הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגת גבינה אפויה עם תפוחים ופירורים. והפעם עם גבינת נפוליאון 16%

18/01/2014

כבר אמרתי יותר מפעם אחת, מתה על עוגות גבינה בכל עונה, עם כל שילוב.

עוגות גבינה מבחינתי הן במקום הראשון. יפות, לבנות, מלכות נהדרות כאלו. העוגה הבאה משלבת בתוכה גבינה, תפוחים ופירורים. אחד השילובים המנצחים בעייני!

בחרתי הפעם להשתמש בגבינת נפוליאון החדשה עם 16% שומן. טעם נפלא בפחות קלוריות.  אפשר לקשט גם בתותים ואפשר להשאיר כך, מה שאוהבים :)

י

החומרים (לתבנית מלבנית בינונית 25*33)

לבסיס ולפירורים- 3 כוסות קמח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

ביצה

1 כפית תמצית וניל

קליפת לימון

לתפוחים: 2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות

1/2 כף סוכר

1/2 כפית קינמון (לא חובה)

למלית הגבינה: 2 מיכלי גבינת נפוליאון 16%

2 יוגורט יופלה בטעם טבעי או טעם תפוחים 3%

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

אופציה נוספת לקישוט- תותים

י

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים את התבנית

2. לשים את כל חומרי הבצק ידנית או בעזרת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת פירורית

3. מעבירים כשליש מכמות הפירורים לתבנית, מהדקים היטב ואופים כ- 10 דק’. מצננים.

4. מערבבים תפוחים, סוכר וקינמון בקערה קטנה.

4. בקערה המיקסר מערבלים את הגבינות, הסוכר, הביצים והוניל לתערובת אחידה.

5. יוצקים את מלית הגבינה על הבסיס האפוי, מפזרים מעל את קוביות התפוחים ומעל הכל את הפירורים ששמרנו בצד.

6. אופים כשעה בערך. מצננים ומקררים במקרר כ- 4 שעות לפני שפורסים.

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.


עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה