הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

העוגה הזו היא מאותן עוגות שהכי קל וכיף להכין בעולם- קערה ומטרפה והופ לתנור. עוגת פרג בחושה עם קוקוס ואגוזים בציפוי שוקולדי של פעם עם קקאו, מה ששומר עליה פרווה כך שאפשר לאכול אותה גם אחרי ארוחת שישי בשמחה.

25/07/2014

IMG_3335_640x426

בשבועות האחרונים אני אופה הרבה פחות. מוצאת את עצמי כמו כולם מרותקת לחדשות בכל אמצעי המדיה האפשריים ומתקשה להתנתק. כאילו שאם אכבה רק לרגע את המתגים והכפתורים ייעלם העולם ולא יהיה לי לאן לחזור.

התעוררתי הבוקר ושמחתי לראות מעל גבי דפי הפייס את העוגות שלי במטבחיהן של חברות. זה גרם לי אושר וסיפוק לדעת שאנשים מוצאים נחמה וכל טוב במתכונים שלי והחלטתי שזה הזמן לגייס את כל הכוחות ולהיכנס למטבח.

העוגה הזו היא מאותן עוגות שהכי קל וכיף להכין בעולם- קערה ומטרפה והופ לתנור. עוגת פרג בחושה עם קוקוס ואגוזים בציפוי שוקולדי של פעם עם קקאו, מה ששומר עליה פרווה כך שאפשר לאכול אותה גם אחרי ארוחת שישי בשמחה.

החומרים

לתבנית 26

1.5 כוסות קמח רגיל

1 שקית אבקת אפייה

5 ביצים

1 כוס שמן

1.5 כוסות סוכר חום

200 גרם פרג טחון טרי

1 כוס קוקוס

100  גרם אגוזים טחונים

1 כוס תה חם

לציפוי הקקאו- 3 כפות קקאו, 5 כפות מים, 5 כפות סוכר, 40 גרם מרגרינה

ההכנה

הבטחתי פשוט נכון? מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית.

 בקערה גדולה ורחבה מערבבים את כל החומרים הנוזליים והסוכר, מוסיפים את הקוקוס, האגוזים הפרג ולבסוף את הקמח וממשיכים לערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה. 

אופים בערך כ- 40 דק’ או עד שקיסם המוחדר לתוך העוגה יוצא נקי. מצננים מעט. בסיר קטן על הגז מערבבים את כל חומרי הציפוי עד להמסה. שופכים על העוגה ומתענגים על כל ביס.

IMG_3349_640x426

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’? לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש

IMG_3354_640x426

 

IMG_3328_640x426

 

 

שנדע ימים שקטים וטובים במהרה. שבת מבורכת חברים יקרים 

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה