הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 543

החל ממרץ 2012

בלב ליבה של תל אביב ברחוב אבן גבירול 22, נפתח ביסטרו The local – מטבח מקומי, המציע מנות קלאסיות לצד מטבח ים תיכוני , המספק חוויה המתאימה להפוגה קלה מהמולת הצהריים עם עסקית אטרקטיבית, לישיבה רגועה בשעות הערב המוקדם, ארוחת ערב אלגנטית או לבילוי על הבר בשעות המאוחרות יותר.

לוקל

השף ערן צור (כרמלה בנחלה,טורקיז) יצר תפריט עם סוויטש אישי, המתבסס על חומרי הגלם מקומיים והטריים ביותר- המציעים לצד מנות מתוחכמות כמו מנת שייטל צרוב וסלט קלמרי ביוגורט ונענע, תבשילים ביתיים כמו חריימה מלא ברוטב עם לחם חם הנאפה במקום,סנדויץ’ בורי על בסיס דג בלבד עם שפע עשבי תיבול והפרשנות שלו למעורב הירושלמי המפורסם.

20160307_210401

ליאור לוי, בעלי המקום, עוסק בתחום כבר עשר שנים, היה שותף בברים ובתי קפה מובילים בעיר.

בנוסף מציעים במקום בר קוקטיילים עשיר וייחודי,משקאות מקומיים תוצרת בית על בסיס וודקה בטעמים של: ליקריץ, תות שדה טרי, ורדים, אשכוליות, תפוחים, ווניל ועוד מהם נרקחים קוקטיילים המתאימים לכל חובב אלכוהול.

6d2665ba902841b093280e49cbf8babe

בימי א-ה בין השעות 17:30 -19:30 המקום מציע 30% הנחה על כל תפריט האוכל והשתיה (כולל שתיה חריפה).
בימי ראשון מתקיים מבצע 1+ 1 על המנות הראשונות.

כל המנות שטעמתי היו טעימות, מושקעות ועשויות מחומרי גלם טריים ואיכותיים. טעמתי גם מנות מצויינות שעבורם הייתי בהחלט חוזרת שוב למסעדה.

סיבה נוספת לחגיגה , שמחה וצהלה – ולא רק מטעימות הקוקטיילים הטעימים – חוגגים לי יום הולדת  :)  (לא מגלה בת כמה אני…)

אז מה טעמנו במנות הראשונות:

20160307_194051

פוקצ’ה ומטבלים (18 שח) - פוקצ’ה חמה וטעימה שנאפתה במקום – צריך להתאפק ולא לבקש עוד…

20160307_194035
צלחת חריפים וטחינה (14 שח) פלפלים חריפים קלויים, סלסת עגבניות וסחוג

20160307_195301
פלאפל חציל על יוגורט עשבי תיבול (19 שח)

20160307_201223
ארטישוקים צרובים, וינגרט לימוני, עגבניות שרי, גבינת מנצ’גו  וקרם פרש עם גרגרי חרדל (38 שח). שילוב טעמים מעולה עם חומרי גלם טריים. זאת מנה שתביא אותי שוב למסעדה

20160307_202747
חלומי נענע, ברוטב וינגרט נענע תותים ואגוזי מלך (39 שח) עוד מנה עם שילוב  של חומרי גלם וטעמים מנצחים

20160307_205230
רביולי תרד ופטה,  חמאת עגבניות, טימין ויין לבן (38 שח) הרביולי הוכן  במקום בעבודת  יד

20160307_204405

פולנטה מתירס טרי, קונפי פטריות ומנצ’גו (42 שח) – חבל שנגמרה מהר… רוצה עוד והרבה…

20160307_203325
סביצ’ה דג ים, עגבניות שרי, בצל, צ’ילי , פטרוזיליה ומיקרו בזיליקום על לאבנה  מתובלת (46 שח)

20160307_204859
קרפצ’יו מוסר ים, פלחי הדרים, זרעי עגבניה, פיסטוקים וצ’ילי (46 שח) – מנה מעולה עם חומרי גלם טריים שהייתי חוזרת עבורה למסעדה

במנות הביניים טעמתי:

20160307_212953

נתח מהקצב – נתח בשר משתנה, קרם ארטישוק ירושלמי ושום אפוי (60 שח)

20160307_212538


בורקס זנב שור, פטריות פורצ’יני וביצה רכה (62 שח)

במנות העיקריות היה לנו:

20160307_220537

ריזוטו דלעת ערמונים אספרגוס גבינת מנצ’גו (62 שח)

20160307_214535
נקניקית עגל תוצרת בית, כרוב כבוש, עגבניה שרופה ופירה חצילים (64 שח) – מזכיר לי את טעם הנקניקיות שאבא שלי ז”ל היה מכין בבית – אותי הטעם מרגש…

20160307_214918

20160307_215035
חריימה  מדג בורי מוגש עם  לחם חם, מטבוחה ופלפל חריף (68 שח)

20160307_221233

סטייק סינטה 220 גר’ על הגריל, ציר בקר וברוקולי  (89 שח) – נתח בשר איכותי , רך, טעים, ללא טעמי לוואי עשוי  היטב בדיוק כמו שאני אוהבת

ואיך אפשר בלי הקינוחים המצויינים שהוכנו כולם במקום

20160307_223043

מוס שוקולד קראמבל קפה וקרם פרש (34 שח)

20160307_223111

קרם ברולה סמי פרדו (38 שח)

20160307_223153

קרם מלבי שמנת, פיסטוקים, שערות קדאיף ומי ורדים (36 שח)

20160307_223008

מסקרפונה וניל קולי תותים וקראמבל עוגיות (36 שח) – וגם  מזל טוב ויום הולדת שמח  :)
תודה רבה להדר  אוקנין שזכרה את יום הולדתי ודאגה לזיקוקים…

פרטים נוספים ולהזמנות כאן באתר http://thelocal.rest.co.il/

כתבה וערכה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה