הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

אחרי שתכינו את העוגה הזו פעם אחת, תתאהבו בה מביס ראשון ותעניקו לה מקום כבוד במחברת המתכונים. שילוב נפלא בין פטל שוקולד לבן ופירורי קרמל בעוגה אחת

09/05/2015

IMG_5035_800x533

אחרי שתכינו את העוגה הזו פעם אחת, תתאהבו בה מביס ראשון ותעניקו לה מקום כבוד במחברת המתכונים. שילוב נפלא בין פטל שוקולד לבן ופירורי קרמל בעוגה אחת.

החומרים לתבנית אינגליש גדולה – 35

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

חבילת שוקולד צ’יפס לבן (300 גרם)

50 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס שמנת מתוקה

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם פירורי פתיבר בטעם קרמל אסם

3/4 כוס קמח תופח

כפית תמצית וניל

1 שמנת חמוצה

50 גרם פטל (אני השתמשתי בקפוא- אין צורך להפשיר קודם. מהמקפיא ישר לעוגה)

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש גדולה (גודל 35)

2. על הגז ממיסים- חמאה, שמנת מתוקה ושוקלד לבן על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כל הזמן. מצננים.

3. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה. מוסיפים את תערובת השוקולד המומסת, השמנת החמוצה, תמצית הוניל.

4. מוסיפים את שאר החומרים היבשים- קמח,  שקדים ופתיבר וממשיכים לערבב רק עד איחוד. מוסיפים את הפטל ומאחדים. מעבירים לתבנית ואופים כ- 3/4 שעה לערך, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מפדרים בנדיבות אבקת סוכר ומקשטים במעט פטל מעל.

 

IMG_5048_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

IMG_5025_800x533

 

IMG_5026_800x533

 

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה