הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

החל מספטמבר 2011

הפעם אני לא ממש יודעת איך להתחיל את הפוסט ?!

עם מתכון קל וטעים?

או עם החוויה המדהימה בלהיות בבביתו ולבשל לצידו של השף השנון, המצחיק המוכר והידוע איתמר דוידוב.שבבעלותו חברה הנקראת טרז פזוס בע”מ

שמייבאת ומייצרת שלל מוצרים מהמטבח המקסיקני.

או על האהבה /ההתמכרות החדשה שלי לטורטיות ולממרח סלסה פלפל אדום וצ’יפוטלה. שהפכו לאורחים קבועים אצלי במזווה.

ואין מצב שתתפסו אותי בלי חבילה של טורטיות במקפיא או בלי הרוטב הזה.

דילמה לא קשה, אני יודעת….ולכן אני מחליטה לפתוח עם הטורטייה!

שכבר עשתה “עליה” לארץ הקודש ואפשר למצוא את הגברת המתגלגלת בסגנונות רבים ומגוונים,על בסיס קמח לבן. קמח מלא או מקמח תירס, ללא גלוטן.

הטורטייה היא מאחד המצרכים שהם חובה במקפיא, מכיוון שהיא בסיס טעים, קל ונוח לשימוש. הבצק הדקיק הזה מוכן לקבל לתוכו כל מלית וכל תוספת שתבחרו.

אצל הילדים היא מתקבלת בשמחה,פשוט “לשלוף” מהמקפיא ולחמם. למרוח ממרח שוקולד סוכריות לחתוך בננה ויש לכם קרפ יונית מקסקיני.

או למרוח קטשופ לפזר גבינה צהובה ויש לכם אחלה פיצה מקסיקנית :-))

רעיון נוסף מפי השף זה לקחת טורטייה למרוח עליה גבינה למריחה מכל סוג. לשים פרוסת גבינה צהובה ומלפפון ירוק קלוף וחתוך לאורך למקלות דקים.

מסדרים את מקלות המלפפונים בחלק הטורטייה הקרוב אליכם. מרימים בשתי הידיים את שולי הטורטייה הקרובים אליכם ומגלגלים תוך כדי הידוק המלפפונים אל הגבינה עד שהטורטייה הופכת לגליל דק והדוק.

עוטפים בניילון ניצמד ומפית ומגישים בחיוך :-)

הרעיון במגוון הטורטיות, ובמגוון הממרחים והרטבים של טרז פזוס הוא שכל אחד יכין לעצמו את הטורטיה לפי טעמו ודרגת החריפות העדיפה עליו, ותוך דקות ספורות יהנה מארוחה טעימה ומשביעה.

ואם כבר הזכרתי רטבים וממרחים אז הממרח המעודף עליי מקשת המוצרים הנבחרים של טרז פזוס. זה ממרח סלסה פלפל אדום וצ’יפוטלה.

נכון אפשר להכין אותו בבית אבל ברמה של מוצר מוכן וגמור, משתלם הרבה יותר לקנות אותו ולהפוך אותו למוצר מזווה.

הוא פיקנטי, לא חריף עם מתיקות עדינה שמשתלב נפלא עם חזה עוף.

כל מה שצריך לעשות, זה להשרות את חזה העוף ברוטב הזה למשך עשר דקות.

לחמם מחבת פסים עם טיפה שמן. לשים את חזה העוף. ויש לכם חזה עוף טעים שהולך נפלא בטורטיה עם שכבה עדינה של מיונז.

או על מצע אורז לבן.

מדהים כמה שזה קל וכמה שזה טעים :-)

בגרסה המקסיקנית, הוספתי לזה חסה ערבית חתוכה , טורטייה, רוטב סלסה. ופטריות שטגנתי עם בצל, שמן , מלח ופלפל שחור.


כמו כן חשוב לזכור שהטורטייה משמשת ככף אכילה לתבשילים רבים במקסיקו כאשר היא ממולאת בעוף, בשר, דגים ופירות ים לצד מגוון סלסות וממרחים משעועית שחורה,אבוקדו או עגבניות  טאקו או אנצ’ילאדה.

במקור מכינים את הטורטיות מקמח תירס. בארץ אפשר להשיג אותן מקמח לבן וקמח מלא .אני ממליצה בלב שלם על מגוון המוצרים של טרז פזוס שכוללת, מרינדות נפלאות לתיבול הבישול הביתי, קונפיטוריות טעימות המיוצרות בבישול מהיר לשמירה מיטבית של הטעם והצבע של המרכיבים.כמו כן ניתן למצוא רטבים ותבלינים שונים, קמח תירס.

את מגוון המוצרים ניתן להשיג בסניפי עדן טבע ובמעדניות ברחבי הארץ.

לפרטים ומתכונים נוספים :

http://www.trespesos.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA

http://www.trespesos.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה