הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

בצק מהיר וקל להכנה, נמס בפה במילוי שוקולד נוטלה וריבת תות

12/03/2014

לקראת פורים 102_640x426

 

 

את העוגיות האלו הכנתי ממש לקראת סיום אריזת משלוחי המנות.

חיפשתי משהו מהיר, קל להכנה, צבעוני וכמובן גם טעים.

כמות העוגיות שיוצאת היא בערך 40, תלוי בגודל.

החומרים

200 גרם חמאה רכה

2 כוסות קמח

1/2 כוס אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות גדושות קורנפלור

1/3 כוס שקדים טחונים

למלית- אני השתמשתי בממרח נוטלה וריבת תות. אפשר כמובן לגוון ולהשתמש בכל מילוי אחר שאוהבים.

ההכנה

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, קורנפלור ואבקת סוכר לתערובת פירורית אחידה

2. מוסיפים את השקדים, תמצית הוניל והחמאה וממשיכים לערבב רק עד איחוד החומרים.

3. מקררים את הבצק כחצי שעה (אפשר גם פחות)

4. מחממים תנור ל- 180 מעלות

5. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס”מ בערך ומניחים במרווחים על גבי תבנית מרודפת בנייר אפייה

6. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים שקע קטן במרכז של כל עוגייה, ממלאים במילוי שאוהבים ואופים כחצי שעה עד להזהבה קלה.

*הערה לגבי המילוי- אפשר גם לאפות את העוגיות ללא המילוי ולמלא אחר כך. שתי התוצאות מצויינות, רק קחו בחשבון שמילוי לא אפוי הוא יותר מלכלך כשמדובר במשלוח מנות.

לקראת פורים 082_640x426

 

לקראת פורים 093_640x426

 

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

לקראת פורים 103_640x426

 

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה