בת 42, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד
עדכונים:
פוסטים: 61
החל מדצמבר 2010
08/09/2019
שנה חלפה מאז שהיורשת החלה להיות צמחונית מה שדורש ממני להיות יצירתית יותר במטבח. לשמחתי משלוח שקיבלתי ממרינה פטריות הגליל עם ארגז גדוש ירקות טריים, נקיים וארוזים היווה השראה למנה הזו. אפילו אני הקרניבורית אכלתי בתאווה מנה מפאי הרועים המשודרג הזה וכלל לא הרגשתי בחסרונו של הבשר. המתכון מבוסס על מספר מתכונים מהרשת.
פאי רועים צמחוני:
המצרכים:
למחית בטטה:
1.25 קילו בטטה (כשלוש חבילות בטטה מרינה)
חצי כוס (125 מ”ל) חלב או שמנת לבישול או חלב שקדים ללא תוספת סוכר לגרסה טבעונית
25 גרם חמאה או תחליף חמאה לגרסה טבעונית
150 גרם גבינת צ’דר מגוררת או תחליף טבעוני לצ’דר
למלית:
1 בצל סגול קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1 מקל סלרי קצוץ דק
1 קופסה פטריות פורטבלו מרינה קצוצות דק
1.5 כוסות עדשים כתומות
2 פחיות שימורים (800 גרם) עגבניות חתוכות דק
2 כוסות (500 מ”ל) ציר ירקות או מים
1 כף רסק עגבניות
2 כפות רוטב סויה
1 כף תערובת עשבי תיבול מיובשים (אורגנו, טימין, בזיליקום)
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מעושנת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות. מניחים בסיר עם מים רותחים ומבשלים למשך כ-20 דקות או עד שהבטטות רכות ומעיכות.
בזמן שהבטטות מתבשלות מכינים את המלית. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מטגנים את הבצל במשך כמספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את השום, הסלרי והפטריות ומבשלים במשך כחמש דקות עד שכל הנוזלים שהופרשו מהפטריות התאדו.
שוטפים את העדשים ומוסיפים אותן יחד עם שאר החומרים למחבת (פרט למלח ופלפל השחור). מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים את המלית כ-25 דקות נוספות עד שהיא מסמיכה.
בזמן בישול המלית בודקים אם הבטטות מוכנות. אם הבטטות רכות, מכבים את האש, מסננים את המים ומחזירים לסיר. מוסיפים את החלב ומועכים את הבטטות עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים חמאה וגבינת צ’דר ומערבבים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי טעמכם. משאירים בצד עד לשימוש.
מערבבים את תערובת העדשים ומוודאים שהיא לא נדבקה למחבת. בודקים שהרוטב סמיך וכהה יותר והעדשים רכות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
מעבירים את המלית לתבנית חרסינה או זכוכית משומנת מעליה מפזרים את מחית הבטטה בצורה שווה על המלית.
אופים את הפאי במשך 25 דקות. למחית בטטה פריכה יותר מעבירים לחמש דקות נוספות את התנור למצב גריל.
מגישים עם עשבי תיבול טריים מעל לצד סלט ירוק לארוחה מלאה.
הפאי נשמר עד 5 ימים בכלי אטום היטב במקרר.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות