הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

החל מספטמבר 2011

12/05/2012

כשהוד מעלתה המלכה אליזבת נוחתת בארצנו הקטנה ומתמקמת במתחם יכין סנטר, על ציר ז’בוטינסקי.  בפתח תקווה. זו סיבה טובה לכתוב על זה. ולא בגלל שזה אותה עיר עם עבר מחתרתי עשיר של התנגדות למנדט הבריטי אלא בגלל  שגם פתח תקווה מצטרפת לסולם הקולינארי של המרכז. והתוספת החדשה בהרכב היא רסטו-בר “אליזבת קיו” . אחרי נסיעה של חצי שעה וחניה כמעט חינמית, הגעתי לביקור קולינרי ממלכתי. על פניו המסעדה מבחוץ עשתה רושם סתמי. אם לא הייתי מוזמנת המקום, בספק אם הייתי מבחינה בה.

נכנסתי והופתעתי  לגלות כי  המקום מעוצב בעיצוב מודרני, ניו-יורקי, התאורה אפלולית, הכורסאות מרופדות ויש מרפסת קטנה ושולחנות לישיבה בחוץ. במרכז המסעדה בר ארוך מעץ חום ופורטרט יפהפה של המלכה אליזבת מצוייר בענק על הקיר שמאחוריו.

כשאת אוזניה וצווארה מקשטים עגילים וענק משובצים באבני סברובסקי אמיתיים. ציור מרשים,שבהחלט מוסיף למקום נופך מלכותי.

אחרי שספגתי את האווירה הממלכתית במקום, עיינתי בתפריט,

שמחולק לפי קטגוריות המאפשר ללקוח להזמין לפי מדרגות מחיר המתאימות לכל כיס. החל מ-10 ש”ח למנות הזולות ועד 79 ש”ח למנות גורמה.

מנות פתיחה אשר דגמתי היו טעימות ונעימות לחיך,אך צורת ההגשה לדעתי קצת מיושנת, ואלו המנות.

לחם הבית (10 ש”ח) – לחם הבית היה חם טרי אבל לא גרם להתרגשות יתרה, הלחם היה מלווה בטחינה מקומית.

חומוס (10 ש”ח) – הוא גאוות המקום, תוצרת מקומית, ואחרי שטעמתי, אני מסכימה עם ההגדרה.

טאפס הום פרייז (12 ש”ח) – המנה הוגשה בצלוחית קטנה עם קוביות תפו”א שזופות ופריכות ברוטב צ’ילי מתוק.

טאפס כרובית (12 ש”ח) – פרחי  הכרוביות היו  מצופות בפאנקו עם רוטב  צ’ילי חריף מתוק.

טאפס פטריות (12 ש”ח) – הפטריות היו  מוקפצות במרקם פריך וברוטב שנע בין טריאקי-לצ’ילי.

שיפודי חלומי (20 ש”ח) – 2 שיפודים  טעימים במעטפת קריספית ורוטב צילי מתוק.

פטה כבד כפרי (30 ש”ח) – מנה המוגשת בליווי קונפי בצל וטוסטונים. מכל מנות הפתיחה התרשמתי לטובה אבל התאכזבתי מהמנה הזו, הכבד היה בטעם מעושן שלדעתי פגם במנה.

מנות עיקריות:

פסטה דולצ’ה (33 ש”ח) – פסטה ובטטה פריכה ברוטב שמנת עדיין. הפסטה היתה מושלמת. שילוב טעמים עדין ומדוייק, שמפלרטט עם החיך ומשאיר טעם של עוד.

מומלץ!!!!

המבורגר ישראלי( 39 ש”ח) – אנטריקוט 300 גר’ מוגש על לחמנייה ובתוספת חסה, עגבנייה, בצל סגול, מלפפון חמוץ, ממרח טחינה אסלי וחציל. אני לא חסידת ההמבורגר, אבל עניין אותי לטעום את הרעיון של  הטחינה שהחליפה את הקטשופ והמיונז ואת החציל שהחליף את העגבניה. טעים!

אורז מוקפץ עם נתחי עוף (34 ש”ח) – אורז בליווי שום, בוטנים ועשבי תיבול אסיאתיים ברוטב סויה ודבש. ויזואלית המנה הרתיעה אותי, אבל במבחן הטעימה הפתיעה אותי והצליחה לשחרר ממני אנחה קלה

. מומלץ!!

מעורב אליזבת (49 ש”ח) – נתחי פילה בקר, עוף, אנטריקוט וכבדי עוף בתיבול תערובת תבלינים ובצל מטוגן. נחתי פילה לא הרגשתי, עומס כן.

קינוחים:

סוף טוב לארוחה טובה .

סופלה שוקולד בלגי 29 ש”ח.

בלה דונה – קרם שוקולד לבן ואוורירי עם שבבי פקאן סיני 29 ש”ח.

לסיכום אליזבת קיו מציעה לכל סועד אווירה נעימה ,שירות אישי ואדיב, אוכל מצויין המוגש במנות גדולות אך פחות מוקפדות בהגשה.

ובמחירים שווים לכל נפש.

ElizabethQ (אליזבת קיו) בר מסעדה
יצחק רבין 17, מתחם יכין סנטר פתח תקווה. טל: 03-9192993

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה