הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

ראש השנה בפתח ולכבודו בחרתי הפעם להכין מאפינס שחומים אישיים עם דבש תפוחים אגוזים ושקדים. מנות אישיות תמיד כיף לקבל ולאכול, אפשר לארוז עם סרט יפה ולהגיש מתנה למארחים או כשנה טובה לחברים.

04/09/2014

IMG_3599_800x533

 

 

ראש השנה בפתח ולכבודו בחרתי הפעם להכין מאפינס שחומים אישיים עם דבש תפוחים אגוזים ושקדים.

מנות אישיות תמיד כיף לקבל ולאכול, אפשר לארוז עם סרט יפה ולהגיש מתנה למארחים או כשנה טובה לחברים.

המתכון הוא מתכון חלבי, אפשר להמיר כמובן גם לפרווה. אני אפיתי בתבנית שקעים למאפים הפוכים, אפשר כמובן גם בתבנית מאפינס רגילה.

החומרים ל 12 -15 מאפינס

200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס דבש

ביצה

100 גרם חמאה (לפרווה אפשר להמיר ל1/2 כוס שמן או 100 גרם מחמאה)

קליפת לימון מגורדת

תפוח אחד חתוך לקוביות

50 גרם שקדים

חופן אגוזים

1 כוס שמנת חמוצה (לפרווה אפשר להמיר בשמנת צמחית/רסק תפוחים/כוס תה חזק)

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבניות מאפניס

2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והדבש. מוסיפים את השמנת החמוצה והביצה. בעקרה קטנה נפרדת מערבבים ידנית את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והשקדים ומוסיפים בהדרגה למיקסר. מערבלים רק עד לאיחוד.

3. אם אופים בתבניות הפוכות כמוני- מפזרים בכל שקע מעט אגוזים קצוצים ותפוחים (אם אופים בתבניות מאפניס רגילות מפזרים אותם מעל) את יתרת התפוחים מוסיפים לתערובת.

IMG_3577_800x533

4. מחלקים בצורה שווה את התערובת בין השקעים. אופים כ- 20 דק’ עד להשחמה. מצננים ואוכלים בתאבון :)

IMG_3582_800x533

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש

IMG_3586_800x533

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה