הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממרץ 2012

מה הסוד להצלחת אפייה עם בצק שמרים, ושהמאפים יישארו טריים וטעימים לאורך זמן? כאן מתכונים המתאימים גם לחג פורים.

04/03/2014

לקראת חג פורים הקרב ובא, הוזמנתי להשתתף בסדנת שמרים ומשפר אפייה של חברת שימרית.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

הפעם נערכה הסדנא במתכונת שונה מהרגיל.  הסדנא , כמעט פרטית, נערכה  באווירה  מאוד אישית , ביתית כייפית ומיוחדת, בביתה ובמטבחה הפרטי של הבלוגרית וחברה יקרה  @יונית צוקרמן.

הסדנה נערכה בהדרכתו של סטפן לייק שהינו האופה והשף קונדיטור של חברת “שמרית”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ואיך אפשר להתחיל את הבוקר אצל יונית בלי  ארוחת בוקר מפנקת , טעימה במיוחד  ומאוד נדיבה- והכל ממעשי ידיה של יונית.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

לפני שהמשיך לספר לכם את חוויותי מסדנת האפייה, הנה מספר דברים על  שמרים ובמיוחד  על משפר האפייה.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

פאקא תעשיות בע”מ, שנמצא ופועלת בבת-ים, הינה יצרנית השמרים הטריים היחידה בישראל. החברה נוסדה בשנת 1934 ומאז נמצאת בבעלות החברה הישראלית-מעבדות  שרון והחברה הבלגית, שהינה  אחת מהחברות הגדולות בעולם לייצור מוצרי אפייה וקונדיטורייה.

השמרים הם בעצם ייצורים מיקרוסקופיים חיים, אז את השמרים מגדלים ולא מייצרים.

כדי להשיג תוצאות טובות בהכנת בצק שמרים, יש להקפיד על איכות השמרים, לישה נאותה ותפיחה מספקת.

איכות השמרים: יש לשים לב לפני השימוש בשמרים לתאריך פג תוקף, לתנאי האחסון, ולמראה השמרים. הגרגרים צריכים להיות בהירים ונפרדים זה מזה. שקית נפוחה אינה תקינה. את השמרים יש לאכסן בקירור  הביתי – לא בדלת המקרר.  לשמרים יש ריח חמצמץ,  שנעלם מספר דקות לאחר פתיחת השקית.

מוצרי שמרית הם: שמרים בקובייה, שמרים  יבשים בשקית – שמרים שנלקחו מהקובייה ועברו תהליך גרעון  ומשפר אפייה טבעי .

משפר האפייה  הטבעי  המתאים לאפייה ביתית, מבטיח תוצאות אפייה, כמו בקונדיטוריה.
משפר האפייה מכיל רק חומרים טבעיים ווויטמין C ומהווה גירסה משופרת של המשפר הקודם ששווק עד עכשיו רק בצמוד ל”שמרית בגרגרים”.

משפר האפייה מאריך את טריות המאפה ומבטיח שגם אחרי מספר ימים המאפים לא יתייבשו ויהיו טריים לאכילה.
המשפר גם משפר את מרקם הבצק ומקצר את זמן התפיחה.

למשפר חיי מדף של לפחות שנה והוא נמצא במקררים ברשתות השיווק ובחנויות ליד השמרים הטריים בגרגרים ובקובייה.

אופן השימוש :  מוסיפים את תכולת שקית המשפר לקמח יחד עם  השמרים של שמרית ושאר מרכיבי הבצק. למתכון המכיל 1 ק”ג קמח, יש להוסיף 1 שקית משפר אפייה ו-1 שקית שמרים יבשים (או עפ”י הוראות המתכון).

המשפר אינו משמש תחליף לשמרים אלא תוסף לשיפור המאפה.

ועכשיו הולכים למטבח  להתנסות במשפר האפייה ולבחון את תוצאותיו בעזרתו והנחייתו של שף  קונדיטור סטפן לייק.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

מתכון למיני לחמניות פרג . המתכון של השף קונדיטור סטפן לייק
הלחמניות מתאימות במיוחד למשלוחי מנות לכבוד חג פורים

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

מרכיבים לכ- 40  לחמניות:
1 ק”ג קמח לבן
1 שקית או  1 קובייה שמרים טריים “שמרית”
1 שקית משפר אפיה “שמרית”
1 כף פרג שלם
1 כף סוכר לבן
1 כפית מלח
2 ביצים בגודל L
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
3/4 1 כוס חלב או מים (430 מ”ל)

מרכיבים למלית:
ממרח שוקולד
פרוסות משתי בננות  מטוגנות ב-2 כפות חמאה עם 1 כף רום ו- 2 כפות סוכר.
אבקת סוכר לקישוט.

אופן הכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים פרט לחמאה ולחלב שמוסיפים בהדרגה.
לשים עד לקבלת בצק רך מאוד, גמיש וקטיפתי. משהים כחצי שעה מכוסה.
מחלקים את הבצק ל-40 חלקים שווים, מכדררים אותם ומגלגלים לצורת לחמניות אובליות.
מניחים את הלחמניות במגש אפיה מרופד בנייר אפיה לתפיחה (עד הכפלת הנפח).
מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ואופים במשך כ-12- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
בסיום האפייה מעבירים את הלחמניות לרשת לצינון.
בעזרת סכין משוננת חותכים לאורך ומורחים ממרח שוקולד ופרוסות בננות.
בוזקים בעדינות אבקת סוכר ומגישים.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

מתכון לאוזני המן מבצק פסטו עם מלית חצילים וגבינת פטה
המתכון של סטפן לייק, האופה והשף קונדיטור של שמרית

החומרים לבצק ( לכ- 30 אזני המן):
4 כוסות קמח (560 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קובייה שמרים טריים ” שמרית”
1/2 שקית משפר אפיה “שמרית”
200 גרם חמאה
1 ביצה בגודל L
1/2 כוס חלב (125 מ”ל)
גרידה מחצי לימון או תפוז
1/2 כפית מלח
3 כפות ממרח פסטו

חומרים למלית:
2 חצילים קלויים קצוצים
200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
תבלין זעתר

הכנת המלית:
קולים 2 החצילים ומוציאים התוכן , קוצצים ומערבבים עם גבינת הפטה והזעתר.

אופן ההכנה
מערבלים  כ-5 דקות בקערת מיקסר עם וו “גיטרה” את הקמח וחמאה חתוכה לקוביות עד קבלת מירקם  גרגרי.
מוסיפים את המרכיבים הנוספים ולשים עם וו לישה עוד 3 דקות במהירות בינונית תוך הוספת החלב בהדרגה.
מקבלים בצק מאוד רך וגמיש, אפילו קצת דביק וזה בסדר. מקמחים ומשהים מכוסה במקרר למשך שעה לפחות (אפשר ללילה).
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס”מ ובעזרת כוס קורצים עיגולים.
במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מהמלית וסוגרים בצורת משולש את אוזני ההמן. מהדקים היטב.
כשמסיימים מניחים את כל אוזני ההמן על נייר אפיה מדליקים את התנור לחום C°170 , לאחר שהתנור התחמם ,אופים במשך כ- 15 עד 20 דקות.

שמרית משפר האפייה הינו בהשגחת בד”צ עדה חרדית ירושלים.

לקראת חג פורים שבפתח, בטוחה שכולנו נרצה  להפתיע את האורחים ובני המשפחה בתוצאות המעולות והריחניות של המאפים  והעוגות שנכין עם משפר האפייה  הטבעי החדש של שמרית.

ובהזדמנות זאת מאחלת לכולכם חג פורים שמח ומבדח

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

רוצים להישאר מעודכנים?
לחצו על הכפתור “עקוב אחרי”, פה למעלה מצד שמאל, ועדכוני הפוסטים שלי יגיעו ישירות למייל שלכם.

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה