הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

החל מספטמבר 2011

מקומות סמויים מהעין תמיד מושכים אותנו. אם תהיו מספיק ערניים, יש סיכוי שלא תפספסו את הגבעה מול חוף הקשתות באשדוד המובילה היישר לאגם מלאכותי מרהיב שבו שוכן בית-קפה עם חצר ענקית של השף גיא פרץ.

המון שקט ושלווה, הוסיפו חלל שופע מים, מוזיקה רוגעת, ציוץ ציפורים ופסטורליות של פארק ירוק וקיבלתם חו”ל במרחק דקתיים מהבלגאן של העיר.

מדי פעם יש באשדוד טרנד חדש הכובש ומשתלט על העיר כאילו היה שם תמיד. הטרנד הנוכחי הוא G cafe מול הים לצד האגם בסגנון גיא פרץ, עיצוב ביד הטבע ושאר מיני מזונות :-))).

החלק הפנימי נראה כמו בית ובו בר קטן שמאחוריו מטבח השף. בסמוך למבנה ממוקם הלאונג’ של G cafe, חדר פרטי לאירועים. בחצר פזורים שולחנות מרובעים וכסאות עץ.

אם אתם רוצים לוקיישן רגוע שבו אפשר לדבר ולהנות מיוקרה ושהאוכל והשתיה יהיו יותר מעניינים זה ה–מקום!

בבתי-קפה יש לרוב תפריט שיגרתי. ב–G cafe התפריט שונה. והרי אנחנו משתוקקים לדברים שהם “קצת אחרים”.לכן אני חייבת לציין שהתפריט אומנם רק חלבי וכשר אך מגוון מאוד:

תפריט ארוחת הבוקר הוא תפריט במרחק 40 דקות מתל-אביב המקצר 80 יום מסביב לעולם. לכל מדינה יש ארוחה משלה.

פסטות עבודת יד בטעם של איטליה, טאפאס איכותי, דגים טריים בניחוח ים תיכוני ופיצה איטלקית דקיקה ופריכה.

גילוי נאות : הייתי מוזמנת של המקום

פתחנו את הארוחה עם המיוחדים של השף :

ארטישוקים צרובים-שבבי פרמזן קונפי עגבניות בצל ירוק ושבבי שום (28 ש”ח). הטעמים הלא שגרתיים במנה זו נפלאים. הארטישוק שמר על טעמו למרות הצריבה והשתלב נפלא עם שבבי השום ותוספת שבבי הפרמזן מעל השלימה אותו לגמרי והעניקה טעם רענן למנה. כל ביס היה חוויה.

סלק צלוי גבינת פטה, עלה אנדיב ושמן זית (28 ש”ח) השילוב במראה ובטעם בין עלי האנדיב הלבנים בעלי הפס הצהוב בשוליים לבין הסלקים הורודים-אדומים, עם נגיעות טעם של גבינת פטה – טעים להפליא. בעיניי סלק הוא שורש עם יכולות פיתוי גבוהות. אולי זה הצבע העז המסתתר בביישנות מתחת לקליפה החומה :-)

חציל יוגורט (28 ש”ח). חציל קלוי בגריל עם יוגורט, טחינה גולמית, חמוציות ושקדים קלויים – עוד הברקה של השף גיא פרץ, אלוף הטוויסטים שהפעם הפתיע במנת פתיחה לא שיגרתית ומענגת במיוחד. החציל הקלוי עטוף בטמפורה ומעל זילוף נדיב של טחינה גולמית, שדה של חמוציות וחומה של שקדים. מרקם הטחינה הגולמית ושילובה בטעמי החציל, החמוציות והשקדים פשוט מושלמים! לא להאמין שהמנה עולה רק 28 ש”ח.

שווה!

פסטייה גבינות (44 ש”ח) סיגר פריך במלית מיקס גבינות, חמוציות, שקדים ובצל מטוגן בזילוף טחינה גולמית וסילאן. דמיינו שלל גבינות נמסות בתוך סיגר פריך הוסיפו בצל מטוגן ומתיקות חמוציות שמאזנות ושקדים להעצמת טעמים. בדיוק. ממש כך.

סלט לבנוני (62 ש”ח) שלל עשבי תיבול קצוצים דק, חמוציות, שקדים וקשיו קלויים, קונפי שרי, סיגרים פריכים במלית לבנה וקלמנטה. סלט זה בעייתי, כי בכף הראשונה מרגישים את הכרפס. בכף השניה, כשמתרגלים לטעם הכרפס, מרגישים בעקצוץ ובטעמים ובכף השלישית מתמכרים לטעם.

שקשוקה ים תיכונית (54 ש”ח) חציל קלוי, עגבניות תמר, גבינת פטה וזיתי קלמטה. השקשוקה הייתה בטעם של בית עם עקצוץ של חריפות. תכינו את הלחם, זה הולך להיות טעים.

ניוקי עגבניות (65 ש”ח) עגבניות מיובשות ,שום, קונפי שרי, מוצרלה, צ’ילי ובצל ירוק. מנה מפתיעה ולא שיגרתית. הניוקי מטוגן בשמן עמוק. תשכחו מהרכות. מעכשיו זה קראנציות בצ’ילי ועל זה נאמר כשעקצוץ וקראנצ’יות נפגשות…זה בהחלט הגעת לנקודת ה – g (קפה).

פיצה מרגריטה (49 ש”ח) פיצה על בסיס דק מאד בעובי של בלינצ’ס. אישית לא אהבתי. הבצק היה דק מאד והיא הייתה עמוסה בגבינה ורוטב.

פילה סלמון בטאבון (88 ש”ח) בניחוח שמן זית עגבניות שום ועשבי תיבול. נתח עסיסי וצבעוני של פילה סלמון, מעוטר ברוזמרין ומתובל במלח ופלפל ושמן זית. חיתוך קטן, ביס בפה, ומיד מבינים שפה יודעים להתעסק עם דגים. תענוג.

רביולי בטטה וערמונים (65 ש”ח) מלית קרם בטטה, רוטב שמנת, בטטות פריכות, ערמונים ושבבי שום. הרביולי הגיע במילוי בטטה טרייה עם רוטב מלטף של שמנת מתוקה ונגיעות  עדינות של קוביות בטטה כתומה וערמונים. מנה לאוהבים :-)

בשלב הזה כבר לא יכלתי לראות יותר מנות. שמחתי שהמזרקות התחילו לזמר. קשה לתאר בכתב את המופע המדהים של “מזרקות מזמרות” בלילה אבל אני יכולה להגיד שברגע שהן התחילו לפעול עשרות צופים התגודדו מול מזרקות “קופצות”, “רוקדות”, “עושות תרגילים”  ואני ביניהם.

כשחזרתי לשולחן שלב הקינוחים הגיע. בגזרה זו הגישו לנו:

וופל בלגי (48 ש”ח) פינוקים בשילוב 3 כדורי גלידה קצפת מייפל, פקאנים ורוטב תות.

בומב אוראו (52 ש”ח) כדור גלידת ריבת חלב במלית ריבת חלב מגולגל בשברי עוגיות אוראו מעל רוטב ריבת חלב וקצפ

קוקו פקאן (52 ש”ח) כדור גלידת קוקוס בציפוי שברי פקאן ברוטב ריבת חלב.

כל הקינוחים היו מושחתים, טעימים וטיפה מאכזבים.

ציפיתי שבית-קפה ייחודי עם סטנדרט גבוה יגיש קינוחים לא שיגרתיים.בכל זאת זה בית קפה :-)

נכון, שזה מה שישראלים אוהבים  , אבל זו דעתי :-)

לסיכום: מזמין, היצע  מיוחד, מעניין וטעים מאד!

תזמינו מקום מראש..

086484164

לא לשכוח!מסעדה כשרה סגורה בשבת

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה