הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממרץ 2012

מסעדת אלומה – שלוש שעות של עונג צרוף, חווייה קולינרית בלתי מתפשרת של מנות אוכל עם שילוב טעמים מצויין, והכל בניצוחו של השף הידוע מיכאל כץ

19/06/2016

אני אוהבת את הדרך לירושלים, ועוד יותר את מסעדות השף הנפלאות שפועלות בה. גם הפעם בדרכי לירושלים, ציפיתי בקוצר רוח ובסקרנות להגיע למסעדת אלומה החדשה של השף הידוע והמוערך בתחום הקולינארי -מיכאל כץ, ולטעום את המנות שמוגשות בה ממעשי ידיו.

כל הדרך חשבתי: למה קראו למסעדה אלומה, ומה משמעות השם?

13240633_1123500431034879_1073855137346777483_n

גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה.

מסעדת אלומה ממוקמת במלון קראון פלאזה בירושלים, ופועלת מתחילת חודש אפריל השנה, כשהאחראי על התחום הקולינארי הוא השף מיכאל כץ הידוע, שחזר לנוף ילדותו עם מסעדת אלומה החדשה.

שף מיכאל כץ

שף כץ בנה למסעדה תפריט המבוסס על מנות מהמטבח האירופאי הקלאסי, הידוע בטכניקות הבישול ומרכיבים הטובים והאיכותיים ביותר, עם נגיעות מהמטבח הישראלי.

שף מיכאל כץ מוכר ומוערך בענף הקולינריה בארץ ובעולם, רכש את הכשרתו במסעדות 2 ו3 כוכבי מישלן בבלגיה, לימד במשך שלוש שנים בבית הספר היוקרתי לבישול ‘קורדון בלו’ בלונדון, היה לשף הראשי של המסעדות מקבוצת ‘אדום’ בירושלים, ולשף הראשי של ‘טרטוריה חבה’, המוכרת בשוק מחנה יהודה. תחת ידיו של השף כץ חונכו שפים רבים ומפורסמים בארץ וביניהם השף אסף גרניט, תומר בלס ורון ביאלה.

מסעדה10

מסעדת אלומה ממוקמת בקומת הלובי של מלון קראון פלאזה ונפתחה לאחר השקעה של כ-3 מיליון ש”ח. על העיצוב של המקום אחראי מיכאל אזולאי, מעצב מסעדות ובתי מלון מהמוכרים בארץ ובעולם, שאחראי, בין היתר, גם על עיצוב מלון ‘אינדיגו’ ברמת גן, מלון ‘גורדון’ בתל אביב, ‘אורבאן שיק’ בניו יורק, ‘גולדן קראון’ בחיפה ורבים נוספים.

מסעדה6מסעדה5

ההשראה לתכנון ועיצוב המסעדה נשאב מהמפגש בין מזרח למערב והקו העיצובי המנחה היה המפגש בין הקלאסי והמודרני, עם חיפויי קיר דקורטיביים, שטופים בצבע כחול נעים היוצר אוירה חמימה ומזמינה, הנתמכים במראות וגופי תאורה בגווני זהב המוסיפים לתחושת היוקרה והאלגנטיות.

מסעדה

חלל המסעדה, כ-200 מ”ר עם 100 מקומות ישיבה בפנים ו80 מקומות ישיבה במרפסת הצופה לבריכה ולנוף של ירושלים.

חדר אחמים

בנוסף, חדר VIP מהודר, מעוטר בציורי קיר, עם 16 מקומות ישיבה הכולל ציוד טכנולוגי מתקדם לקיום אירועים באווירה פרטית ואלגנטית.

13254113_1123500564368199_433223117089229347_n13244754_1123501221034800_5291098262787951977_n

בר יינות עשיר, עם תפריט יינות בוטיק ישראלים משובחים ובר משקאות אלגנטי עם כל מותגי המשקאות האיכותיים ביותר.

מסעדה9מסעדה8

מסעדת אלומה, נקראת על שם אלומות האור המיוחדות המותקנות ומאירות את השולחנות באור רך ונעים המגביר את תחושת השלווה והפרטיות בזמן הארוחה, וגם ניתן לראות בברור מה יש בצלחת ולהינות מהצילחות המושקע.

אויר ההרים הצלול והקריר של ירושלים, תמיד גורמים לי להיות רעבה, אז אספר לכם מה טעמתי במסעדה.

חשוב לי לציין, שכל המנות שטעמתי היו טריות, עם חומרי גלם טובים ואיכותיים, מושקעות ועשויות היטב בדיוק כמו שאני אוהבת.

מנות הפתיחה:
מוגש לשולחן ללא תוספת תשלום

13226860_1123500524368203_7583153079886538572_n

לחם הבית: לחם מחמצת הנאפה במיוחד עבור המסעדה – מוגש חם, טרי, קרנצ’י שאי אפשר להפסיק לנשנש גם בלי המטבלים המצויינים שמוגשים יחד עם הלחם

13221064_1123501081034814_7943947632527292955_n

ממרח קרם חצילים- חצילים שרופים, טיבול עדין, שמן זית ולימון 
ממרח סלק- סלק מבושל, עם שום לימון, מלח, פלפל וכמון
פסטו פטרוזיליה- פטרוזיליה, שמן קנולה, שום, צנוברים, אגוזי פקאן, מלח ופלפל

במנות הראשונות:

13237748_1123495657702023_5803633604860504144_n

סלט סביח חם חציל קלוי, גרגירי חומוס, אריסה, עגבניות, טחינה וביצה עלומה פריכה (38 ש”ח)

13254151_1123498171035105_2913825931900788875_n

פורל כבוש בסגנון גראבלקס, סלק וקרם חזרת עדינה (42 ש”ח)

טונה אדומה

טונה אדומה בציפוי פריך, סלט עדין של מלפפון וטפיוקה בליווי רוטב סויה- ג’ינג’ר, פלפל חריף, גמבה, וקציפת ווסאבי- מיונז, ווסאבי וחזרת טרייה (46 ש”ח)

13227163_1123498114368444_1511989651201500463_n

קארפצ’יו בקר בשמנים ארומטים,, קרם חזרת, פלפל ורוד, סלט שומר ופטרוזיליה פריכה (43 ש”ח)

13241109_1123499661034956_1909569179381625981_n

סביצ’ה היום – מוסר ים, אבטיח, גמבה, פלפל חריף, ג’ינג’ר, לימון, שמן זית ועשבי טיבול (42 ש”ח)

13240643_1123489154369340_6468307544525687832_n

סרדינים בכבישה חמה, בשמן, שום קונפי ואריסה עדינה (38 ש”ח)

במנות העיקריות:

13221761_1123469564371299_5852611194264408869_n

אנטריקוט בגריל, בליווי רוטב הולנדייז על בסיס שום קונפי ועשבי תיבול, שעועית ירוקה, וקרוקטים  תפוחי אדמה (138 ש”ח)

בשר

טבעות פילה בקר, רוטב בצל שאלוט ויין אדום, ותפוח אדמה ננסי (148 ש”ח)

בקינוחים:
עוד הוכחה ניצחת שפרווה הוא לא מיכשול להכנת קינוחים מצויינים.  לא יודעת להגיד לכם מה הקינוח המומלץ מבחינתי, כי כולם היו טעימים מאוד.

13232873_1123371534381102_7599619131695915380_n

טפיוקה בקרם מנגו, מרקחת פירות יער, פיסטוקים מקורמלים וקציפת משמש (36 ש”ח)

13239374_1123363717715217_1842484826171453722_n

״קרפ מדלן״ – קרפים במילוי קרם וניל וקליפות תפוזים, רוטב תפוזים מבושם (42 ש”ח)

13245254_1123363584381897_8756317273100183289_n

מוס שוקולד ואספרסו מוגש עם קרמבל קקאו, קונפיטורת פירות יער וסורבה שוקולד (36 ש”ח)

13245489_1123363827715206_8326522373959933437_n

אגס מבושל ביין וסירופ פטל אדום עם קרם שקדים מקורמל (38 ש”ח)

בסיום הארוחה, לאחר שלוש שעות של עונג צרוף, השעה הייתה כבר די מאוחרת וגם אמצע השבוע, המסעדה הייתה מלאה עד אפס מקום. בין האורחים היו צעירים ומבוגרים, דתיים וחילוניים, זוגות ומשפחות, וגם חבר כנסת אחד עם משפחתו שכיום הוא כבר שר בממשלה, שסעד בחדר ה-V.I.P.

תודה רבה לשף  על אירוח נדיב וטעים במיוחד, ובהצלחה במסעדה החדשה.

למסעדת אלומה כשרות מהודרת- רבנות ירושלים.

איך מגיעים: אלומה ALUMA – העלייה 1, מלון קראון פלאזה, ירושלים

שעות הפתיחה:
ראשון-חמישי: 12:00-אחרון הלקוחות
שישי: 11:00- שעתיים לפני כניסת שבת
מוצ”ש: שעה אחרי צאת השבת- אחרון הלקוחות
טלפון במסעדה: 02-6437555

ערכה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה