדות עלי פילו - אנני ואני -אלבום פרטי

מרדדות עלי פילו – אנני ואני -אלבום פרטי

 

תבנית פאי יוצאת לכיווננו (הכל מצוחצח ומבריק) , הטאבון כבר מחכה בסבלנות
להכיל לקירבו את המאפה המשובח הזה.

שמן זית משמן את התבנית ודפנותיה – עלה ראשון נפרש מעליה כמו מפה מפוארת
שוב שמן זית ועוד עלה ושוב שמן זית ועוד אחד – שלןשה עלים דקים ופריכים ומעליהם
תרד טרי, צרור עשיר של עשבי תיבול ירוקים , גבינת פטה , ביצה , תיבול וגבינת פטה

המילוי הכל כך טעים - אלבום פרטי

המילוי הכל כך טעים – אלבום פרטי

 

ועכשיו, מעל הירוק הבוהק בטריותו , שמפיץ ריח, שרק מהזיכרון,
בלוטות הרוק שלי, עובדות שעות נוספות,
נפרשים עוד 3 עלי פילו שהכנו לבד בהנחייתה של אנני

 

אנני מראה איך לארוז את כל ההפתעה הזאת - אלבום פרטי

אנני מראה איך לארוז את כל ההפתעה הזאת – אלבום פרטי

 

למעלה, לסיום סיומת עוד קצת שמן זית,
עושים סימונים על החלק העליון של הפאי, כדי שכשייצא מהטאבון,
אפשר יהיה לחתוך בקלות ויאללה ביי ל-45 הדק’ הקרובות.

 

האושר נכנס לטאבון - אלבום פרטי

האושר נכנס לטאבון – אלבום פרטי

 

הטאבון מחכה להכיל את האושר - אלבום פרטי

הטאבון מחכה להכיל את האושר – אלבום פרטי

 

בזמן הזה אנחנו מכינים צזיקי (ידעתם שצריך לסחוט היטב את המלפפונים?
ידעתם שלתערובת מכניסים שמן זית וחומץ? ושצריך להשאיר את הצזיקי
לפחות חצי שעה במקרר, לפני שאוכלים אותו?)

מסיימים עם הכנת הצזיקי ומכינים קציצות קישואים (טעימות ברמה של עילפון)
שתיכנסנה עוד רגע לשמן עמוק לוהט וילוו בצזיקי שהכנו.

הכל טרי כל כך, ריחני כל כך
ובעיקר, האווירה נעימה, מרגיש כאילו מבשלים עם חברים.
אנני מסתכלת מדי פעם בחרדת קודש ,
לבדוק שהכל נעשה פיקס.

 

הצוות המנצח שלנו - אלבום פרטי

הצוות המנצח שלנו

 

שעתיים וחצי של הכנות ,עוברות כהרף עין,
אנני, שרק לפני שניה רידדה פה פילו לתפארת יוון
עורכת את השולחן לסעודת צהריים מפוארת,
אל השולחן מגיעות תוספות של ירקות מוחמצים מיוחדים, זיתים
רייקה (ליקר שובב שמסובב ת’ראש), יין ועוד דברים טובים

 

 

מתחילים לערוך את השולחן לסעודה - אלבום פרטי

מתחילים לערוך את השולחן לסעודה – אלבום פרטי

 

הפאי אחרי האפייה בטאבון - אלבום פרטי

הפאי אחרי האפייה בטאבון – אלבום פרטי

 

כולנו יושבים יחד לאכול, המשפחה המורחבת ואנחנו
משוחחים בנעימים על הא ועל דא
והכל , כל כך טעים ובשפע מחמם לב וקיבה.

 

אוכלים יחד עם כל המשפחה ארוחת צהריים - אלבום פרטי

אוכלים יחד עם כל המשפחה ארוחת צהריים – אלבום פרט

 

אחרי 3.5 שעות יחד, אנחנו נפרדים והולכים לדרכנו
ואני מרגישה מחויבות לספר את החוויה הלאה.

עשו לעצמכם טובה,
מגיעים לחצי האי פיליון?
תתקשרו ותאמו לכם יום בישול בחווה של אלני.
אני מבטיחה שזו תהיה חוויה שלא תשכחו.

ליצירת קשר:
אתר החווה

כתובת החווה :  Portaria Village Pelion Mountain Thessaly, Greece

מייל ליצירת קשר : [email protected]

 

 

 

עוד מהבלוג של גלית קרן כותבת אישי, נשי, שימושי

תצוגה מקדימה

נשימושי - סיפורו של בלוג מתגלגל

בדצמבר 2013, כשהייתי פעילה מאד בפייסבוק, החלטתי לפתוח קהילה, שתקדם עניינים שמעניינים נשים. רציתי להכניס בה ערך ותוכן מעולמי שלי, שאז הסתכם בעיקר בקוסמטיקה, אסתטיקה, ניתוחים פלסטיים ובעולם היופי רציתי, שתהיה במה לנשים...

תצוגה מקדימה

הנחשים מתעוררים משנת החורף שלהם - מה עושים ומה אסור במקרה של הכשה

בחדשות היום דווח על גבר שיצא מביתו לרוקן את הזבל לפח האשפה והוכש ע"י נחש. זמן לא רב אח"כ נפטר, בגלל דברים שעשה ואסור היה. החום הגובר מוציא את הנחשים החוצה והם ארסיים מאד אחרי שנת חורף ארוכה. "עשה ואל תעשה" , במקרה של הכשת...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

חצילים, תפוחי אדמה, בייבי תרד וכמהין - שני מתכונים בצ'יק

לפני כחודש, השתתפתי באירוע בישול עם מוצרי מרינה. כשסיימנו את הסדנא,  קיבלנו קופסא מלאה כל טוב מפרי "מרינה פטריות" ונתבקשנו להכין "משהו", אז הכנתי מאפה אלגנטי של בצק עלים, פטריות...

תגובות

פורסם לפני 5 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה