הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

החל מספטמבר 2011

מכירים את זה שאתם רואים מנה מעוררת תיאבון בסרט? או שהמנה שהגיבור אוכל היא בדיוק מה שבא לכם לטעום?

אך מה לעשות, המציאות היא לא סרט?

אבל בהחלט הפסקול של חיינו,האוכל שבסרטים הוא הפסקול של קיבתנו.

במסעדת “הטרקלין  התל אביבית הבינו את זה והם יצרו ערב של חוויה קולינארית סינמטית.

נשמע כמו ערב מיוחד ושונה, שיכול להפתיע אפילו בלוגרית שכמוני, חשבתי לי  בעודי פוסעת אל עבר המסעדה, מצפה לבאות.

בבר המרכזי הייתה התכנסות של המוזמנים, וקבלת פנים  מתקתקה עם שפיץ-מוסקטינו יין לבן מוגז ,עם מתיקות נעימה.

מסביבי  קהל הסועדים הורכב מבני כל הגילאים. וזה קצת הפתיע אותי, אבל כולם ככל הנראה אוהבים שילוב של קולנוע ואוכל, ומחפשים אטרקציות ייחודיות יותר מאלו הסטנדרטיות של יום ביומו.

יוסי בן אודיס הבעלים של המסעדה ,ומנחה הערב יוצא לקראתו ומזמין אותנו להיכנס פנימה לאולם שבו  מתקיים הערב.

מוסיקה מהסרטים ליוותה אותנו בדרכנו לשולחן.

דקה אחרי שהתיישבנו,יין אדום נמזג, הפעם  של יקב צ’ילאג  ולצידו הגיעה מנת הפתיחה הראשונה, מרק בצל צרפתי עשיר ועדין עם לחם קלוי, ורמז לסרט הראשון שיבוא.

לפני שהקטע הראשון מוקרן  יוסי ,סומלייה, אוטודידקט בתחום היין  מספר  לנו על הרקע שלו מילדות ביישוב קטן ועד סיפורים מעולם המסעדנות.

לא אספר על כל קטעי הסרטים שהוקרנו כדי לא לקלקל למי שעוד ייטול חלק בערב הזה בהמשך ,אספר רק שהסרט הראשון שקטע ממנו הוקרן  היה  ”ג’ולי וג’וליה” , העוסק בחייה של ג’וליה צ’יילד בתקופת שהותה בפאריז, ונסיונותיה ללמוד בבתי ספר גדולים לבישול בתקופה שאישה לא היתה ממש אמורה לעסוק בבישול כמקצוע אלא רק בביתה הפרטי.כל מי שצפה בוודאי  זוכר את הצהרתה של ג’וליה בבית קפה פריזאי – כי מה שהיא הכי אוהבת לעשות הוא לאכול! וגם אני.

הקטע שנלקח מהסרט היה השיעור הראשון של ג’ולי  שבו היא לומדת לקצוץ בצל…..ומרק הבצל היה בהחלט רמז עבה לכך.

לאחר הקטע השני  שהוקרן הוגשו מנות הפתיחה הבאות –

קרפצ’יו סינטה- בשמן זית וחומץ בלסמי,שאף סועד לא נשאר אדיש  אחרי שטעם את טעמו.

אנטיפסטי ירקות – מיקס ירקות קלויים בתחמיץ איטלקי,

כרובית באיולי פסטו- כרובית אפויה ברוטב איולי מקומי, האיולי היה מעניין בטעמו והשתלב  טוב עם הכרובית.

פטה כבדי עוף בקרסט של תאנים ותמרים לצד ריבת בצל ביין זו  אחת המנות של הטרקלין,כל מה שצריך זה  שכבה רצינית של פטה כבד לח ועסיסי ריבה מעל . ואתם שם – במחוזות של הגורמה

לחם הבית – לחם פארנה מרוקאי שנאפה על  חלוקי נחל ,חם, ספוגי וממכר.

מ'כפת לכן

כל הסרטים שהוקרנו בערב הזה היו על אוכל מכל העולם כולל הודו !כרקע למנות העיקריות הוקרנו שירים מתוך סרטים,  ה”ריקוד מושחת” ו”תהילה”  שהעלו את קצב המנות.

“צ’יקן קארי” נתחי עוף ברוטב קארי המבוסס על חלב קוקוס וקארי…..במילה אחת…..טעים!

סטייק רוקה-נתחי שייטל המוגשים על סלט רוקט תפוא ובצל צרוב עם הנתחים הגיעה האבן הלוהטת, שעליה ניתן לצלות את הבשר צליה נוספת לפי הטעם.

סטייק קצוץ מסינטה ואנטריקוט של פרה שמנה בתוספת  רטטוי ירקות  הסטייק היה עסיסי ועשוי במידה המדויקת , כל ביס היה גן עדן,לעומת הרטטוי שהיה אכזבה.

hnjkhyiuj

דקה אחרי הקטע האחרון והמתוק (טוב נו, מהסרט “שוקולד”) הגיע הקינוחים

צלחת שמכילה בתוכה שלושה קינוחים מלאבי ביתי עשוי שמנת ,וניל, סילאן ואגוזים,מוס  שוקולד העשוי משוקולד בלגי 70 אחוז, יאמי ,וכדור סורבה חמצמץ על מצע פירות.

02121

סיום מתוק לערב מענג של קולנוע וקולינאריה  שללא ספק מעניק לסועד ערך מוסף של ערב משעשע ומלא קלטורה,יין וסימפטיה.

אז צאו מהסרט ולכו לטרקלין.

שווה !!

http://hatraklin.co.il/main.asp?article_id=8&cat=articles&sCat=article&sel_nav1=27

ולפעמיים יש גם קופנים שזה בכלל שווה :-))

http://www.groupon.co.il/deals/tel-aviv-iw/hatraklin/1498856

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה