בחוף ראשון לציון, ממש על קו המים, בקצה הצפוני של הטיילת, נמצאת מסעדת קלדרון. מסעדה גדולה, מרווחת באווירה נעימה שעברה שיפוץ ושינויים עם פתיחתה.
המסעדה הינה ים תיכונית עם אווירה יוונית, ונולדה בעקבות הרצון העז של חיים קלדרון, לשלב בין המטבח היווני לבין מטבח ישראלי מודרני, בהשראת עגן הים התיכון וכל זאת לבריזות מדהימות, לנוף עוצר נשימה של הים, ואיך לא… עם מוזיקה יוונית ברקע.
המסעדה שהינה מסעדת שף – שף אורן מורד, שהצטרף לצוות המסעדה כדי לשדרג את המנות בתפריט, מגוון עשיר של טאפסים בטעמים יווניים, ארוחות בוקר בסגנון בלקני, מאכלי ים מקוריים, פסטות משובחות שנעשות בעבודת יד במקום.
חיים קלדרון (באמצע הצילום), שהינו בעל וותק וניסיון עשיר במסעדנות, סיפר לנו על אופי המסעדה ועל החלום שהגשים עם פתיחת המקום – קלדרון על הים התיכון
במסעדה גם חוויית בשרים מענגת ומשובחת וכמובן גם מגוון קינוחים מתחלפים.
ברצוני לציין, שכל המנות שטעמתי כאן היו נדיבות, טריות ומחומרי גלם איכותיים – מה שמאוד חשוב כשמדובר במנות דגים.
אז לגמרי באווירה יוונית נעימה (אני כבר הייתי רעבה), פתחנו את הארוחה:
לחם פרנה מרוקאי עם לחם מחמצת לבן – מנת הבית
מגש עם סלטי הבית: טפנד זיתים, סלט עגבניות, טחינה לבנה וסלסה חריפה
מנת יוון הקטנה – המנה כוללת: סלט איקרה, מטיאס, סקורדיליה, טחינה לבנה, צ'זיקי יווני ועלי גפן ממולאים. כל המנות הקטנות היו טעימות, טריות וחוסלו עם הגעתם לשולחן. ביקשנו לקבל עוד מגש סלטים כזה.
סביצ'ה דג ים – דג ים (מלברק) עם קוביות עגבנייה, פלפל חריף (לא חריף מידי) עירית קצוצה עם תחמיץ לימונים ושמן זית. שילוב טעמים מצויין. מנה מומלצת לאוהבי הסביצ'ה.
ברוסקטה עם עגבניות, פלפל אדום קלוי, גבינת פטה, עשבי תיבול ואנשובי
קלאמרי פלאנצ'ה – טבעות קלאמרי על פלנצ'ה, זיתי קלמטה, עגבניות שרי, עשבי תיבול מוגש על רוטב צ'זיקי יווני – המנה טרייה, טעימה ועשוייה היטב
פטריות בתנור – פטריות שמפניון בתנור, ממולאות בריקוטה, עשבי תיבול ופרמז'אן. מנה מצויינת וטעימה מאוד. המנה חוסלה עד תום וביקשנו לקבל עוד.
סלט ניסואז – חסה רומית, תפוחי אדמה אפויים, שעועית ירוקה, נתחי טונה, זיתי קלמטה וביצה עם חלמון רך
שרימפס מחבת – מחבת שרימפס עם גרגרי חומוס, תרד, לימון, שמן זית על קרם חציל שרוף
פיש אנד צ'יפס – 250 גרם של נתחי דג קוד בטיגון עמוק עם ציפוי קריספי מוגש עם צ'יפס ואיולי לימון. המנה טובה מאוד, טרייה, עשוייה היטב וחוסלה איך שהגיע לשולחן.
ברבוניות עם איולי לימונים – מנת ברבוניות גדולות, מטוגנות בשמן עמוק עם ציפוי קריספי, מוגש עם סלט ירוק ועוד תוספת לבחירה. הדגים היו עשויים בדיוק כמו שאני אוהבת.
המבורגר הבית עם כבד אווז – 300 גרם בשר טחון במקום, עשוי היטב, בתוספת ביצת עיין ומעל כבד אווז מוגש על לחמניה וצ'יפס ליד. נראה אותכם אומרים לא למנה הזאת.
אנטריקוט ארגנטינאי – 300 גרם אנטריקוט מיושן צלוי על גריל, רך, עסיסי, עשוי מדיום (כמו שאני אוהבת) מוגש עם תפוחי-אדמה, עגבניה ובצל אפויים. תענוג של טעמים. מנה מומלצת לאוהבי הבשר
מבחר קינוחי הבית – קרם ברולה קלאסי, מוס שוקולד עשיר בטעמים ומלבי עם סירופ פירות יער מצויין
במסעדה נערכות הופעות חיות של מיטב הזמר היווני, הים תיכוני וקבלת שבת בניחוח יווני מידי שבוע.
במקום חדר VIP , המצוייד במקרן וציוד הגברה, שבו ניתן לערוך אירועים וכנסים עד 80 איש. במסעדה ניתן לערוך אירועים פרטיים עד 170 איש.
אתר הבית של המסעד, כאן בקישור http://kalderon.rest.co.il/
כנסו לאתר הבית של המסעדה והצטרפו למועדון החברים – הפתעות לחברים.
אז מה צריך יותר מזה…
כוסית אוזו ביד, צלחת של דגי ים טריים, שקיעה עוצרת נשימה, בריזה מלטפת ומוזיקה יוונית – מה לא תבואו לכאן… ליוון הקטנה?
כתובת המסעדה(בשביל הוואז)
קלדרון לים התיכון
הטיילת 19, חוף הים, ראשון לציון
טלפון: 053-9440530
שעות הפתיחה: כל ימות השבוע – 08:00-00:00
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא