הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממרץ 2012

מסעדת השף , הים תיכונית ה”חצר” משיקה תפריט חדש בניצוחו של השף מוטי אוחנה, לרגל חגיגות שבע השנים לפתיחת המסעדה

17/07/2014

ה”חצר”, הינה מסעדת שף ים תיכונית, כשרה, השוכנת בירושלים במתחם הרכבת הישנה וממוקמת במבנה יוצא דופן שנשמר ממבנה תחנת  הרכבת. במקום אווירה ביתית ונעימה ,  רומנטית ייחודית. השירות כאן אישי, אדיב, קשוב ומאוד מזמין.

החצר מבנה

המסעדה מעוצבת בסגנון מודרני חמים, יש בה 2 מפלסים, בר מסוגנן ומטבח פתוח שעליו מנצח ביד רמה ומקצועית השף מוטי אוחנה.

גילוי נאות: הוזמנתי לארוחת  טעימות (זה לא היה ממש טעימות כי הכל הוגש כאן בשפע ובנדיבות…) – ערב  של קוקטלים, יין , מצב רוח וארוחה איכותית עם חברים (בלוגרים ועיתונאים).

החצר

השף ובעל המסעדה, מוטי אוחנה, הינו בוגר ביה”ס הגבוהה לבישול “קורדון בלו”, בעל ידע גסטרונומי עשיר, עשייה והתמחות של 13 שנים בתחום הקולינרי בארץ ובחו”ל: החל מהסטקיות המקומיות בירושלים, דרך צ’אקרה האיכותית ועד למסעדות הגורמה שבאוסטרלייה.

שף אוחנה עושה שימוש במיטב התוצרת המקומית ובחומרי גלם איכותיים והכל בא לידי ביטוי  בטעמים, באיכות המנות ,במראה ההגשה עם הרבה תשומת לב לפרטים הקטנים.

10471104_766943043357288_7366116024839203643_n

בתפריט של המסעדה (מייד אספר לכם על המנות שטעמתי… ) מככבות מנות יצירתיות ועכשוויות, שילוב של מטבח ים תיכוני עם השפעות ישראליות. בתפריט גם מבחר מנות ממטבחים וטעמים מגוונים: ממטבחי הגורמה אניני הטעם של צרפת ועד הפיקנטיות של שוק מחנה יהודה. המסעדה מתמחה בבשרים על הגריל, בתבשילי קדירה ובדגים.

בארוחת הטעימות הנדיבה שהוגשה לנו, זכיתי להנות גם ממנות שאינם חלק מהתפריט הקבוע. רוב המנות שהוגשו הם חלק מארוחת הטעימות אותה מציעה המסעדה תמורת 230 ש”ח לסועד.

ולפני שעוברים למנות, כאן המקום לספר לכם:  בשנתיים האחרונות אכלתי וגם התארחתי בהרבה מסעדות  שהיו טובות וחלקן טובות מאוד אבל מסעדת “החצר” עלתה על כולן.  

אז מה היה לנו במנות הראשונות…

10524371_766941780024081_6720735250698275407_n


פלטת מאזטים – מבחר צבעוני של סלטי הבית: עלי מנגולד עם בשר, סלט ירוק עם חמוציות פטרוזיליה ואגוזי המלך, קרם חציל עם סילן, סלט פאקוס  (בין מלפפון לקישוא) מתובל בשמן זית וחומץ בלסמי ולחם הבית
מחיר ערב: 56 ש”ח, צהרים: ללא עלות (כל מנת סלט נוספת 8 ש”ח)

10505500_766941700024089_2047289941555547469_n
כרובית בטחינה – כרובית מטוגנת עם נגיעות טחינה עדינה
מנה שיוצאת על חשבון הבית ובהזמנת ארוחת טעימות אינה מתומחרת בתפריט

10527550_766941656690760_8565050494064420742_n
טריו סביצ’ה – סלמון, דניס וטונה אדומה קצוצים לקוביות, כוסברה, צ’ילי, פירות העונה , צנונית ובצל ירוק – לאוהבי הסביצ’ה , המנה מעולה ועשוייה בדיוק כמו שאני אוהבת
מחיר ערב: 64 ש”ח, צהרים לא בתפריט

10424330_766941630024096_6397563160870871917_n
קרוסטיני דניס – דניס קצוץ, טחינה, זיתי טאטוס, פלפלים, עגבניות, בצל ירוק על מצע של צנים וקרם חצילים
מחיר: משתנה – מנת ספיישל, יוצאת בארוחת הטעימות

10565210_766941553357437_2142697698076784054_n
מעורב דג-ים ירושלמי – דגי ים מוקפצים, בצל, פלפל חריף ולימון כבוש בתערובת תבלינים עם טחינה ועמבה
מחיר ערב: 64 ש”ח, בצהרים: לא בתפריט

10518638_766941490024110_5770885004144564509_n
סלט אנדיב רוקט –  עלי אדיב, רוקט, אגסים, סלט צלוי ופקאן מסוכר בוינגרט בלסמי
מחיר ערב: 46 ש”ח, צהרים: 34 ש”ח

10562972_766941383357454_4302255209013193135_n
פטה כבד עוף ואווז מהולים בברנדי – מוגש לצד ריבת עגבניות ושומר על לחם קלוי  - אי אפשר היה להפסיק לנשנש את המנה. המנה מאוד טעימה
מחיר ערב: 58 ש”ח, צהרים לא בתפריט

10509566_766941060024153_8606482383273489922_n
קרפצ’יו פילה בקר – רוקט איולי כמהין, בלסמי ופיסטוקים מסוכרים
מחיר ערב: 52 ש”ח, צהרים לא בתפריט

ומה טעמנו במנות העיקריות…

10505480_766941420024117_9031657899298047148_n
מוסר ים – מזוגג בוינגרט אסייאתי חם עם פטריות שימגי ושעועית ירוקה
מחיר ערב: 102 ש”ח, צהרים: 82 ש”ח

10526019_766941220024137_6698876305486794368_n
מוח עגל על קוסקוס – מנת ספיישל של השף – הטעמים במנה הזכירו לי את הטעמים של הבית
מנת ספיישל של השף. תיבול ומחיר משתנים (חלק מארוחת הטעימות)

996134_766941096690816_6744708157483581336_n
קריספי ניוקי – עם כבד אווז מעושן ושקדי עגל על קרם שורשים – לא לוותר על המנה כשאתם מגיעים למסעדה – זאת המנה המנצחת שלי
מחיר: ערב 104 ש”ח, צהרים: לא בתפריט

screenhunter_581-jul-16-04-07
אסאדו עגל – ברוטב ברבקיו תפוזים וג’ינג’ר – כל ביס חגיגה של טעמים
מחיר ערב: 106 ש”ח, צהרים 84 ש”ח

65964_766939306690995_9011188731468045762_n
סטייק אנטריקוט על האש – מוגש עם רוטב בורדולז (יין דום מצומצם וציר בקר) עלי רוקט וצ’פס בסגנון הולנדי המוכן בשלושה שלבים –  מנה שאתם חייבים לטעום…
מחיר ערב: לא בתפריט, צהרים 90 ש”ח

10511324_766939176691008_3113633770983541366_n
פילה בקר וכבד אווז – על קרוטון עם בצלי שאלוט ביין אדום מוגש לצד פירה –  שילוב טעמים מנצח מבחינתי – גם  זאת המנה המנצחת שלי
מחיר ערב 106 ש”ח, צהרים לא בתפריט

לאחר כל הטוב ושפע המנות המשובחות שטעמנו – נעבור לקינוחים שהם כולם פרווה – גם פה יש הפתעות…

10547600_766938900024369_6034091292953665757_n
מגש פטיפורים – טראפלס, עוגת שקדים, שוקולד, מקרון וניל/פטל, מרשמלו כתום, שוקולד לבן ובאונטי
מחיר: 46 ש”ח

10388203_766938770024382_295532510624239758_n
גלידת וניל – עם דבש ענבים, טחינה גולמית שערות חלבה ופיסטוק
מחיר: 36 ש”ח

10462467_766938863357706_4125926013754595313_n
פאג’ שוקולד – מוס שוקולד, טוויל מבצק פילו ומרשמלו ורוד מעל
מחיר: 42 ש”ח

10513484_766938726691053_5582872297881498970_n
קרם ברולה – עם סורבה תות, מרנג ומקרון פטל
מחיר: 46 ש”ח

בימי שישי בצהרים, נערכת במסעדה “קבלת שבת”, שבה מוצעת ארוחת טעימות של תבשילים שונים, ממעשה ידיו של השף מוטי אוחנה.

למסעדה גן אירועים רחב ידיים, שיכול לארח כ-300 איש. בצהרים ניתן לערוך במסעדה אירועים קטנים יותר לעד 100 אורחים, אופצייה מצויינת לחגיגת בר-מצווה, לאחר ביקור בכותל.

חשוב לי לציין: בצמוד למסעדה חנייה גדולה, יש נגישות לנכים ובמקום גם אינטרנט אלחוטי.

ומה יש לי להגיד:  בשנתיים האחרונות אכלתי בהרבה מסעדות  שהיו טובות וחלקן טובות מאוד אבל מסעדת “החצר” עלתה על כולן.  
התפריט כאן מאוד מעניין, טעים בצורה יוצאת מהכלל, מושקע ומשובח. אני ממליצה בחום לבקר כאן שוב ושוב, כדי לטעום את כל המנות שבתפריט. אני ,  אחזור לכאן עם המשפחה וחברים.

לאתר הבית של מסעדת החצר, לתפריט ולהזמנות – כנסו כאן לקישור

כתובת המסעדה: מסעדת ה”חצר”
דרך בית לחם 7, ירושלים
טלפון: 057-9443390

#מסעדתהחצר    #מסעדותבירושלים       #שףמוטיאוחנה

כתבה,ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה