הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממרץ 2012

TYO – היפנית החדשה בת”א עם ושל השף ומאסטר סושי היפני – יאמה סאן – בדיוק המקום לאוהבי סושי מצויין ואיכותי עם שילוב חוויית בילוי באווירה מיוחדת

06/09/2014

TYO# – (קיצור של TOKYO)  #לאונג’ בר יפני שנפתח לאחרונה בבניין לשימור אתרים, מהמיוחדים בישראל,  הממוקם ברחוב מונטיפיורי 7, תל-אביב (ממש ממול מגדל שלום), הינו מקום בין מסעדה לבר ומקבל השראה משני העולמות, תוך שהוא מציע חווית בילוי ייחודית עם קולינריה גבוהה, שהדגש המרכזי בו הוא לא רק האוכל, אלא האווירה הייחודית במקום.

לפזר 025

על העיצוב של המקום אחראי ירון טל, אשר בחר להעניק למקום מראה בהשראה ניו יורקית. אין במקום אלמנטים יפנים, אלא צבעים בהירים משולבים עם זהב וכסף, המעניקים למקום מראה יוקרתי, משחק בגבהים, בצבעים ובאורות.

לפזר 007

הקונספט ב-TYO  כולל  2 סבבים: סבב ראשון החל משעה 19:00, וסבב שני החל משעה 21:30 ולאחר מכן המקום הופך למקום בילוי לילי , לא רק לצעירים , לבליינים ולאוהבי האוכל היפני  המעולה שבמקום..

IMG_2738

מי שעומד מאחורי TYO הם חיים לוזון ויקי כביר, שי דוידוף, עדי וכלר מקבוצת חיי הלילה המובילה בתל אביב, האחראית על מקומות כמו “קולנוע זמיר” “וואליום” ו”הפאטיו” ורועי לאון ובני רוזן בעלי רשת המסעדות “דרבי בר”, שותף נוסף הוא מי שעומד בקדמת הבמה הקולינרית – השף היפני היחידי בישראל #יאמה אוימאודה הידוע בכינוי #יאמה- סאן, אשר נחשב לאחד מהמאסטר סושי המובילים בעולם ועבד בין היתר במקדש הסושי #מורי מוטו בניו יורק.

IMG_2661

התפריט, כולל מגוון מנות מ#המטבח היפני החדש מגוון רחב של #סושי, #מנות ראשונות, #מנות עיקריות, #קינוחים מעולים ו#קוקטיילים מכל העולם.

לפזר 016

בתפריט הסושי ניתן למצוא ספיידר TYO- סרטן בטמפורה, בצל ירוק, אספרגוס, מלפפון, אבוקדו, טוביקו ומיונז יפני, סלמון מוצרלה- צ’ילי אדום, בצל סגול, סלמון ומוצרלה, ספייסי מיונז, טריאקי ושבבי בטטה.

לפזר 005

בין המנות הראשונות: נאגי מאקי- אספרגוס ובצל ירוק עטופים בקובה ביף וטריאקי חם, טונה פואגרה- נתחי כבד אווז צלויים על נגירי של טונה, טוביקו שחור ונענע. טטאקי לוקוס- יוזו ,שמן שומשום חם וצ’ילי אדום. בין המנות העיקריות : בלק קוד: בלק קוד במיסו, אורז שומשום, בקושי קטצו ופטריות שיטאקה. פילה בקר עם כבד אווז פירה טריו, מירין וויניגרט שחור מתקתק. יאמה סאן מכין את כל הרטבים המוגשים בעצמו, כולל רקיחת סויה מיוחדת והחמצת הג’ינג’ר.

לפזר 040

התחלתי את הערב עם קוקטייל הבית שהיה מצויין, בדיוק כמו שאני אוהבת.

בהמשך הערב טעמתי מנות שף מצויינות, איכותיות עם חומרי גלם טריים. כל המנות הוגשו בקפדנות ובחיתוכים מדוייקים – כמו שרק יפנים יודעים לעשות…

לפזר 064

מיקס חסות עלים – סלט ירוק – חסה פריכה, אגוזי מלך חריפים, שמן כמהין ווינגרט עשיר של גזר וג’ינג’ר (37 ש”ח)

לפזר 061

סלט אצות ים – אצות ים חריפות, פטריות שיטאקה, רצועות גזר אבוקדו ומלפפונים פריכים עם וינגרט מיסו (48 ש”ח) – זאת הפעם הראשונה שטעמתי אצות ים מבושלות ורכות – המנה הייתה מצויינת

לפזר 066

לפזר 055

טונה פואגרה – נתחי כבד אווז צלויים על ניגירי של טונה, טוביקו שחור ונענע (62 ש”ח) – שילוב מנצח של כבד אווז שעשוי מצויין על ניגירי טונה

לפזר 069

סלט שסימי טונה – טונה, אצות ים, שבבי בצל לבנים ושמן זית מתובל (58 ש”ח) – הטונה צרובה בדיוק במידה – המנה מעולה

לפזר 074לפזר 075

נסו מיסו (39 ש”ח) לבבות דקל, פולי סויה וגרעיני תירס פריכים + אקי אגי (28 ש”ח) חציל גריל ומיסו אדום עם צ’יפס של ירקות שורש – 2 המנות שבתפריט הוגשו כמנת אחת בצלחת – ירקות בטמפורה, מנה של קפדנות יפנית בשילוב טעמים מעניין

לפזר 089

לפזר 082

לפזר 086

קומבינציית סושי –  (249 ש”ח) אני קראת לזה “פלטת כל טוב” – מגוון גדול של רולים וניגירי בהרכבה אישית של השף יאמה סאן – כל אחד והסושי שלו – חווייה קולינרית של טעמים ייחודים עם חומרי גלם משובחים

לפזר 104

בלק קוד – בלק קוד במיסו, אורז שומשום ומיקס פיטריות (138 ש”ח) – המנה לא רק יפה  ומרשימה אלה גם מאוד טעימה – מומלץ

לפזר 109

לוקוס סאקומוסי – טופו, שעועית שחורה וספייסי סאקה (125 ש”ח) – המנה הייתה חריפה מדי לטעמי

לפזר 117

פילה בקר – עם כבד אווז, פירה טריו, מירין ווינגרט שחור מתקתק (136 ש”ח) –  זה השילוב המנצח של בקר עם כבד אווז – המנה מצויינת

ובגזרת הקינוחים –  השף קונדיטורית עידית לנדסמן עבדה בעברה במסעדת “מסה”,  הציעה מבחר קינוחים מצויינים ומושקעים, שילוב של טעמים בין המזרח התיכון למזרח הרחוק. 

לפזר 122

מוס שוקולד משובח – במיוחד לאוהבי השוקולד

לפזר 125

מאלבי שערות קדאיף, רוטב פירות יער, תאנים  ופיסטוק קצוץ – מנה מעולה שמאוד אהבתי

לפזר 120

קרם ברולה  - מאצ’ה ברולה בטעם תה ירוק

לפזר 123

מוצ’י – חטיף יפני – מבצק אורז דביק ממולא עם שוקולד גנאש, תה ירוק וממרח שעועית מתוק

לפזר 127

מיס- מיסו- מוס בתפוז ברוטב אנגלז קוקוס, פילטים של תפוז, אקלייר, פטל וקרנץ שוקולד לבן  - אי אפשר לוותר על הקינו המעולה והמרשים הזה.

אז מי זה יאמה סאן, ומי עומד מאחורי המנות הטעימות והאיכותיות שטעמתי במסעדה?

סושי מאסטר ממסעדת Morimoto בניו יורק- המקדש של הסושי מחוץ לגבולות יפן, נחשב לאחד הסושי מאסטרים החשובים בעולם שהאכיל מדינאים, שגרירים, כוכבי קולנוע וספורטאים בנלאומיים.

לפזר 021

יאמה נולד למשפחה בדרום יפן במקום שנקראת קגושימה על הר נישא. כל בוקר היה מגיע לבית הספר עם אוכל שונה מכל שאר הילדים דבר שחיזק בו את האהבה לאוכל אחר ומיוחד. יאמה נגן גיטרה מחונן והכניסה לתחום הקולינארי התחילה כשעבד במסעדה בטוקיו כעוזר טבח על מנת לממן את האהבה לגיטרות. בגיל 17 טס לטוקיו לבד ,התגורר בדירה קטנה ועבד במסעדות יושינויה, מיהמוטו וקוטרודושי בשביל להצליח במוזיקה.

ODEDTYPchef_g

צילום יח”צ

בגיל 21 הוא כבר השתקע בניו יורק ומאז הספיק לפתוח מסעדות בסנט פטרבורג ורשת מסעדות בלונדון. לאחר קריירה ארוכה במסעדות הידועות נאניווה, קבוקי, קאטני ובשיא הקריירה שלו הגיע למסעדת מורימוטו, (אותה מנהל מורימוטו האיירון שף היפני הראשון) שקיבלה את הציון 24 המכובד והמקסימלי במדריך זאגאט, ונחשבת לאחת היפניות הטובות בארה”ב.

כתובת המסעדה:
TYO רחוב מונטיפיורי 7, תל-אביב (מול מגדל שלום)

שעות פעילות: בימים א’ – ש’ החל משעה 19:00 עד אחרות הסועדים.
שימו לב שהמסעדה פועלת ב-2 סבבים
טלפון להזמנות : 03-9300333

חנייה: ממש מעבר לכביש מול המסעדה יש חנייה מסודרת בתשלום. בשעות הערב ניתן גם להחנות ברחובות מסביב.

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה