הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממרץ 2012

שבוע הקולינריה הצרפתית ה- 6 בחסות שגרירות צרפת בישראל פתח את חגיגות המטבח הצרפתי שיתקיימו בסניפי לגעת באוכל לאורך כל חודש פברואר

25/02/2018

לגעת באוכל, רשת חנויות המובילה את התרבות הקולינרית בישראל פתחה את חגיגות המטבח הצרפתי בהשראת שבוע הקולינריה הצרפתית ה-6, SO FRENCH SO FOOD ושיתקיימו בסניפי הרשת לאורך כל חודש פברואר.

את חגיגות הקולינריה הצרפתית פתח שף Guillaume Iskandar שף מסעדת Le Garance בפריס(בעלת כוכב מישלן) באירוע טעימות בלגעת באוכל, סניף קניון עופר ברחובות תוך שהוא מדגים אופן הכנת מנת מהמטבח המזוהה עמו:מטבח מורכב אבל נגיש, המבקש לחשוף את סועדיו לטעמים חדשים, ולתת למנות המסורתיות גוון מודרני, לא קונפורמיסטי, כדי שלא ישעמם.

פתיחת חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל שף גיום איסקנדר
מדגים הכנת מנות מהמטבח הצרפתי
צלם יוני רייף

פתיחת חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל שף גיום איסקנדר
מדים הכנת מנות מהמטבח הצרפתי
צילום: נדיה היבא

במהלך האירוע הודגמה הכנת מנות כגון: סושי בר-ים, כרישה והדרים, רביולי צמחוני תמרים בשילוב לימון קונפי, מרק ברבוניות בעלי חמציצים ועוד.

חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל שף גיום איסקנדר
מדים הכנת מנות מהמטבח הצרפתי
צילום: נדיה היבא

פתיחת חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל שף גיום איסקנדר
מדגים הכנת מנות מהמטבח הצרפתי
צילום: נדיה היבא

פתיחת חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל שף גיום איסקנדר
מדגים הכנת מנות מהמטבח הצרפתי
צילום: נדיה היבא

גיום איסקנדר הדגיש את העובדה כי התרבות הקולינרית הצרפתית שבשנים האחרונות נפתחת לעולם היא כזו הניתנת ליישום בכל מטבח בעולם, כשהדגש הוא על שימוש בחומרי גלם טריים, מקומיים וטכניקות בישול מסורתיות עם טוויסט מודרני.

בכל מטבח צרפתי יש סיר לחץ וכך גם שף איסקנדר הציג אופן אידוי כרישה בסיר הלחץ החדש TEFAL CLIPSO MINUTE , בעל מנגנוני שחרור הלחץ שאפשרו בישול ואידוי מהיר מתמיד.

כאמור חגיגות הקולינריה הצרפתית יתקיימו בסניפי לגעת באוכל ברחבי הארץ לאורך כל חודש פברואר במסגרתו יוצעו ללקוחות מבצעים אטרקטיביים של עד 50% הנחה על מותגי הבישול והאירוח הצרפתיים: .Tefal, Pyrex, Luminarc.

פתיחת חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל
מימין: תמי סירקיס, משמאל: פיליס גלזר  ובאמצע: אני
תודה לצלמת: אלונה זוהר

רשת לגעת באוכל:
הרשת מרכזת בתוכה כלי בישול ומטבח, חומרי גלם מסוגים שונים וידע מקצועי המעניקים כולם יחד חוויית קנייה ייחודית ועוצמתית.
הרשת מונה חמישה סניפי קונספט קולינריים בראשון לציון, בקניון הגדול בפתח תקווה, בגרנד קניון בחיפה, בגרנד קניון בבאר שבע ובקניון רחובות.

הסניפים השונים פרוסים על שטחי ענק שבין 700-1000 מ”ר כל אחד, בעיצוב חלל ייחודי ומיתוג מעורר תיאבון עם תמהיל רב גוני הכולל: כלי מטבח מסוגים שונים ובהם כלי בישול, אפיה, גאדג’טים וכלי הגשה, חומרי גלם, מתנות ועוד.

בכל סניף תוכלו ליהנות מ”כיכר השוק” ולספוג ריחות וטעמים העולים מדוכני תבלינים, חליטות, פירות יבשים ועוד. בנוסף, חגיגה צבעונית המעוררת את כל החושים, טעימות והדגמות לעיני הקהל במחלקות הקפה, הבשר, הגבינות, האפייה והכלים.

עוד ברשת מחלקת חומרי גלם לאפייה המציעה את המבחר הגדול ביותר בתחום האפייה עם מגוון שוקולדים, אבקות, תמציות טעם איכותיות, בצק סוכר וקישוטים ייחודיים לעוגות, עוגיות ומאפים.

So French so Food שבוע חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל – מוצרי טפאל
צילום: נדיה היבא

So French so Food שבוע חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל – מוצרי טפאל
צילום: נדיה היבא

So French so Food שבוע חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל – מוצרי טפאל
צילום: נדיה היבא

TEFAL
TEFAL, הוא מותג כלי בישול ומטבח צרפתי, מס’ 1 בתחומו בעולם, המוביל את החדשנות בעולם כלי הבישול והמטבח מזה למעלה מ- 60 שנה. ‘
המותג חותר כל העת לחדשנות ולהפיכת מלאכת הבישול והאפייה למהנה וקלה, כך שכל הזדמנות אכילה ואירוח הופכת לחגיגה שלמה.
הודות לטכנולוגיה חדשנית ובלעדית מציגים הסירים, המחבתות וכלי המטבח השונים של Tefal מצוינות הן מבחינת מבחן העמידות והן מבחינת מבחן תוצאת הטעם.

So French so Food שבוע חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל – מוצרי פיירקס
צילום: נדיה היבא

So French so Food שבוע חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל – מוצרי פיירקס
צילום: נדיה היבא

So French so Food שבוע חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל – מוצרי פיירקס
צילום: נדיה היבא

PYREX
מזה למעלה מ- 100 שנה זוכה Pyrex, מותג גלי הבישול והמטבח הצרפתי המוביל בתחומו בעולם, לאמונם של מיליוני בשלנים ברחבי תבל.

כבר בשנותיו הראשונות פיתח המותג מוצרי זכוכית בורוסיליקט, זכוכית איכותית ועמידה בפני חום קיצוני ובפני זעזועים תרמיים, על מנת לתת פתרון לצרכים משותפים של מטבחים במשקי בית רבים.

חברת Pyrex ממשיכה להרחיב את האוסף הנרחב של המוצרים שלה על מנת להבטיח שכולם, החל ממטבחים משפחתיים ועד לשפים מקצועיים, יוכלו לסמוך על המוצרים באיכות הגבוהה של Pyrex ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר האפשריות במטבח.
מהאוסף הקלאסי של מוצרי הכנת המזון העשויים זכוכית בורוסיליקט דרך מוצרי הקרמיקה “מהתנור לשולחן” ועד כלי המתכת וכלי המדידה לשיפור רמת הדיוק במטבח – כל מוצר נחקר ופותח תוך חשיבה מדוקדקת על דרישות הצרכן.

תחת אסטרטגיית ‘לא רק זכוכית’, ממשיכה החברה להתרחב ובמסגרת זו משוקות סדרות חדשות של כלי בישול ואפיה לתנור ומעל הכיריים המציגות חדשנות טכנולוגית ועיצובית ועשויות מחומרים חדשים המרחיבים את תחום פעילותו של המותג ומחזקים את אחיזתו בשוק כלי הבישול והאפייה ברחבי העולם.

So French so Food שבוע חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל – מוצרי לומינארק
צילום: נדיה היבא

So French so Food שבוע חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל – מוצרי לומינארק
צילום: נדיה היבא

So French so Food שבוע חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל – מוצרי לומינארק
צילום: נדיה היבא

LUMINARC:
Luminarc הוא מותג צרפתי של כלי הגשה ונוי טרנדי, עכשווי, שמח, ידידותי לכל התרבויות ונגיש לכל בית ולכל גיל. משפחתיות, כבוד הדדי, ישיבה משותפת סביב שולחן, רב תרבותיות, רב גילאיות, פשטות, ידידותיות, חגיגיות ונגישות – כל אלה הם ערכי התשתית שלו. התפיסה העיצובית העומדת מאחורי הקולקציות השונות דוגלת בחיים לקצבם של אירועים משמחים (מסורתיים, משפחתיים או חברתיים), ברוח עונות השנה.

הבית של Luminarc הוא בית מכניס אורחים, שיושביו תרים כל העת אחר חידושים ועיצובים בהשראת תרבויות שונות ברחבי תבל. חדשנות היא הערך המרכזי של פעילות מעצבי הבית. המוטו המנחה הוא “הכל מותר ואפשרי סביב השולחן”.

תולדה ישירה של תפיסה יצירתית זו היא היצע עשיר ביותר של קולקציות העומדות כל אחת בזכות עצמה, שעם זאת מאפשרות לנועזים משחקי mix & match ביניהן.

בין המוצרים המוצעים על ידי המותג: כוסות שתיה במגוון עיצובים ולמגוון שימושים: החל מכוסות שתיה קלה, דרך ספלי זכוכית למשקאות חמים, כוסות למשקאות אלכוהולhים, כוסות יין ושמפניה ועוד דרך מערכות הגשה ובהן צלחות, קערות, קעריות במגוון עיצובים וצבעים ועד קופסאות אחסון מזכוכית, שהפכו בשנים האחרון למוצר חובה בכל מטבח.

So French so Food שבוע חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל – שף גיום איסקנדר
צילום: נדיה היבא

So French so Food שבוע חגיגות הקולינריה הצרפתית ברשת לגעת באוכל – שף גיום איסקנדר
צילום: נדיה היבא

CHEF GUILLAUME ISKANDAR
גיום איסקנדר נולד בדרום צרפת, באקס-אן-פרובנס. הוא שאב השראה גדולה מהוריו שנהגו לארח ולבשל לעיתים תכופות והמשיך במסורת זו ברוח של מטבח נדיב כזה שמתאים לרגעים טובים שחולקים יחד. הוא רכש ניסיון במסעדות הטובות בצרפת.

בשנת 2012 הוא פותח את מסעדת le Garance בפריס, שם אורחי המקום יכולים לשבת על הבר ולצפות כבהצגה במלאכתו של השף. לדבריו הוא שואף למטבח מורכב אבל נגיש ויותר מכך הוא מבקש לחשוף את הלקוחות לטעמים חדשים, ולתת למנות המסורתיות גוון מודרני, לא קונפורמיסטי, כדי שלקוחותיו לא ישתעממו. במילים אחרות: מטבח פשוט וגדוש בהפתעות.

ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היחצ

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה