הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממרץ 2012

עדשים שחורות אורגניות ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית. טעימות, מזינות וקלות להכנת תבשילים וסלטים ללא צורך להשרות מראש

08/08/2015

מקורן של העדשים השחורות בצרפת (באיזור Auvergne), והן מכונות גם “עדשי קוויאר בלוגה” בזכות צבען המיוחד והטעם והמרקם המיוחדים שנשמרים לאורך הבישול. העדשים השחורות מבריקות וקטנות יותר מבין סוגי העדשים, והן מתאימות במיוחד לסלטים קרים, וכן ניתן לשלב אותן בהכנת מרקים ומגוון סוגי תבשילים.

הנטורופתית ד”ר הילה גבע-אבירם Ph.D, מנהלת רשת מכללות “מדיטבע” ויועצת ל”תבואות”, מציינת כי העדשים השחורות נחשבות לקלות לעיכול יחסית לקטניות אחרות, ובעלות ערך תזונתי גבוה. הן עשירות בחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים, ובשילוב עם דגנים, (כמו למשל אורז ובורגול), הן מהוות מקור טוב לחלבון איכותי. הפחמימות שבעדשים הן פחמימות מורכבות, שפירוקן איטי וכך הן מסייעות לתחושת שובע לאורך זמן.

תבואות - עדשים שחורות אורגניות  צילום - אנטולי מיכאלו

העדשים השחורות של “תבואות” הן אורגניות, אשר גודלו ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית.

את העדשים קל מאוד להכין. אין צורך להשרות מראש. מבשלים את העדשים כ-30 דקות על אש קטנה.

מחיר לצרכן: 17.90 ש”ח לאריזה של 500 גרם.

כשר למהדרין בד”צ בעל”ז.
להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

פרטים נוספים כאן באתר : www.tvuot.co.il

עדשים שחורות בתחמיץ חרדלי מעודן  צילום - יעל ריין

הצעה למתכון של השפית יעל ריין: סלט עדשים שחורות בתחמיץ חרדלי מעודן

החומרים (לכ 4 מנות):
2 כוסות עדשים שחורות אורגניות
1 כפית מלח ים טבעי, לבישול העדשים
1 עלה דפנה, לבישול העדשים

להכנת תחמיץ:
1/2 כוס שמן זית כתית
1/4 כוס מיץ לימון (עדיף סחוט טרי)
1 כף סירופ מייפל או סילאן תמרים טבעי (ללא תוספות סוכר)
2 כפיות חרדל גרגירים
1 כף רוטב סויה
2 כפיות אבקת שום גרוס
1 כפית מלח ים טבעי, או לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור גרוס
להשלמה:
1/2 ספל שמיר טרי קצוץ דק

אופן ההכנה:
מכניסים את העדשים לסיר עם מים (גובה המים – 2 ס”מ מעל העדשים), ומביאים לרתיחה עם המלח ועלה הדפנה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה כחצי שעה, עד להתרככות העדשים. חשוב שהן תהיינה רכות אבל לא רכות מדיי. לאחר הבישול מסננים את העדשים מהמים ומצננים.
מערבבים את חומרי התחמיץ לכדי תערובת אחידה. טועמים ומתאימים טעמים, אם יש צורך. יוצקים את התחמיץ על העדשים המצוננים ומערבבים בעדינות כדי לא לפגום בשלמות העדשים. מוסיפים את השמיר ומערבבים.
מומלץ לשמור כמה שעות במקרר, אפילו יממה, לפני ההגשה.

ערכה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה