הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

החל מספטמבר 2011

את פרח הירוק-סגול עם הקוצים האציליים העונה לשם ארטישוק כולנו מכירים.

אבל על מקום מדהים בניר בנים העונה לשם “הארטישוק של נועם”……….שמעתם?!

גם אני לא, עד לא מזמן.

עצוב, בפרט שהמסורת הזו של אירוח וסדנאות בישול מדהימות בשישי שבת בשדות של הארטישוק של נועם בניר בנים מתקיימת כבר מס שנים ברצף.

והנה שלא תגידו לא ידעתם , לא שמעתם, קבל עם ומקלדת אני כותבת לכם !

שהעונה בשיאה!

ואני ממליצה לכם לפנות כמה שעות ולנסוע  לניר בנים (כולה חצי שעה מהמרכז) ולבוא לחוויה אחרת, ירוקה, בריאות ומלאה בהנאה.

שמבוססת כל כולה על הארטישוק. נועם יעקבא פותח את שעריו ומארח בכל שישי ושבת לבראנץ’ הכולל מנות חדשות ומגוונות סביב ה-ארטישוק.

הפעילות במקום כוללת סעודת ארטישוק, המוגשת בסגנון בופה, באווירה כפרית ונעימה, בחצר רחבת הידיים שבצמוד לבית האריזה של נועם במושב ניר בנים.

וסיור חקלאי בשדות הארטישוק כולל קטיף.

כשבמהלך הסיור  בין ארטישוק לארטישוק, מדגים נועם שיטות עבודה קלות עם ארטישוק, כיצד מחלצים את הלב של הארטישוק, איך קוטפים ארטישוק  וטיפים על סגולותיו הבריאותיות של הירק, בין היתר מומלץ מאוד לחולי סכרת.
בין המנות המיוחדות שיוגשו במקום: סלט פרוסות ארטישוק בבלסמי, סלט ארטישוק ובצל מוקפץ ברוטב טריאקי, שיפודי ארטישוק וירקות ברוטב צי’לי מתוק, פסטה ארטישוק ועגבניות שרי, נודלס אסיאתי בתוספת רצועות ארטישוק.

בשבת :

סיורים המיועדים למבוגרים ולילדים יערכו בשעה 11:30 ו-14:30

שעות פתיחה בין 10:30-16:30

מחירים: ארוחה + סיור מבוגר- 100 ש’

ארוחה + סיור ילד (בגילאי 3-13 ) -50 ש’

סיור בלבד מבוגר- 40 ש’

סיור בלבד ילד – 20 ש’

ניתן לרכוש במקום ארטישוק טרי, שמן זית תוצרת המשק, צימוקים ועוד.

בששי :

יתקיים בראנץ ברוח “מאמא איטליה”

בתפריט סלטים טריים עם צמחי תבלין, ארטישוק חלוט עם טחינה סגולה או לבנה, ממרחים על טהרת הארטישוק , פוקאצות ארטישוק ופלפל, אנטי פסטי ירקות ברוח החורף , לחם כפרי, חלות של שבת, ריבות ביתיות, שתייה קרה וחמה.

שעות פתיחה בין – 9:30-15:00

סיורים : שעה 11:00 ו-13:00

עלות 80 ש’- בראנץ  מבוגר

40 ש’- בראנץ  ילדים

מידי חמישי יתקיימו סדנאות ארטישוק בשיתוף עם איריס לוי, שפית פרטית. שמאד שמחתי לפגוש.ולהיות תלמידה שלה.

בסוף הפוסט תמצאו מתכון מדהים של ארנצ’יני -כדורי האורז

הסדנא תיערך עם שישה משתתפים ומעלה, עלות 300 ש’ למשתתף.

טלפון לבירורים והזמנת מקום ארוחות, סיורים וסדנאות : נועם יעקובא-

054-2278637

אתר:  www.artishoke.co.il

צילום יעל לנצמן

צילום :יעל לנצמן

ארנצינו/ איריס לוי

המתכון ל 12 יחידות

חומרים :

אורז

כוס אורז עגול

2.5 כוסות מים

כוס פרמזן מגורר ½

2 חלמונים

50 גרם חמאה

כפית מלח ½

אבקת זעפרן

מילוי

5 לבבות ארטישוק

חצי בצל קצוץ דק

50 מ”ל יין לבן

תימין

שמן זית

מלח

פלפל

כוס פרורי לחם לציפוי

הכנת האורז

מבשלים את האורז במים + מלח עד שכל המים נספגים והוא נותר רך ומאט דביק. מסירים מהאש.

כשהאורז חם מוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה פרמזן והחלמונים. מוסיפים את הזעפרן ובודקים

אם צריך עוד מלח. משטחים את האורז על תבנית מתכת כדי שיתקרר מהר.

הכנת המלית

מזהיבים קלות את הבצל, מוסיפים את התימין וממשיכים לטגן .מוסיפים את קוביות הארטישוק

מטגנים יחד מספר דקות מוסיפים את היין וממשיכים לבשל יחד עוד כ 10 דקות עד שהנוזלים

נספגים. מוסיפים מלח ופלפל ומקררים.

יוצרים כדור קטן מבצק האורז ומשטחים אותו על כף היד , ממלאים עם כפית גדושה של המילוי

וסוגרים לצורת כדור.

כך עושים עם כל האורז והבשר.

מגלגלים את כדורי האורז בפירורי לחם ומטגנים בשמן רותח עד להשחמה יפה מכל הכיוונים

צילום :יעל לנצמן

צילום : יעל לנצמן

בתאבון !

לעוד מתכונים ופרטים על איריס לוי פשוט לחצו על השם ואתם שם…באתר המדהים שלה !


צילום : יעל לנצמן

צילום : יעל לנצמן

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה