הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 543

החל ממרץ 2012

העדשים השחורות נחשבות לקלות לעיכול יחסית לקטניות אחרות, ובעלות ערך תזונתי גבוה. הן עשירות בחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים, ובשילוב עם דגנים, אגוזים וזרעים הן מהוות מקור טוב לחלבון איכותי.

14/01/2017

“תבואות”, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משווקת עדשים שחורות אורגניות–טעימות, מזינות וקלות להכנה, המתאימות להכנת מגוון תבשילי חורף מחממים ומזינים.

מקורן של העדשים השחורות בצרפת (באיזור Auvergne), והן מכונות גם “עדשי קוויאר בלוגה” בזכות צבען המיוחד והטעם והמרקם המיוחדים שנשמרים לאורך הבישול.

הנטורופתית ד”ר הילה גבע-אבירם Ph.D, מנהלת מכללת “מדיטבע”, מציינת כי:
העדשים השחורות נחשבות לקלות לעיכול יחסית לקטניות אחרות, ובעלות ערך תזונתי גבוה. הן עשירות בחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים, ובשילוב עם דגנים, אגוזים וזרעיםהן מהוות מקור טוב לחלבון איכותי. הפחמימות שבעדשים הן פחמימות מורכבות, שפירוקן איטי וכך הן מסייעות לתחושת שובע לאורך זמן ומונעות נפילת סוכר.הן מהוות מזון מרגיע ומזין. העדשים השחורות של “תבואות” הן אורגניות, אשר גודלו ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית.

pizap.com14844085015281

עדשים שחורות אורגניות של חברת תבואות. צילום: יח”צ

 

מחיר לצרכן: 17.90 ש”ח לאריזה של 500 גרם.
כשר למהדרין בד”צ בעל”ז.
להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: www.tvuot.co.il

הבלוגרית לאה זוהר מציעה מתכונים נהדרים לחורף עם עדשים:

c

נזיד עדשים חורפי עם נקניקיות. צילום: יח”צ

 

מתכון לנזיד עדשים ונקניקיות חורפי
החומרים (לכ 4 מנות):
300 גרם עדשים אורגניות – שחורות או ירוקות של “תבואות”
1 חבילת נקניקיות (4 יחידות עבות, או 8 דקות) חתוכות לגודל 1.5 ס”מ. (מומלץ לבחור נקניקיות מרכיבים טבעיים בלבד).
2 כפות שמן זית או שמן חמניות
1.5 ליטר מים, או ציר מרק ירקות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 כפות קמח
4 שיני שום חתוכים לפרוסות
1 תפוח-אדמה בינוני חתוך לקוביות
2 כפות אבקת מרק עוף (מחומרים טבעיים בלבד)
פטרוזיליה או כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:

  • מכינים רביכה: מטגנים בצל בשמן, מוסיפים קמח לטיגון ולאחר מכן את הנקניקיות.
  • מוסיפים 1.5 ליטר מים או ציר מרק (אפשר להכין ציר מרק מירקות או עוף).
  • בוחשים היטב.
  • מוסיפים את העדשים, שום, תפוח אדמה, גזר ואבקת מרק – מביאים לרתיחה ומבשלים הכול ביחד עד לריכוך העדשים.
  • 5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים עלי כוסברה קצוצים
מרק עדשים - צילום - לאה זוהר

מרק עדשים מפנק. צילום: לאה זוהר

 

מתכון למרק עדשים מפנק
2 כוסות עדשים אורגניות שחורות או ירוקות של “תבואות”
2 כפות קמח חומוס של תבואות או קמח חיטה מלא
1 בצל גדול פרוס דק
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 ענפי סלרי קצוצים
3 שיני שום פרוסות
כף סוכר חום
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית לטיגון
ליטר וחצי נוזל – מים או ציר בשרי או ציר ירקות

אופן ההכנה:

  • מכניסים את הבצל הפרוס לשקית ניילון ומוסיפים אליו את הקמח ומנערים. הקמח שבבצל יסמיך את המרק.
  • מטגנים את הבצל המקומח בשמן זית שיזהיב מעט,
  • מוסיפים את הגזר ומטגנים מעט,
  • מוסיפים את השום ומיד כשעולה ריחו מוסיפים את העדשים השחורות, סלרי ואת הנוזלים הקרים ובוחשים היטב.
  • מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח ופלפל וסוכר חום, ומנמיכים את האש. מבשלים כ-45 דקות.
  • מתקנים תיבול, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך.
  • מגישים חם עם קרוטונים מלחם מקמח מלא, או עם אטריות.

 

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היח”צ

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה