הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממרץ 2012

ה”ארטישוק של נועם” במושב ניר בנים שבחבל לכיש, פתח את שעריו לקהל הרחב מ-21.12.2013

13/01/2014

ביום חמים ונעים במיוחד נסעתי  עם חברים ואנשי תקשורת לבקר את נועם והארטישוקים שבמושב ניר בנים.

הצילום באדיבות היח”צ

אחד ממגדלי הארטישוק הגדולים בישראל הוא “הארטישוק של נועם” במושב ניר בנים. נועם יעקובא לקח על עצמו משימה ללמד ולגלות את סגולות הארטישוק, והוא פותח את שערי המשק שלו למגוון פעילויות שמתאימות למשפחות ולמחפשי חוויות הקרובות לטבע.

אז לפני שיצאנו לסיור, נעלנו  מגפיים ועם מקל ביד יצאנו לדרך, למרחבים  והשדות הירוקים של הארטישוקים…

עונת הארטישוק בארצנו  נמשכת מנובמבר עד מאי, כשהשיא  הוא בחודשי ינואר-אפריל בהם נקטף מרבית הפרי.

הארטישוק נראה קוצני ומרתיע, אבל מתחת לשכבות העלים, מסתתר לב בשרני , טעים ובריא במיוחד.

הארטישוק הוא שיח רב שנתי, המתנשא לגובה של 1.5 מטרים. הפרי הוא בעצם ניצן פרח שטרם הבשיל. כל צמח מתפתח עד 10 ראשים, בגדלים שונים. הפרי טעים ונחשב למעדן.

הארטישוק נחשב לפצצת בריאות בגלל מעלותיו הבריאותיות: הוא מהווה מקור מצויין לויטמינים ומינרלים, עוזר לעיכול, מפחית לחץ דם, מסייע לכבד בניטרול רעלים, מונע סכרת, השמנה ומחלות סרטניות. הוא גם מטיב עם רמות הקולסטרול והקלוקוז בדם.

בדרך לשדה הארטישוקים נכנסו ל”לב היער” , לבקר את  אלנה קליכמן. אלנה היא בעלת גלריה, צורפת , המצרפת מיומנויות מתחום שזירת פרחים, תפירה וקליית סלים ויוצרת גינות מיניאטוריות.

כנסו כאן  לקישור – לפוסט שכתבתי  על לב היער” והגינות המיניאטוריות של אלנה קליכמן.

בחזרה מהסיור, קיבלה את פנינו השפית איריס לוי,  שבהדרכתה  הכנו מטעמים שכולם  כמובן עם ארטישוק.

לשים, אופים ומבשלים עם השפית איריס לוי

שיעור מעשי על-ידי נועם, כיצד מקלפים את הארטישוק

אופים פיצות ופוקצ’ות בטאבון בחצר של נועם

חלק קטן מהמנות שהכנו  וטעמנו בסדנה עם השפית איריס לוי – כל המנות צמחוניות

אז… קומו מהספה וצאו מהבית עם הילדים והמשפחה כי נועם מחכה לכם:

בשבת :
סיורים המיועדים למבוגרים ולילדים יערכו בשעה 11:30 ו-14:30
שעות פתיחה בין 10:30-16:30
מחירים: ארוחה + סיור מבוגר- 100 ש’
ארוחה + סיור ילד (בגילאי 3-13 ) -50 ש’

סיור בלבד מבוגר- 40 ש’
סיור בלבד ילד – 20 ש’

ניתן לרכוש במקום ארטישוק טרי, שמן זית תוצרת המשק, צימוקים ועוד.

בששי :
יתקיים בראנץ ברוח “מאמא איטליה”
בתפריט סלטים טריים עם צמחי תבלין, ארטישוק חלוט עם טחינה סגולה או לבנה, ממרחים על טהרת הארטישוק , פוקאצות ארטישוק ופלפל, אנטי פסטי ירקות ברוח החורף , לחם כפרי, חלות של שבת, ריבות ביתיות, שתייה קרה וחמה.

שעות פתיחה בין – 9:30-15:00
סיורים : שעה 11:00 ו-13:00
עלות 80 ש’- בראנץ  מבוגר
40 ש’- בראנץ  ילדים

מידי חמישי יתקיימו סדנאות ארטישוק בשיתוף בין נועם יעקובא לאיריס לוי, שפית פרטית.
הסדנא תיערך עם שישה משתתפים ומעלה, עלות 300 ש’ למשתתף.
טלפון לבירורים והזמנת מקום ארוחות, סיורים וסדנאות : נועם יעקובא- 054-2278637

ולפני שעזבנו את מושב ניר בנים, נכנסנו למנוחה לביקור קצר בקונדיטוריית בוטיק של אייל מיכאלי.

בלב מושב ניר בנים, בקצה השביל הקסום, נמצא בית קפה כפרי ומיוחד במינו –מקום קטן ומלא כל טוב.
בבית הקפה תוכלו למצוא את מיטב המאפים, המנות והקינוחים של השף –קונדיטור אייל מיכאלי.

בערבי חמישי מגיש אייל ‘חגיגה איטלקית’ –הכוללת מגוון מנות איטלקיות: פסטות טריות לפי מיטב המסורת, סלטים ומאפים מיוחדים:פוקצ’ות, קלצונה ועוד –הנאפים בתנור שהובא במיוחד מאיטליה.

בימי שישי מוגשות ארוחות בוקר עשירות ומפנקות עד לשעות אחר הצהריים. ארוחות הבוקר מלוות במאפים המיוחדים של אייל ובלחמי שיפון במגוון טעמים –והכל נעשה במקום.

לאתר הבית של קונדיטורית אייל מיכאלי ולהזמנות – כנסו כאן לקישור
לפרטים נוספים על “לב היער” ולקריאת הפוסט שלי – כנסו כאן לקישור
לאתר של “הארטישוק של נועם” – כנסו כאן לקישור

כתבה, ערכה וצילמה – נדיה היבא
בפוסט צילום באדיבות ובאישור שימוש היח”צ

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה