הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 42, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 42, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 61

החל מדצמבר 2010

פאי רועים מפטריות ועדשים כתומות בציפוי מחית בטטה לארוחה בריאה ומנחמת ואופציה לטבעון המנה

08/09/2019

פאי רועים צמחוני. צילום: פני רבינוביץ

שנה חלפה מאז שהיורשת החלה להיות צמחונית מה שדורש ממני להיות יצירתית יותר במטבח. לשמחתי משלוח שקיבלתי ממרינה פטריות הגליל עם ארגז גדוש ירקות טריים, נקיים וארוזים היווה השראה למנה הזו. אפילו אני הקרניבורית אכלתי בתאווה מנה מפאי הרועים המשודרג הזה וכלל לא הרגשתי בחסרונו של הבשר. המתכון מבוסס על מספר מתכונים מהרשת.

פאי רועים צמחוני. צילום פני רבינוביץ

פאי רועים צמחוני:

המצרכים:

למחית בטטה:

1.25 קילו בטטה (כשלוש חבילות בטטה מרינה)

חצי כוס (125 מ”ל) חלב או שמנת לבישול או חלב שקדים ללא תוספת סוכר לגרסה טבעונית

25 גרם חמאה או תחליף חמאה לגרסה טבעונית

150 גרם גבינת צ’דר מגוררת או תחליף טבעוני לצ’דר

למלית:

1 בצל סגול קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

1 מקל סלרי קצוץ דק

1 קופסה פטריות פורטבלו מרינה קצוצות דק

1.5 כוסות עדשים כתומות

2 פחיות שימורים (800 גרם) עגבניות חתוכות דק

2 כוסות (500 מ”ל) ציר ירקות או מים

1 כף רסק עגבניות

2 כפות רוטב סויה

1 כף תערובת עשבי תיבול מיובשים (אורגנו, טימין, בזיליקום)

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מעושנת

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות. מניחים בסיר עם מים רותחים ומבשלים למשך כ-20 דקות או עד שהבטטות רכות ומעיכות.

בזמן שהבטטות מתבשלות מכינים את המלית. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מטגנים את הבצל במשך כמספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את השום, הסלרי והפטריות ומבשלים במשך כחמש דקות עד שכל הנוזלים שהופרשו מהפטריות התאדו.

שוטפים את העדשים ומוסיפים אותן יחד עם שאר החומרים למחבת (פרט למלח ופלפל השחור). מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים את המלית כ-25 דקות נוספות עד שהיא מסמיכה.

בזמן בישול המלית בודקים אם הבטטות מוכנות. אם הבטטות רכות, מכבים את האש, מסננים את המים ומחזירים לסיר. מוסיפים את החלב ומועכים את הבטטות עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים חמאה וגבינת צ’דר ומערבבים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי טעמכם. משאירים בצד עד לשימוש.

מערבבים את תערובת העדשים ומוודאים שהיא לא נדבקה למחבת. בודקים שהרוטב סמיך וכהה יותר והעדשים רכות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

מעבירים את המלית לתבנית חרסינה או זכוכית משומנת מעליה מפזרים את מחית הבטטה בצורה שווה על המלית.

אופים את הפאי במשך 25 דקות. למחית בטטה פריכה יותר מעבירים לחמש דקות נוספות את התנור למצב גריל.

מגישים עם עשבי תיבול טריים מעל לצד סלט ירוק לארוחה מלאה.

הפאי נשמר עד 5 ימים בכלי אטום היטב במקרר.

 

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

נתחי לברק ברוטב טחינה ועשבי תיבול

היורשת נטשה אותי לשבועיים בחום המהביל לטובת מזג האויר הקריר באנגליה וסקוטלנד לביקור אצל אבא שלה והשאירה אותי רווקה חופשיה ומאושרת, נטולת ילדה למשך שבועיים. בין געגוע לשיחות טלפון בלתי פוסקות מצדה, טוב גם מצדי, ניצלתי...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

עוגת בירה ופירות יבשים אירית

הודעתי לה בשישי, מחר מצלמים. כלומר מחר אני אאפה עוגה. ואת תהיי דוגמנית הידיים שלי, ילדה שלי. ואני אצלם אותך ואת העוגה. ואת תביאי אותי קרוב להתקף לב כשבהיסח הדעת את כמעט תשמטי את העוגה. אבל לא, ברגע האחרון אני אציל את העוגה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה