הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

יפייפיה, גבוהה, שחומה וטעימה. עוגת תפוחים עם שוקולד צ’יפס ופירורים שמכינים בקערה אחת ולא רוצים להפסיק ליישר.

06/05/2014

עוגת תפוחים ושטרויזל 007_640x426

 

 

כבר הרבה זמן שמתחשק לי עוגת תפוחים, רכה כזו עסיסית ושחומה, שמפיצה ריח נעים בכל הבית.

אני מאד אוהבת לשלב עם התפוחים תוספות והפתעות שונות, והפעם החלטתי ללכת על מה שאני מוצאת בארון- שוקולד צ’יפס לבנים שמשתלבים נהדר בעוגה ולקישוט הוספתי גם שטרויזל שמעניק לה מראה אצילי ומשדרג את טעמה.

את העוגה אפשר להכין בעזרת מיקסר ואפשר בקערה ומטרפה- לבחירתכם.

החומרים

לתבנית אינגליש 30 ס”מ

2 ביצים

3/4 כוס שמן

1 כוס סוכר חום

4 תפוחים ירוקים (לי לא היו בבית את התפוחים החמוצים, אז השתמשתי ברגילים ויצא נפלא) קלופים ומגורדים גס

1 כפית קינמון

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כוס שוקולד צ’יפס (אני השתמשתי בלבנים, אפשרי גם חומים)

3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

לשטרוזיל- 50 גר’ חמאה, 50 גר’ סוכר חום, 100 גר’ קמח

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש 30 ס”מ (או שתי תבניות אינגליש קטנות חד פעמיות)

2. בקערה גדולה טורפים יחד את הסוכר, השמן, תמצית הוניל והביצים לתערובת אחידה

3. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב

4. מוסיפים את התפוחים המגורדים, הקינמון ושוקולד הצי’פס ומערבבים בעדינות רק עד איחוד החומרים. מעבירים לתבנית

4. לשטרויזל- גם כאן אפשר במיקסר עם וו גיטרה/ מעבד מזון או פשוט מאד לפורר ביד את כל החומרים עד לקבלת פירורים. לפזר באופן אחיד שכבה נדיבה מעל העוגה

5. אופים כשעה בערך או עד שקיסם נקי המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מצננים ומתענגים על כל ביס

עוגת תפוחים ושטרויזל 004_640x426

 

 

עוגת תפוחים ושטרויזל 006_640x426

 

 

עוגת תפוחים ושטרויזל 033_640x426 (1)

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוגת תפוחים ושטרויזל 049_640x426

 

עוגת תפוחים ושטרויזל 045_640x426

 

 

עוגת תפוחים ושטרויזל 050_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה