הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממרץ 2012

מסעדת דגים חלבית כשרה בסגנון יווני ים תיכוני מבית “מיתוס” של השף קובי עבד, המסעדה ברחוב שאול המלך 33 בת”א – צמוד למסעדת מיתוס גריל בר המיתולוגית

03/06/2015

בדרכי למסעדה חשבתי … מה פשר השם “פיש מרקט” כבר דימייתי לעצמי בריכת דגים חיים , שמקפצים במים כמו בסופרמרקט…

11293286_929554677096123_1892675586_o

מיד עם הכניסה למסעדה מרגישים את אווירת השמחה המיוחדת וססגונית, המוזיקה היוונית שמתנגנת ברקע, העיצוב כאן יוצא דופן עם הרבה צבע של כחול ים ולבן המזכיר חופש, בילוי והנאה.

11254508_929557583762499_1400551736_o (1)DSC_5278

המטבח כאן פתוח ומציג את העושר הקולינארי של המטבח הים תיכוני-יווני לעיני הסועדים לצד עמדות שוק עם מבחר ירקות ןפירות טריים, המשמשים כחומרי גלם למנות. (לא מצאתי את בריכת הדגים… :) ) (צילום יח”צ)

11259738_929560840428840_1471919590_o

11212058_929561773762080_1058853960_o

פיש מרקט, של השף קובי עבד המוכשר, מציעה מטבח דגים חלבי מודרני וכשר, המנות כולן עשויות מחומרי גלם טריים, כל הדגים המוגשים הינם מהדגה היומית. המאפים לרבות פוקצ’ת הבית ופיצת הבית נעשים במקום וגם מגוון הפסטות, שכולן עבודת יד במקום.

11297218_929561697095421_1079419044_o

11276139_929558300429094_225412031_o

קובי עבד הוא הבעלים של מסעדת Meatos הקיימת זה 13 שנים ברחוב ויצמן וגם של המסעדות במלון בלאק סטון ברמת גן ומלפני מספר חודשים,  הוא  גם הבעלים של מסעדה חדשה –  מסעדת דגים חלבית כשרה  שממוקמת סמוך למסעדת מיתוס הבשרית – מיתוס פיש מרקט.

images

מי שנכנס לפיש מרקט מרגיש באופן מיידי את האווירה היוונית גם בזכות עיצוב המסעדה, אשר מציגה קירות שלמים של מבחר בקבוקי ערק ואוזו אותנטיים אשר את חלקם קובי רוקח בעצמו.
במסעדה גם תצוגת יינות בוטיק לבחירתם של הסועדים. (צילום יח”צ)

11229500_929563013761956_1533515225_o

גולת הכותרת התורמת רבות לאווירה השמחה במקום הינה ערק שקדים אותו מכין קובי במקום לפי מתכון סודי שפיתח עם השנים ושאותו כמובן נטעם בהמשך הערב.

התפריט עשיר ומגוון וכולל מנות צמחוניות וטבעוניות ומנות ללא גלוטן. כל אחד יכול למצוא כאן את המנה שמתאימה לו ושהוא אוהב.

ברצוני לציין שצוות המלצרים הפגין ידע רב לגבי המרכיבים בכל מנה ומנה שהגישו לשולחן, ואפילו ידעו לציין את אחוזי השומן במרכיבי המנות ומהם המנות הטבעוניות והצמחוניות.

את הארוחה פתחנו עם:

11281852_929563413761916_1623389159_o

11246967_929563490428575_1391456220_o

לחם הבית שנאפה על אבנים עם זעתר טרי ומוגש עם קרם חצילים מצויין וזיתים (22 ש”ח)

DSC_8721 (3)

פלטת מזטים שכללה: סלט איקרה מעולה, נתחי דג כבוש, גבינת פטה, עלי גפן מצויינים, סלט צ’יזיקי שלא הפסקתי לנשנש, גבינת לבנה עם שמן בית וזעתר (69 ש”ח) - מנת פתיחה טובה מאוד, עשירה בטעמים ורק מגבירה את התיאבון להמשך הארוחה (צילום יח”צ)

11297441_929563657095225_1098360720_o

סלט אייסברג ואגסים שיכורים – 2 סוגי חסות אייסברג, סלק חלוט, אגוזי פקאן קלויים, גבינת רוקפור, פלחי אגסים מקורמלים ביין לבן וקינמון והכל מתובל ברוטב וינגרט (42 ש”ח) – סלט מרענן, עשיר במרקמים ובטעמים – בדיוק כמו שאני אוהבת

11286639_929564663761791_2144220632_o

סטייק חלומי – 3 יחידות צרובות של רצועות גבינת חלומי, מוגש על מצע קרם לבנה ויוגורט, בליווי זיתי טאטוס, עגבניות שרי, מתובל במלח ושמן זית (49 ש”ח) – מנת פתיחה טובה מאוד עם שילוב של טעמים ומרקמים מעניין, שהעלתה בי זיכרונות מארוחה על חוף הים ביוון.

11269153_929564973761760_173571286_o

סיגר חציל וגבינות – 2 יחידות סיגר מבצק פילו ממולאות חציל וגבינות פטה, קשקבל, תרד, ביצה וירקות, מטוגן בשמן עמוק, מוגש עם רוטב שמנת ופלפלים (49 ש”ח)

11259651_929565310428393_1942646085_o

קציצות ירק – עשויות מפרסה(כרישה) מטוגנות, מוגשות על קרם יוגורט ורוטב שמנת ופלפלים (49 ש”ח)

11293492_929568990428025_1905250599_o

קרפצ’ו לוקוס – פרוסות דקות מאוד של לוקוס לבן עם זיתי טאסוס, שרי מנומר, פלפל צ’לי אדום וקרם לבנה בתיבול מלח גס, שמן כתית וליים (59 ש”ח) – מנה מצויינת, עשוייה היטב שמאוד אהבתי.

וממש לפני המנות העיקריות…

11288599_929576283760629_1309816353_o11286823_929576430427281_1929748646_o

איך אפשר בלי הערק שקדים המיוחד (שילוב של טעמי ערק ורוזטה) והמפורסם שאותו הגיש לנו שף קובי. לחיים!!!

11297078_929576013760656_123726809_o

וממשיכים למנות העיקריות:

11283598_929580173760240_2112793497_o

ניוקי ערמונים ופיטריות חורש – ניוקי תוצרת הבית מוקפץ עם פטריות חורש ברוטב שמנת וכמהין (69 ש”ח) – שילוב הטעמים של הערמונים הפיטריות והשמנת מצויין. מבחינתי שילוב מנצח.

11297314_929580740426850_868397469_o

רביולי סלק אדום – ממולא בגבינות עיזים, מוגש בליווי רבעי סלק חלוטים, רוטב שמנת וגבינות רוקפור כחולה (42 ש”ח) – מנה טובה מאוד, הרביולי עשוי במידה הנכונה ושילוב הטעמים של הסלק עם הגבינות מצויין

11227433_929580427093548_422192287_o

מחבת דייגים – מיקס משתנה של פילה דגי ים – מוסר, לברק, דניס, כשהברבוניות הוגשו בשלמותן, מטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם חצאי לימון טרי (119 ש”ת) – את המנה הזאת אוכלים רק עם האצבעות.. אין דרך אחרת להינות ממנה – הדגים היו טריים וטעימים מאוד

11264196_929580973760160_1836753103_o

קבב דגי ים – קבב העשוי ממיקס דגי ים (מוסר, לברק, דניס, ולוקוס) טחונים עשויים ברוטב חריימה (99 ש”ח) – לא הספקתי לטעום

11293418_929583227093268_2063863672_o

פילה לברק בטאבון – בציפוי קרנצ’י עם מרקם מעודן, מוגש על מצע ירקות קלויים במגוון משתנה מידי יום (119 ש”ח)

11241290_929587647092826_1046224068_o

פילה דניס – בעל מרקם מעודן עשוי בחמאת טימין ומוגש על מצע פירה תפוח-אדמה ופטריות כמהין (109 ש”ח) – זאת מנת הדגים המנצחת שלי, כל מילה נוספת מיותרת

11269897_929593853758872_649347787_o

פילה דג מוסר ים – דג בשרני וטעים, מוגש על מרמלדת עגבניות צלויות וזיתי טאסוס (109 ש”ח)

ואיך אפשר בלי הקינוחים: (חברה טובה שלי אמרה פעם: “שלקינוחים יש קיבה שניה”…) כל הקינוחים שהוגשו הם חלביים, טעימים מאוד, מושקעים ומפנקים.

11287214_929595830425341_196565202_o

מלאבי על בסיס שמנת ברוטב מי ורדים, בליווי סיגר ממולא פיצוחים קלויים מתובל בקינמון- הקינוח המנצח מבחינתי

11127256_929595930425331_725785592_o

עוגת ביסקוויט פתי בר קלאסי עם קרם וניל ושוקולד נוטלה על בסיס שמנת ורוטב נוטלה

11303928_929596073758650_93516787_o

קרם ברולה קלאסי על בסיס שמנת ווניל, מוגש עם מרמלדה של פירות טריים

קרמבל

קרמבל תפוחים – בצק פריך, קוביות תפוחי עץ מבושלים ביין אדום וקינמון עם אגוזי פקאן ואגוזי מלך ומעל גלידת שמנת

פיסטוקים

גלידת שמנת בטעם וניל בליווי רוטבים משתנים, שוקולד ופירות יער. אנחנו קיבלנו עם רוטב פיסטוקים

המסעדה מכילה כ- 180 סועדים ובה 2 חדרים פרטיים לאירועים, החדר הקטן ובו 14 מקומות והחדר הגדול (שבו אני סעדתי) ובו 20 מקומות לאירועים פרטיים עם מסכי לד מתקדמים למצגות, הרצאות ועוד.

ומכאן שולחת ברכת הצלחה וברכה לשף קובי עבד לפתיחת המסעדה.

כתובת המסעדה (בשביל הוואז)
רחוב שאול המלך 33, תל-אביב
טלפון: 054-9376583
טלפון להזמנות: 03-6932002
חשוב: ממש מול המסעדה, מעבר לכביש חניון מסודר ללא תשלום, הפתוח לקהל הרחב החל משעה 17:00.

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה