הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממרץ 2012

מנגל-גריל פחמים ראשון מסוגו שלא מפיץ ריח או עשן, אופה חלות, פיצות ואפילו מכין פנקייק – המתנה המושלמת לחגים. מתכון לקבב תאילנדי בכתבה.

12/09/2015

לפני מספר ימים הוזמנתי לאירוע   חגיגי ומיוחד  - השקת  SAfire –  מנגל-גריל  הייטקי מיוחד וראשון מסוגו בארץ.

ברביקיו_בשר (2)

צילום באישור שימוש יח”צ

ההשקה נערכה במסעדת התרנגול הכחול – של השף שאול בן אדרת – שהוא המנטור שלי בנושאי הקולינריה.
אני זכיתי פעמיים – פגשתי את המנטור שלי וטעמתי את המנות הראשונות ממעשה ידיו שהוגשו באירוע ההשקה וגם הכרתי מקרוב את הגריל-מנגל החדש , המעורר התפעלות – ה-SAfire.

הנה  קצת מהמנות הראשונות ממעשה ידיו של שף שאול בן אדרת – כל מנה חגיגה של צבעים, ריחות  וטעמים.

11895322_980151702036420_1015366849_o11899143_980140198704237_1169787789_o11895499_980142252037365_739464435_o11901704_980150438703213_801344824_o11960406_980152742036316_2128238012_o11948505_980140052037585_1413199935_o

ה- SAfire מנגל גריל חדש המשנה את כל מה שהכרנו על חווית ה”על האש” . מנגל גריל נייד ידידותי לשימוש ולסביבה, פטנט דרום אפריקאי מבוסס על פחמי עץ הקוקוס, להכנת על האש -בפיקניק, במרפסת הבית, על השולחן ובכל מקום מאוורר.

11894693_980134498704807_451387970_o

הישראלים אוהבים “לעשות על האש”. הסצנה הישראלית המוכרת היא של מספר גברים העומדים סביב מנגל מנותקים משאר הסועדים. כיוון שהמנגל פולט ריח ועשן הצורב בעיניים הם לרוב מצטרפים לכל שאר הסועדים כשהם מזיעים ומריחים כמו ארובת עשן וכמעט ברוב המקרים הם מנשנשים תוך כדי העשייה או אוכלים אחרונים….

11960582_980134562038134_711137624_o

במנגל החדשני נתן לצלות ירקות, לאפות פיצות, חלות, לבשל בווק ואפילו להכין קינוח – פנקייק. השימושים הרבים הופכים אותו לאטרקטיבי במיוחד בכל סוג של פעילות חברתית -המבנה שלו מאפשר לשים אותו במרכז האירוע ולאפשר לכולם לקחת חלק פעיל בהכנה החווייתית.

11894761_980175232034067_565382642_o

ה- SAfire פיתוח ייחודי מדרום אפריקה, עשוייאינו פולט עשן או ריח כיוון שחומרי הבעירה שלו  עשויים מעצי קוקוס ידידותיים לסביבה. המבנה הייחודי שלו מונע מהשומן הניגר מהבשר מלטפטף על הגחלים הבוערות, אלא למקום ייעודי בשולי הגריל– מצב זה שמונע מהשומן להישרף הוא שאחראי על היעדר עשן.

11924401_980154935369430_372852060_o

הוא ניתן לשימוש בכל מקום- עם חלון אוורור, במרפסת בית דירות – ללא חשש מהשכנים , בפיקניק , בפעילות תנועת נוער בטיול ועוד..

11895331_980134488704808_1141606991_o

מנגל גריל הSAfire – בנוי מנירוסטה איכותית והוא כולל מכסה לשמירה על חום בישול אחיד ומונע זליגה של ריחות.

11960565_980174838700773_117023075_o

הSAfire נוח וקל במיוחד לנשיאה – ארוז בתיק נשיאה נוח, קל במיוחד וניתן להעברה ממקום למקום, הוא ניתן לרחיצה בקלות בכל מדיח כלים.

pizza Safire (2)

 צילום באישור שימוש יח”צ

ה-SAfire כולל מספר מוצרים נלווים שהינם תוספות לערכה הבסיסית ומאפשרים בנוסף לצליית בשרים גם להכין בישולים ארוכים, לצלות עופות שלמים ולהקפיץ מאכלים סיניים.

בישול בסיר (2)

צילום באישור שימוש יח”צ

הערכה הבסיסית כוללת:
בסיס גריל Safire
פלנצ’ה דו-צדדית מצופה טפלון
רשת צליה
כיפת מכסה
תיק נשיאה

תיק נשיאה (2)

צילום באישור שימוש  יח”צ

תוספות לרכישה:
ווק ייעודי המתיישב על הגחל ומצופה בנחושת
ארובת בישול וחימום
פחמים מקליפת עצי קוקוס

11939324_980159678702289_761082978_o

מעתה ניתן לעשות “על האש” עם פחמים ידידותיים לסביבה, במרפסת הדירה ללא רגשות אשם מה “יגידו השכנים” או “לא נעים מהשכנים”.

מחיר ערכה בסיסית לצרכן : 850 ש”ח
ניתן לרכוש פחמים באופן נפרד.

11939422_980161905368733_50021403_o

מתכון לקבב תאילנדי על פירה חציל שרוף – של השף אייל פינקלשטיין
המתכון ל-15 קבבים

מרכיבים:
פלצ’נטה של הגריל בצד המחורץ
1/2 ק”ג בשר טחון שפונדרה וצאוור, טחונים יחד
חציל שלם
3 שיני שום כתושות
חופן כוסברה קצוצה
חופן בצל ירוק קצוץ
1 כף רוטב סויה
כף וחצי רוטב דגים
ג’ינג’ר מגורד
4 כפות שמן זית
כפית צ’ילי טרי
2 כפית שמן שומשום
מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:
את החומרים (פרט לחציל ו-2 כפות שמן) מערבבים יחד ומניחים במקרר למנוחה של שעה.
לאחר שעה מקבבים לצורה של כדור פינג פונג שטוח.
מחממים את הגריל על הצד המחורץ
מנקבים את החציל במספר חורים ומניחים על הגריל.
ליד החציל מניחים את הקבבים וצולים לפי הדרגה הרצויה (רצוי כ-10 דקות לקבב עסיסי).
כשהחציל רך, מקלפים ממנו את הקליפה וקוצצים דק, מערבבים עם שמן זית מתבלים בשום ובתבלינים.
מגישים את פירה החצילים כשמעל הקבבים.

ניתן להשיג בסניפי קוק אנד בייק, טיב טעם, לחייל ולמטייל ובחנויות נבחרות ברחבי הארץ.

כתבה , ערכה וצילמה:  נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה