הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממרץ 2012

כוסית אוזו ביד, צלחת של מבחר סוגי דגים טריים, שקיעה מדהימה, בריזה מלטפת ומוזיקה יוונית – מה צריך עוד כדי להרגיש כמו ביוון…

30/05/2015

בחוף ראשון לציון, ממש על קו המים, בקצה הצפוני של הטיילת, נמצאת מסעדת קלדרון. מסעדה גדולה, מרווחת באווירה נעימה שעברה שיפוץ ושינויים עם פתיחתה.

11227089_926706194047638_155818292_o

המסעדה הינה ים תיכונית עם אווירה יוונית, ונולדה בעקבות הרצון העז של חיים קלדרון, לשלב בין המטבח היווני לבין מטבח ישראלי מודרני, בהשראת עגן הים התיכון וכל זאת לבריזות מדהימות, לנוף עוצר נשימה של הים, ואיך לא… עם מוזיקה יוונית ברקע.

11233244_926706390714285_2098991481_o11215213_926706550714269_726513137_o11221107_926706520714272_1671611082_o

המסעדה שהינה מסעדת שף – שף אורן מורד, שהצטרף לצוות המסעדה כדי לשדרג את המנות בתפריט, מגוון עשיר של טאפסים בטעמים יווניים, ארוחות בוקר בסגנון בלקני, מאכלי ים מקוריים, פסטות משובחות שנעשות בעבודת יד במקום.

11235225_926716237379967_853552565_o

חיים קלדרון (באמצע הצילום), שהינו בעל וותק וניסיון עשיר במסעדנות, סיפר לנו על אופי המסעדה ועל החלום שהגשים עם פתיחת המקום – קלדרון על הים התיכון

במסעדה גם חוויית בשרים מענגת ומשובחת וכמובן גם מגוון קינוחים מתחלפים.

ברצוני לציין, שכל המנות שטעמתי כאן היו נדיבות, טריות ומחומרי גלם איכותיים – מה שמאוד חשוב כשמדובר במנות דגים.

אז לגמרי באווירה יוונית נעימה (אני כבר הייתי רעבה), פתחנו את הארוחה:

11227478_926717397379851_490566324_o

לחם פרנה מרוקאי עם לחם מחמצת לבן – מנת הבית

11230092_926717620713162_1030343874_o

מגש עם סלטי הבית: טפנד זיתים, סלט עגבניות, טחינה לבנה וסלסה חריפה

11235209_926717674046490_281765595_o

מנת יוון הקטנה – המנה כוללת: סלט איקרה, מטיאס, סקורדיליה, טחינה לבנה, צ’זיקי יווני ועלי גפן ממולאים. כל המנות הקטנות היו טעימות, טריות וחוסלו עם הגעתם לשולחן. ביקשנו לקבל עוד מגש סלטים כזה.

11244477_926724217379169_415867608_o

סביצ’ה דג ים – דג ים (מלברק) עם קוביות עגבנייה, פלפל חריף (לא חריף מידי) עירית קצוצה עם תחמיץ לימונים ושמן זית. שילוב טעמים מצויין. מנה מומלצת לאוהבי הסביצ’ה.

11221018_926727624045495_1250646710_o

ברוסקטה עם עגבניות, פלפל אדום קלוי, גבינת פטה, עשבי תיבול ואנשובי

11220976_926728630712061_1347837322_o

קלאמרי פלאנצ’ה – טבעות קלאמרי על פלנצ’ה, זיתי קלמטה, עגבניות שרי, עשבי תיבול מוגש על רוטב צ’זיקי יווני – המנה טרייה, טעימה ועשוייה היטב

11215284_926731410711783_494828960_o

פטריות בתנור – פטריות שמפניון בתנור, ממולאות בריקוטה, עשבי תיבול ופרמז’אן. מנה מצויינת וטעימה מאוד. המנה חוסלה עד תום וביקשנו לקבל עוד.

11215630_926731844045073_641761611_o

סלט ניסואז – חסה רומית, תפוחי אדמה אפויים, שעועית ירוקה, נתחי טונה, זיתי קלמטה וביצה עם חלמון רך

11264917_926734164044841_1328267314_o

שרימפס מחבת – מחבת שרימפס עם גרגרי חומוס, תרד, לימון, שמן זית על קרם חציל שרוף

11227256_926737820711142_2139845627_o

פיש אנד צ’יפס – 250 גרם של נתחי דג קוד בטיגון עמוק עם ציפוי קריספי מוגש עם צ’יפס ואיולי לימון. המנה טובה מאוד, טרייה, עשוייה היטב וחוסלה איך שהגיע לשולחן.

11194654_926744207377170_1280579907_o

ברבוניות עם איולי לימונים – מנת ברבוניות גדולות, מטוגנות בשמן עמוק עם ציפוי קריספי, מוגש עם סלט ירוק ועוד תוספת לבחירה. הדגים היו עשויים בדיוק כמו שאני אוהבת.

11262788_926745427377048_1966427923_o10849704_926745814043676_2028301063_o

המבורגר הבית עם כבד אווז – 300 גרם בשר טחון במקום, עשוי היטב, בתוספת ביצת עיין ומעל כבד אווז מוגש על לחמניה וצ’יפס ליד. נראה אותכם אומרים לא למנה הזאת.

11258402_926747384043519_358300286_o

אנטריקוט ארגנטינאי – 300 גרם אנטריקוט מיושן צלוי על גריל, רך, עסיסי, עשוי מדיום (כמו שאני אוהבת) מוגש עם תפוחי-אדמה, עגבניה  ובצל אפויים. תענוג של טעמים. מנה מומלצת לאוהבי הבשר

11221003_926758444042413_1591567233_o

מבחר קינוחי הבית – קרם ברולה קלאסי, מוס שוקולד עשיר בטעמים ומלבי עם סירופ פירות יער מצויין

במסעדה נערכות הופעות חיות של מיטב הזמר היווני, הים תיכוני וקבלת שבת בניחוח יווני מידי שבוע.

במקום חדר VIP , המצוייד במקרן וציוד הגברה, שבו ניתן לערוך אירועים וכנסים עד 80 איש. במסעדה ניתן לערוך אירועים פרטיים עד 170 איש.

אתר הבית של המסעד, כאן בקישור http://kalderon.rest.co.il/
כנסו לאתר הבית של המסעדה והצטרפו למועדון החברים – הפתעות לחברים.

11246844_926706230714301_1201298533_o

אז מה צריך יותר מזה…
כוסית אוזו ביד, צלחת של דגי ים טריים, שקיעה עוצרת נשימה, בריזה מלטפת ומוזיקה יוונית – מה לא תבואו לכאן… ליוון הקטנה?

כתובת המסעדה(בשביל הוואז)
קלדרון לים התיכון
הטיילת 19, חוף הים, ראשון לציון
טלפון: 053-9440530

שעות הפתיחה: כל ימות השבוע – 08:00-00:00

11233231_926705817381009_1111390038_o

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה