הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 543

החל ממרץ 2012

מסעדת וונג VONG מביאה את הטעמים והריחות מויאטנם ללב ליבה של  העיר תל-אביב. המסעדה שוכנת בשדרות רוטשילד 15 (כמעט בפינת הרצל) , במקום  בילוי הומה אדם.

גילוי נאות: הוזמנתי למסעדה למפגש עיתונאים ובלוגרים.

המסעדה מעוצבת בטוב טעם, עם אווירה נעימה ורגועה, והשירות מהיר ואדיב המנות מוגשות בצורה מוקפדת ואיכותית והטעמים מענגנים,  מעודנים יותר, טעמים שונים ממה שאני מכירה – טעם אחר של אוכל אסייתי איכותי.

הטעמים  במטבח הויאטנמי הם הטעמים המרתקים והמסקרנים  ביותר   שטעמתי . המטבח משלב חגיגה חושית עוצמתית של טעמים מתבלינים ועשבי תיבול מרתקים כמו: כוכבי אניס, צ’ילי תאילנדי, רוטב דגים איכותי, נענע, כוסברה, קינמון ולימון.

ציורי הקיר במסעדה שבהחלט תורמים לאווירה המיוחדת במקום

מסעדת וונג VONG  שהיא המסעדה  הויאטנמית הראשונה בתל-אביב, פועלת פחות משנה. לירון, אחד מהשותפים במסעדה, בנה את התפריט בליווי קולינרי צמוד המתמחה באוכל ויאטנמי, ארומטי ואקזוטי.

במטבח הויאטנמי אין בעייה להרכיב מנות בריאות ומנות טבעוניות וזאת בגלל חומרי הגלם הטריים במטבח. התפריט במסעדה מציעה מבחר גדול של מנות אוכל נדיבות, ויאטנמיות אוטנטיות. (כבר מספרת לכם על המנות שטעמתי…).

במסעדה גם מבחר קוקטיילים צבעוניים, שירות מפנק ואוהב לקוחות. במסעדה ניתן לשבת על הבר, או להתרווח על ספה נוחה, להאזין למוסיקת רקע עכשווית ולהנות ממנות האוכל הטעימות.

אחרי  שהתרווחנו על הספה, ספגנו את אווירת המקום ושתינו את קוקטיל הבית,  התחלנו את הארוחה:

קוקטייל הבית – אני לא שותה אלכוהול. במקום  זה שתיתי תה קר בטעם יסמין משגע בטעמיו ומאוד מרווה

VIETNAMESE PAPAYA SALAD  סלט פאפייה ירוקה – רצועות דקיקות של פאפייה ירוקה, נגיעות צ’ילי, כוסברה ונענע בעיטור אצות הינקי ובוטנים קלויים – מנת פתיחה מצויינת

סלט גויי-גא - נתחי עוף קרועים במשרה ג’ינג’ר ושון, מונחים על מצע רצועות דקות של כרוב, נענע, בצל סגול, כוסברה וצ’ילי ברוטב ליים, שום וג’ינג’ר – המנה מאוד מעניינת  וטעימה – שילוב טעמים מדהים – ממליצה בחום.

קיי-קיצ’ן - נתחי פרגיות צלויים על מצע של עוגת אורז מטוגנת וקריספית, מתובלת עם יוגורט צאן, בצל ירוק – המנה טעימה  ומאוד מיוחדת בגלל המצע הקריספי של  עוגת האורז.

שרימפס דאפלינג – כיסוני שרימפס מאודים ועטופים בבצק טפיוקה שקוף

ואן-ליפס – עלי  גפן ממולאים בבקר ולימון גראס וליד ירקות כבושים ויאיטנמים מסורתייים. המנה מאוד טעימה.

אגרול ויאיטנמי - במילוי שרימפס ונתחי עוף ומוגש בליווי 2 סוגי רטבים: רוטב בוטנים ורוטב נאם.

את האגרול עוטפים בעלה חסה ועלי נענע, טובלים ברטבים והופ – מכניסים לפה – הכל בביס אחד –  שמכיל את כל הטעמים הנפלאים של המנה

ביפ-באן - לחמניות ענן – לחמניות  מאודות, רכות כמו עננים, ממולאות בבשר בבישול ארוך מאוד ארומטי, עם כוסברה, רוטב איולי אסיאתי  תבלינים ועשבי תיבול – המנה מאוד מיוחדת – אם אתם מגיעים למסעדה לא לוותר… ממליצה בחום

פה כבר עשינו הפסקה קטנה בין המנות –  ההפסקה הייתה מלווה עם קנקן תה חם בטעם יסמין

זהו – ממשיכים למנות הבאות בסקרנות. מה עוד יכול להגיע???

גוויי-גאוו - נתחי פרגיות מושחמים, ברוקלי, בייבי תרד, בצל ירוק, זוקיני, שברי שום, רוטב חלב קוקוס חריף וסוייה. המנה מאוד עשירה בטעמים ומתאימה לאוהבי החריף. המנה מוגשת עם קערת אורז.

הא-נוי-מי – איטריות אורז דקיקות ונתחי עוף צרובים, בצל ירוק וגזרף בזיגוג סוייה שחורה וסוכר חום מוגש עם כוסברה טרייה, בוטנים קלויים ולימון.

קונג-צ’ואה –  מנת פירות ים – שרימפס, קלמרי ודג לבן  ומוגש עם בוקצ’וי ובצל ירוק על מצע של איטריות שעועית ברוטב צדפות סמיך.

ויאיטנמ’יס  קווין – ויאיטנמ’יס צ’ו-אין -  מנת בקר עם סוייה , תבלינים ויאיטנמים, איטריות טריות תוצרת הבית, פיסות בשר בקר, רצועות אייסברג דקיקות, פלפל ירוק חריף, ולימון ברוטב מתקתק חריף.

ולסיום הארוחה המדהימה במראה ובטעמים – הגיעו ה… קינוחים……

בננה מקורמלת עם חלב ממותק, סילאן ושקדים פרוסים –  ללא מילים….
מה שיש להגיד שמי שמגיע למסעדה, לא לוותר על מנת הקינוח הזאת – חווית טעמים שלא רוצים שתגמר…

טפיוקה מלון – עם בוטנים מסוכרים – אני באופן אישי לא חובבת טפיוקה – לא טעמתי מהמנה-אבל חברים שהיו לידי העידו שהקינוח מעולה בטעמיו והאמת שהקערה לוקקה עד סופה

רק מלכתוב את הפוסט הזה, בא לי לחזור למסעדה!!!!  ממליצה בחום להגיע למסעדה ולהינות מריחות וטעמים מאוד מיוחדים וטעימים.

לכניסה לדף הפייסבוק של המסעדה כנסו לכאן

לפרטים נוספים והזמנות כנסו כאן לאתר המסעדה

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה