הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממרץ 2012

משלוח מנות לפורים לא חייב להיות עתיר סוכר וגדוש בממתקים. מה דעתכם לקשט את סלסלת המשלוח שלנו במגוון פירות עסיסיים בשלל צבעים?

01/03/2016

איך זה שלא חשבנו על משלוח מנות כזה?
משלוח מנות לפורים לא חייב להיות עתיר סוכר וגדוש בממתקים.
“פרימור” מציעה לכם לחדש השנה וליצור משלוח מנות עם פירות הדר בסגנון של פעם.
ויש גם מתכון.

שרונה ויינטרוב-זיגדון

חג פורים, החג השמח ביותר מבין חגי ישראל ממש בפתח ואחד ממאפייניו הוא משלוח המנות.
ישראל נודעת מזה שנים בפירות ההדר הנפלאים שלה ובמשך שנים היה נהוג לשלוח משלוחי פירות הדרים לקרובינו מעבר לים.

במגילת אסתר (ט’, כב’) נכתב על מצוות משלוח המנות “לַעֲשׂוֹת אוֹתָם יְמֵי מִשְׁתֶּה וְשִׂמְחָה,וּמִשְׁלֹחַ מָנוֹת אִישׁ לְרֵעֵהוּ וּמַתָּנוֹת לָאֶבְיֹונִים”. ומה יותר משמח מאשר לקבל חבילת הפתעה צבעונית מלאה בדברים טעימים? אך הרי כולנו מכירים וזוכרים את ריטואל ההכנות והדילמות של ‘מה לשים במשלוח’?, ‘אין לי זמן להכין – עדיף לקנות’, כמה גדול ומושקע הוא צריך להיראות? וכמובן את החוויה של להביא בגאווה משלוח ענק ומפנק ולקבל כמה אוזני המן עטופים בצלופן.

משלוח מנות

אז השנה נגוון ב קונספט קצת שונה ומפנק באמת. כזה שלא יגרום לביקור אצל רופא השיניים או דייאטה עם חסה לחודשים הקרובים. משלוח מנות צבעוני עתיר בריאות, אנטי-אוקסידנטים וויטמינים הוא בהחלט פינוק ראוי.

אז איך מרכיבים את המשלוח המנצח?

מתכון אוזני המן במילוי פירות:
לבצק:
1 ו- ¾ קמח לבן
ק”ג קמח מלא
½ כוס מיץ תפוזים טבעי של פרימור
גרידת תפוז
½ כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
150 גרם שמן קוקוס
½ כוס שמן קנולה

למילוי:
ממרח תמרים או מלית פרג, אפשר גם מיקס פירות יבשים לפי הטעם האישי, או פירות הדר מוקפצים במחבת – מה שבא לנו.

אופן ההכנה:

  • מערבלים במיקסר את כל רכיבי הבצק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • עוטפים בניילון נצמד ומשאירים את הבצק לכחצי שעה של מנוחה מחוץ למקרר.
  • מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ.
  • קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול למלא מעט מתערובת המילוי שבחרתם.
  • מרימים אתדפנות העיגול ומבחרים מעל המילוי, כך שקיבלנו משולש למטה ומעליו הבצק סגור.
  • מסדרים את אוזני ההמן בתבנית אפייה (ייתכן שהן יתפחו במהלך האפייה לכן חשוב ליצור
  • מרווחים בין כל אחד ולסגור היטב את הבצק למעלה).
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
  • מצננים, מפדרים באבקת סוכר מעל ו…יאמי!

ומה דעתכם לקשט את סלסלת המשלוח שלנו במגוון פירות עסיסיים בשלל צבעים?
פירות הדר כמו תפוזים, אשכוליות צהובות ואדומות, קלמנטינות, קיווי ותפוחים. בשילוב בקבוקי מיצים טבעיים של פרימור (מיץ רימונים, אננס-אשכוליות, תפוזים ופסיפלורה והמגוון באמת רחב), ואנו יכולים להתגאות במשלוח מנות מושקע, מגוון, טעים, בריא ותאווה לעיניים, כזה שכל אחד ישמח לקבל.

הכותבת הינה מנהלת תחום שיווק  בחברת “גניר-פרימור”, יצרנית מיצי פירות.

ערכה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה