הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 543

החל ממרץ 2012

המשתנים שהופכים את הטחינה לאיכותית • למה, איך ובעיקר איזו טחינה כדאי לאכול?

24/09/2015

בחירה יום יומית במנות בריאות ועשירות ברכיבים תזונתיים יכולה להביא שיפור של ממש בבריאות, ביכולות הגוף, וכמובן – בגיזרה.

אצלי על השולחן בבית יש קבוע בכל ארוחה טחינה. לא כזאת שקונים מוכן, אלה טחינה איכותית שאני מכינה בבית  עם: מים קרים, מיץ לימון טרי, שיני שום טריות, מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה וכוסברה קצוצה. 

מבין הפריטים ששווה להוסיף לתפריט היומי: ירקות, פחמימות מלאות, פירות, קטניות ועוד. כדאי מאוד לשקול תוספת של טחינה, וחשוב במיוחד לשים לב שבוחרים טחינה איכותית.

טחינות חדשות אחוה קומפוזיציה (2)

מה יש בטחינה שקשה להשיג במזונות אחרים ולמה חשוב כל כך להוסיף אותה לתזונה היומית?
והאם טחינה “בבקבוק לחיץ” בשווארמה זה נחשב?
על כך ועוד, במאמר שלפניכם.

טחינה – מהמזונות העשירים ברכיבים תזונתיים
הטחינה, המכילה בעיקר (או במוצרי הטחינה האיכותיים, אך ורק) גרגירים טחונים של שומשום, שייכת למשפחת המזונות העשירים בשומנים חיוניים בלתי רוויים. נדגיש, כי טחינה אינה מזון רזה – היא מכילה קצת פחות מ – 60% שומן (כשהיא גולמית, אם מכינים אותה בתערובת המכילה מים, גרגירי חומוס מבושל, תבלינים, מיץ לימון וכדומה – אחוזי השומן יורדים בכמחצית בממוצע). אולם, מדובר בשומנים בריאים – כ 20% אומגה 6 וכ – 20% שומן חד בלתי רווי, התורם לירידה של הכולסטרול ה”רע” (ה – LDL) ומעלה את הכולסטרול ה”טוב” – ה HDL.

מה יש בטחינה?
בכ – 100 גרם טחינה גולמית ממקור איכותי, נמצא כ – 21 גרם גרם אומגה 6 (מעל למינון היומי המומלץ) וכ- 20 גרם שומן חד בלתי רווי; עד 11 מ”ג ברזל (מעל 60% מהקצובה היומית המומלצת לנשים) ועד 800 מ”ג סידן (כ – 80% מהקצבה היומית המומלצת). וגם – כ – 8 גרם סיבים תזונתיים, כ- 300 מ”ג מגנזיום, כ- 6 מ”ג אבץ וכ – 300 מ”ג אשלגן. בטחינה תמצאו גם ויטמינים מקבוצת B, נוגדי חמצון ועוד.

טחינה איכותית באמת
אם אתם מקפידים על תזונה בריאה, מומלץ על רכישת טחינה גולמית (ולא סלטי טחינה מוכנים).

הנה מספר סימנים לזיהוי טחינה איכותית במיוחד:

  • הטחינה עשויה מגרגרי שומשום מלאים, על קליפתם. טחינה משומשום מלא היא עשירה הרבה יותר ברכיבים תזונתיים. השומשום יכול להיות בגידול אורגני.
  • הטחינה מכילה 100% גרגירי שומשום.
  • הטחינה דלה בנתרן (מלח) – ללא תוספת נתרן וללא השריית גרגירי השומשום בנתרן לפני טחינתם.

איך מכינים טחינה איכותית?
הטחינה המגיעה מהסופר היא טחינה גולמית. בעוד יש האוהבים לאכול אותה ממש ככה, יש כאלה שיעדיפו להשתמש בה כרכיב העיקרי להכנה מהירה של ממרח בבית. תוכלו פשוט לערבב את הטחינה הגולמית עם מים עד לקבלת מרקם רצוי, או להוסיף לטחינה תבלינים כמו שמן זית, מיץ לימון, מל, פלפל, פפריקה ואחרים, על מנת לקבל ממרח עשיר בטעמים ש”יקפיץ” כל ארוחה.

הטחינה של אחוה – מהמוצלחות בשוק
הטחינה של חברת “אחוה” נמצאת שוב ושוב במבדקים כטחינה האיכותית ביותר בשוק. ההרכב המנצח שלה, שיטת העשייה הטבעית והקפדנית והכמויות הגבוהות של רכיבים תזונתיים בריאים ביחד עם הפחתה בכמות הנתרן, הופכים את הטחינה לטחינת הבחירה באלפי בתי אב בישראל.
הוסיפו גם אתם שלוש כפות של טחינה גולמית ואיכותית של אחוה לתפריט היומי שלכם, ותזכו בשפע חדש ומבורך של רכיבים תזונתיים בריאותיים בכל יום!

הכותבת הנה הרבליסטית קלינית ומטפלת פרא-רפואית.

ערכה: נדיה היבא 

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה