הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 543

החל ממרץ 2012

הטעמים המופלאים של הטבע בכוס ובצלחת

06/11/2013

הגעתי לתחנת הרכבת בבנימינה…
בדרך לא דרך, בין בתים קטנים ועצי ענק, כמו הזמן עמד פה מלכת, הגענו למזווה של ג’ייקוב שנמצא במושב אביאל שליד בנימינה.

גילוי נאות: הוזמנתי למפגש בלוגרים שנערך במקום.

המזווה של ג’ייקוב, עטוף כולו בגינה מרהיבה של ירוק, עצי פרי, צמחי תבלין שונים ופריחה משגעת.

בחצר המרוצפת חצץ, בצל עצי הפרי, פזורים מספר שולחנות. כאן בתפאורה הכפרית התחלנו את סדנת הבישול המיוחדת והיוצאת דופן ואכלנו ארוחת בראנץ…

את הבוקר במקום, פתחנו עם טעימות של : ריבת תאנים עם אלוורה, ריבת גויאבות, וריבת גרניום – הכול ממעשי ידיו של ג’ייקוב – בליווי קרואסונים טריים, חמים ופריכים שנאפו במקום.

שתינו גם מיץ רימוננה משגע ומאוד ארומאטי בטעמיו והתחלנו את הסדנא…

ג’ייקוב, תוך כדי שהוא מספר על עצמו,  הכין לנגד עיננו טפנד זיתים, מטבל גמבה אפוייה ומטבל חצילים.

הנה המתכון  של ג’ייקוב להכנת מטבל החצילים:
4 חצילים אפויים עם קליפתם
10 שיני שום קלופות
2 כפיות של מלח-ים
1 כפית גדושה של פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד שלם
צרור של נענע
7-8 כפות של שמן זית

הוראות הכנה: את כל חומרי הגלם מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם של מטבל.
אני מציעה: לטעום, ולשפר טעמים.

הנה  מתכון נוסף של ג’ייקוב להכנת מטבל גמבה אפוייה
7-8 גמבות אדומות וצהובות אפויות בתנור וקלופות, ללא הנוזלים.
7 שיני שום קלופות
1 כפית מלח ים
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מיץ מחצי לימון סחוט
5 כפות טחינה לא מעובדת
6 כפות שמן זית

הוראות הכנה: את כל החומרי הגלם מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם של מטבל.
אני מציעה: לטעום ולשפר טעמים.

בחצר של ג’ייקוב אכלנו גם בראנץ…

מטבלים שונים שהוגשו עם לחם הבית: מטבל לימונים כבושים עם כורכום, מטבל ביצים אפויות עם חרדל, מטבל טחינה, שום, לימון ובזיליקום ירוק, מטבל גבינה עם שורש חזרת

סלט ירוק עם רימונים ואפרסקים

לביבות דלעת וערמונים עם חצילים ושום אפוי, קינואה וכרישה

קיש עגבניות כרישה וגבינת עיזים

קיש מנגולד וגבינת פטה – ללא גלוטן

מנת פרגיות עם אפונה עדינה, אורז גזר ומלפפון

פאי רועים עם בשר בקר עגל וטלה קצוץ יחד

דג בנוסח תאי

מרק שורשים

פאי עוף תנדורי

ולקינוח:  טעמנו את הליקרים  המיוחדים בטעמם שנעשו מצמחי הגינה, הכל ממעשי ידיו של ג’ייקוב.

הליקרים המיוחדים של ג’ייקוב: ליקר גרניום, ליקר רימונים וליקר לימונצ’לו

המזווה של ג’ייקוב הוא בעצם מסעדה כפרית בדגש על חומרים טבעיים, תפריט ללא גלוטן ייחודי ובמקום גם חנות מעדנים. ריבות מסוגים שונים, טפנאד, ליקרים ועוד, שאותם ג’ייקוב מכין כל השנה מעצי הפרי ומשיחי התבלין שגדלים אצלו בחצר.

במזווה של ג’ייקוב  ניתן למצוא:
ארוחות בוקר מלאות וארוחות בראנץ בריאות
ארוחות נטולות גלוטן
ארוחות צמחוניות
ארוחות בשריות
ארוחות ילדים
קינוחים משובחים תוצרת המקום
במקום אופים גם לחמים ללא גלוטן ולחמים בטעמים שונים

המקום פתוח  גם  בימי שישי ושבת וניתן לערוך  פה אירועים עד 120 אורחים.

ג’ייקוב רוקח  ומכין במהלך השנה 62 סוגי ריבות עם שילוב טעמים יוצאי דופן והכל עם הפירות ועשבי התיבול שהוא מגדל אצלו בחצר

המזווה של ג’ייקוב פועל 4 שנים. החזון כאן הוא לפתח מרכז תיירות קולינרי, מקום אליו יוכלו להגיע אנשים לאכול אוכל מיוחד, להתרווח בנחת בחצר, להינות מהשקט, מהאוויר הצח, מהנוף הנפלא ומאווירה פסטורלית רחוק מהמולת העיר.

לדף הבית של המזווה של ג’ייקוב ולקבלת פרטים נוספים על המקום – כנסו כאן לקישור.

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה