הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

החל מספטמבר 2011

כשמזג האוויר בחוץ היה סוער וכולם התחבאו מתחת לשמיכה, מצאתי את עצמי, לבושה ומחכה לצלצול הטלפון שבו אתבקש לצאת החוצה.

ולנהוג לכיוון תל אביב, היעד :מלון רואיל ביץ’ ת”א מסעדת ווסט סייד.

אני לא יודעת, איך להסביר את זה,אך למרות מזג האויר, הייתה לי תחושה שהערב הולך להיות סוער.מעניין….וטעים.

ולא טעיתי !

זו הייתה אחת הארוחות הטובות שאכלתי לאחרונה. ויומיים לא הספקתי לספר ולהתלהב כמו ילדה קטנה .

אפילו את הפקידה שלי, שלחתי לחגוג שם יום הולדת,ועד היום,היא מודה לי על כך.

גילוי נאות : הייתי מוזמנת של המקום.

אז כפי שסיפרתי קודם.לאחר נסיעה של 25 דק ממודיעין הגענו לרחוב הירקון 19.שם ממוקם לו מלון היוקרה רויאל ביץ, בתוך המלון בקומת הכניסה

ממוקמת מסעדת ווסט סייד/ West Side מסעדת שף יוקרתית המציעה תפריט עונתי מגוון ואיכותי, בניצוחם של השפים אמיר כלפון שף המלון וגיא מלכהשף המסעדה.

עוד בכניסה למסעדה קל להבחין שגם מסעדת ווסט סייד היא המסעדה שבנויה עם מטבח פתוח לקהל, השף גיא מלכה וצוותו מכינים לעיני הסועדים מנות

מגוונות,מסשימי ועד לשקדי עגל לוהטים על קרם שחור של חצילים שרופים, מסבחה חומוס ופלפל חריף.

הכל גלוי! הכל טרי ! הכל נעשה עכשיו ולעיני כולם .

מחזה שאני אישית, יכולה, לשבת שעות ולהסתכל ועל הדרך ללמוד,לשאוב השראות ועוד……

אבל מאחר ובאתי לאכול…ולא להסתכל , מצאתי את עצמי מהר מאד,מובלת לשולחן, בחיוך .ובנועם שמאפיין שירות טוב, שירות מהלב.

בדרך לשולחן אני מתרשמת מהעיצוב המודרני והחדיש של המקום.

ו……………מתפעלת מכמות האנשים שהשכילו כמוני לברוח מהשמיכות המפנקות ובאו לסעוד ולהנות מהשפע שהמסעדה מציעה .

את הארוחה פתחנו ביין לבן של של יקב יתיר, יקב ישראלי, הצצה קלה לתפריט היינות [ipad ]הראה לי שהמסעדה מחזיקה תפריט עשיר ומגוון של יינות

ישראלים תוצרת כחול לבן. מה שכבר העניק להם נק זכות אצלי :-)

מנות הפתיחה הגיחו לשולחן ומהר מאד הבנתי שיש לי עסק עם מסעדה כשרה שלא נופלת למלכודת התחליפים ומצליחה לייצר אוכל כשר ברמה גבוה.

פתחנו עם ספיישל קטן מהשף :מוס כבד ונגיעות ערמונים לצד נקודות קטנות וחמודות העשויות מפירות.בשילוב פרחי בר, מנה יפה, יצרתית שמאד סיקרנה

אותי ,אם היא טעימה כמו שהיא יפה?

תחילה טעמתי את הכבד שהיה מצויין, אח”כ הוצאתי את המזרחיות שבי וניגבתי את מוס הכבד בכל הנקודות..ושילוב

הטעמים בפה היה מדהים.

מנת הלחמים הגיעה לוהטת :פלטה שמכילה את לחם הבית,פוקאצ‘ות  אפויות בתנור אבנים לצד קרם חצילים שרופים .

את מתכון הפוקאצ’ה לקחתי והכנתי בבית בסוף הפוסט יש לכם את המתכון.שהוא אחד המתכונים המוצלחים שקבלתי!

התחלות דגים נאים וראשונות קטנות,בשרים נאים ומה שבניהם

דגים קטנים מהים ממול( 72 ש”ח ) דגים קטנים מהרשת של הדייג ,טחינה “אל ארז”,איולי אריסה ולימונים כבוש, קרם עגבניות מרענן.
מנה שמשתנה בהתאם להיצע של הדייג,אנחנו קיבלנו סרגוסים קטנים מקומחים שטוגנו בשמן עמוק,אין ספק שטוגנו בהצלחה.טעים !

שקדי עגל לוהטים (75 ש”ח) מוגשים על קרם חצילים שרופים, מסבחה חומוס ופלפל חריף.שקדי העגל שקעו בשלולית מסבחה קלאסית.
מיותר לציין שהשקדים היו נימוחים ועשויים במידת עשייה מושלמת.לא הרגשתי צורך לאכול אותם ללא הקרם או המסבחה.אבל השילוב ללא ספק
מעניין .
קרפצ’יו בקר (68 ש”ח)ארטישוק איטלקי, עגבניות שרי מיובשות, קונפי שום ירוק .ללא ספק מנה מעולה לאוהבי הקרפצ’ו.
סאשימי סלמון(60 ש”ח) חתיכות סלמון טרי סויה מתוקה, יוז’ו, ג’ינג’ר כבוש, צ’ילי וליים .אם יש משהו אחד שלמדתי, דגים נאים, הם טעימים !
קרפצ’יו דג מהים התיכון(65 שח ) פרוסות צנונית, פלפל חריף, זיתי טאסוס, עגבניות לחות ושמן זית .מאחר וקרפצ’יו הוא שם נרדף לכל חומר גלם הנפרס לפרוסות דקיקות – בשר, דגים,ירקות,בכבישה קלה של תיבול חמצמץ.אני חייבת לציין שזה היה הקרפצ’יו הכי טעים שאכלתי.
טונה אדומה 68 שח צרובה קונפי סלק, תפוז דם, שמן זית ושבבי בצלצלי שאלוט קצוצים.בהתחלה לא רציתי לטעום, רציתי לשמור מקום לעיקריות.
אבל כאשר שמעתי את חברי לארוחה מתלהבים,לא חשבתי פעמיים טעמתי ומה אני אכתוב…ואספר…חגיגה של טעמים.
בד”כ אני  אוהבת טונה אדומה צרובה במחבת, כך שבפנים הדג נשאר נא ורך.כי טונה טעימה בפני עצמה.אבל כאן הייתה חגיגה.

בגזרת הסלטים וירקות קיבלנו סלט מבראשית (54 ש”ח )שלל חסות, ארטישוק איטלקי, צלפים, אנשובי, פרוסות בצל אדום, זיתי קלמאטה רוטב ויניגרט קלאסי

מנות עיקריות

סלמון נורבגי(105 ש”ח) מושחם בקרמל מירין ריזוטו פורצ’יני, רוטב סויה מתוקה ובק צ’וי  לא טעמתי ! שמרתי מקום.
פילה בקר (145 ש”ח )קרם תפוחי אדמה ראטה, אספרגוס , פיטריות צלויות ורוטב קברנה.עשיה נכונה של פילה, מנה לא רק יפיפיה טעימה ועשירה.
אנטריקוט(129 שח ) קרם פולנטה, פטריות יער צלויות ושמן כמהין ירקות מקורמלים. עד היום המנה הכי טעימה שאכלתי עם שילוב פלנטה היה ביועזר
כאשר שאול אברון נפטר, הייתה לי צביטה בלב, שלא אוכל לשוב ולאכול את המנה הזו.
כשטעמתי את המנה הבנתי שלכל דבר יש תחליף, ושכעת יש לי לאיפה לשוב !

בגזרה הטבעונית :פרחי זוקיני פריכים במילוי טופו ודברים טובים, ניוקי פריך ופיטריות צלויות (75 שח )פה כבר לא היה לי מקום.
וגם לי יש גבולות. אבל מאחר וכל הערב כל מנה הייתה בצבע, לא יכלתי שלא לטעום.
טעמתי טיפה מהכרובית ואם יש משהו שאני מצטערת שלא טעמתי עד הסוף, זה המנה הזו, כי כולם אמרו וסיפרו שהיא חגיגה לצמחונים.
אבל סביר להניח שעוד אשוב עם בן זוגי ואטעם את המנה הזו.

קינוחים
הקינוחים היו מעבר לסיום מושלם. כל מנה שטעמתי הייתה הקצה הקיצוני של קינוח פרווה שטעמתי עד כה.
רמה גבוהה, שילובים מנצחים של טעמים. חגיגה צבעונית לעין ולחיך.חלום מתוק ביקיצה לילית !


לסיכום נכון! מסעדה יקרה, לא זולה, אבל שווה כל שקל.חגיגה של טעמים , איכות ללא פשרות.
חיים רק פעם אחת.
לא לחשוב פעמיים……….ללכת !
  • שעות פעילות: ימים א’-ה’, 19:00-23:00
  • בימי שישי יש ארוחת בוקר הכוללת חניה!!
  • כתובת: מלון רויאל ביץ’ ת”א, הירקון 19, ת”א
  • טלפון להזמנות: 03-7405054

פוקאצ’ה  - חם הבית

15 פוקאצ’ות אישיות

באדיבות אמיר כלפון, שף מסעדת ווסט סייד – מלון רויאל ביץ’ ת”א

חומרים:

25 גרם (½ קובייה או ½2 כפות שמרית) שמרים טריים או כף שמרים יבשים

325 מ”ל (⅓1 כוסות) מים

15 גרם (1 כף) סוכר

500 גרם (½3 כוסות + 1 כף) קמח לחם או קמח לבן פשוט מנופה

40 מ”ל (½2 כפות) שמן זית

15 גרם (1 כף) מלח

להברשה:

שמן זית (עדיף מתובל בשום כתוש, רוזמרין וטימין)

מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מערבלים במיקסר עם וו לישה את השמרים עם 150 מ”ל (2/3 כוס) מים.

  2. מוסיפים את יתרת המים, הסוכר והקמח, ולשים כ-6 דקות.

  3. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים דקה נוספת.

  4. מערבלים עוד ערבול אחד ומוציאים את הבצק כשהוא נפרד מהדפנות של קערת המיקסר.

  5. מעבירים לכלי משומן, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-20 דקות עד שהבצק יתחיל לתפוח.

  6. לשים להוצאת האוויר מהבצק ומחלקים ל-15 כדורים, במשקל 50 גרם לערך.

  7. שמנים בשמן זית, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר ל-24 שעות, כדי לצמצם את השפעת הגלוטן.

  8. מחממים את התנור ל-250 מעלות ומניחים בתוכו לבנת אפייה (אם יש) או תבנית הפוכה. אלה יתנו בהמשך לבצק מכת חום, שתיצור תחתית פריכה (כמו של פיצה).

  9. מותחים את הכדורים לרצועות באורך 20 ס”מ, מניחים בזהירות על התבנית ההפוכה או האבן, ואופים 5 דקות, עד שמזהיבים.

  10. מוציאים מהתנור ובעודן חמות מורחים את הפוקאצ’ות בשמן זית ומפזרים מעל מלח גס.

בתאבון !!


עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה