הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

החל מספטמבר 2011

אחד השידוכים המוצלחים שיש בעולם הקולינריה הוא בשר ויין.

למי שלא יודע ביכולתו של יין להשביח את טעמי המנה ולייצר חוויה תוססת שמגבירה את ההנאה הקולינרית שלנו.

לכן כאשר קבלתי הזמנה מששת להשקה של יינות יקב אסף שמחתי על כך ואישרתי לו מיד :-)

ההשקה נערכה במקום בגן אירועים, מסעדה כפרית, בית קפה… שנקרא “מקום בלב”

בשנת 1995 המקום נבנה בכלל כגן בוטאני, כדי שהבעלים שלו, חיים שסטל, מעצב הנוף והגנים במקצוע, יוכל להדגים ולהסביר ללקוחותיו את שילוב העצים והצמחים השונים, את ההרמוניה שהם יוצרים בגן… מאז חלפו השנים ומקום בלב הפך למקום בילוי קולינרי כפרי באווירה פסטורלית מהסרטים !

ואני לא מגזימה, ממש ככה !!

כמו כן במקום בלב יש מגוון אפשרויות ישיבה ובילוי. ישיבה בחורף סמוך לאח מפנק או בקיץ תחת הבריזה הקרירה. במרפסת האוהבים הזוגית, בגלריית האבן הרחבה, ב WINTER GARDEN , במטבח העתיק שם נערכים סדנאות בישול, בבית הקפה הרומנטי או בחדר הפרטי המתאים לישיבות עסקיות ואירועים.

ההשקה נערכה במתחם שנקרא “מעוף לרוח” וכשמו כן הוא.זהו מתחם שבו מתחברים הטבע והרוח, בשילוב מאכלים מיוחדים המתבשלים במטבח העתיק. התוצאה: מזון לגוף ומזון לנשמה. במתחם זה מתקיימים מגוון חוויות בישול (להבדיל מסדנאות בישול, הדגש הוא על החוויה הכוללת) בהנחיה של חיים שסטל ומנחים אורחים נוספים. חוויות הבישול מגוונות ובהשראות שונות – איטלקית עם פוקצ’ות ומאכלים איטלקיים הנאפים ונעשים בטאבון עצים גדול, חווית בישול במעשנה בשילוב המעשנות העתיקות של מקום בלב, חווית בישול באירוח כפרי עם ירקות ותבלינים מגן הירק האורגני אשר סמוך למתחם שבו האורחים קוטפים את הירקות ועשבי התבלין ומשתמשים בהם מיד לאחר מכן.

חוויות האירוח והבישול משלבים שולחן אבירים גדול המעוצב על ידי מעצבת האירועים של מקום בלב, גל כץ.
כמו השולחן הזה שלכבוד ההשקה עוצב לנו :
במתחם הזה נמצאת גם המעשנה הגדולה שבה חיים עושה את הבשר מעושן, נקניקיות וגבינות מעושנות.
לצד כל אלה לגמנו מהיין שלשמה התכנסנו השקת של יינות יקב אסף,זוכרים?!
על יקב אסף שמעתי וקראתי בעיקר בגלל הקמת כפר יין ייחודי ראשון מסוגו בישראל כפר קדם.
בהשקה נוכח נציג מהמשפחה ,אורן קדם, בנו של אסף קדם, מייסד היקב.
אסף סיפר לנו את הסיפור של יקב המשפחתי. היקב נוסד על ידי אסף קדם בשנת 1998 באיזור המושבה קדמת צבי.
הכרמים של היקב נמצאים בגובה 500-800 מטר מעל פני הים. ליקב יש 40 דונם של כרמים שמחולקים ל-4 חלקות, והזנים המרכזיים בהן הם קברנה סוביניון, קברנה פרנק,  שיראז, פינוטז’ ,זינפנדל, סובניון בלאן ושנין בלאן.
אסף קדם אחראי על טיפול בכרמים מעצם יום השתילה שלהם. כל חלקה שונה מבחינת האדמה שלה, ולכן מיכלי התסיסה גם כן מופרדים, כדי לשמור על ייחודיות של כל חלקה. הבציר הוא ידני, ומה שמעניין, שהבציר גם מיישם פרוייקט של “עבודה עברית” – כלומר, אנשים מכל הארץ מגיעים, עושים לילה באיזור של הכרמים, ובבוקר יוצאים לבציר…
לחיצה קטנה על הלינק יוביל אותכם לסרטון על כפר קדם המיוחד
במסגרת ההשקה אלו היינות שנמזגו :

סוביניון בלאן 2011. יין צעיר, מאוד פירותי. קל ומרענן. צבעו זהוב בהיר. רך ועגול. צלול מאד. יין אלגנטי עשיר בטעמים מעודנים של מלון, פרי הדר, אשכוליות ואננס.משרה בחלל הפה תחושת עקצוץ קל המוכרת ואופיינית לסובניון בלאן.

בעל חמיצות מאוזנת ו-  After Taste ארוך ומעניין.

מתאים להגשה כליווי לארוחה או לבדו.

נפלא לימי הקיץ החמים. להגשה בטמפ. של 8-10 מעלות.

שנין בלאן 2011 – יין ממש לא רע. שנין בלאן התיישן 6 חודשים בחביות אלון אמריקאי חדשות. הדבר הראשון שמרגישים – ריחות של פירות טרופיים, בננה, מלון, אננס…

אין ספק שיש איזון נכון של חומציות רעננה וטעמי פרי.

רוזה זינפנדל 2010

יין סמוק בעל גוון ורוד רך,מתאפיין בניחוחות נפלאים של פרי יער צעיר,ותבלינים עדינים.

היין עבר תסיסה איטית לשימור הארומה המיוחדת של זן זה.בעל חמיצות מאוזנת ו-  After Taste ארוך ומעניין.

מתאים להגשה כליווי לארוחה או לבדו.

נפלא לימי הקיץ החמים. להגשה בטמפ. של 8-10 מעלות.

קברנה סוביניון סילבר 2010 – יין מסדרת ה”סילבר” שטעמנו. 100% קברנה סוביניון, צבע בורדו כהה, ארומה מאוד חזקה של תותים שחורים, דובדבנים, אפשר להרגיש גם טבק, אדמה. יישון – 12 חודשים בחביות אלון אמריקאיות וצרפתיות.

50-50

50-50 קברנה סוביניון ושיראז – צבע ארגמן עמוק, ארומה של קפה קלוי, שוקולד מריר, תותי יער שחורים. יישון – 14 חודשים בחביות אלון אמריקאיות וצרפתיות. ב-2010 יוצרו 4000 בקבוקים מסדרת ה-50-50. את היין הזה הייתי בהחלט מגישה עם מנות כמו רוסטביף, אסאדו, סטייק…

4 seasons

4 עונות פינוטאז’ 2009

זה בלנד שמכיל 85% פינוטאז’ (הכלאה בין הזנים פינו נואר וארמיטאז’), וה-15% הנותרים הם בלנד של קברנה פרנק, קברנה סוביניון וסירה. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 12 שנים בנפרד! כלומר, כל זן התיישן בחביות נפרדות, ורק אחר כך שולב בבלנד. צבע אדום כהה, ארומות של אוכמניות, תאנים, בטעם מורגש גם שוקולד מריר וליקריץ’ עדין.היין הזה היה פשוט טעים, והשתלב בצורה מושלמת עם האסאדו המעושן שהגיש חיים.

קברנה רזרב

קברנה סוביניון ריזרב 2009 – יין ראשון מסידרת הריזרב, מורכב מ-89% קברנה סוביניון ו-11% קברנה פרנק. יישון – 18 חודשים  בחביות אלון צרפתי ואמריקאי. צבע אדום כהה, ארומה של אוכמניות, שזיף וטבק. היין המעוטר ביותר של היקב – מדליות זהב ב”אשכול הזהב” ו”טרה וינו”.יין שהשתלב מצויין עם מנות הבשר שהוגשו

שירז קיסריה

שיראז “קיסריה” ריזרב 2009 – יין נוסף מסדרת הריזרב. מורכב מ-97% שיראז ו-3% קברנה סוביניון. צבע סגול כהה עמוק, ארומה של פירות יער, דובדבנים שחורים, ציפורן וליקריץ’. יישון – 20 חודשים בחביות אלון 20% אמריקאי, 80% צרפתי.יינות, השם “קיסריה” ניתן ליין לזכר סבו של אורן, ששירת ביחידת “קיסריה” במוסד, כדי להנציח את פועלו למען המדינה.

לסיכום ?!

מומלץ !!

ניתן להשיג  בחינאויי, רשת המשקאות של נפתלי, מסעדות, חנויות רבות והכי טוב זה ביקב…בכפר קדם !!

כמו כן תודה לששת על הצילומים }{ ולאדוארד וייצמן  על המצגת הנפלאה :-))

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה