הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

שילוב מנצח של פרג ולימון כמעט וגרם לי להאמין בשידוכים. הם כל כך יפים וטעימים יחד, משלימים זה את זה בצורה מדויקת! ההכנה קלה ביותר, זמן האפייה קצר במיוחד, אז למה אתם מחכים??

13/11/2013

סוף השבוע בפתח, בין אם גשום ובין אם שמשי, הריח של העוגיות הללו ימלא את הבית לקראת השבת וישדרג לכם את הסופ”ש ללא כל ספק. שילוב מנצח של פרג ולימון כמעט וגרם לי להאמין בשידוכים. הם כל כך יפים וטעימים יחד, משלימים זה את זה בצורה מדויקת! ההכנה קלה ביותר, זמן האפייה קצר במיוחד, אז למה אתם מחכים??

כמה הערות קטנות לפני שמתחילים-

* אפשרי בהחלט להחליף את גרד הלימוד בגרד תפוז (בעונת החורף כמובן) או אפילו גם וגם

* העוגיות לא יוצאות נורא מתוקות, מי שרוצה מתוק יותר- להוסיף עוד סוכר

* במקום לרדד את הבצק ולקרוץ ממנו עיגולים בדרך הארוכה, קיצרתי תהליכים חברים, כפי שתראו בשלבי ההכנה, אפשר בהחלט גם בצורת הרידוד

החומרים

200 גרם חמאה רכה (למתכון פרווה אפשר להמיר למרגרינה אם כי בעייני הרבה פחות מומלץ!)

50 גרם פרג שלם טרי (הכוונה גרגירים לא טחונים)

2 כפות גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

100 גרם אבקת סוכר (שקית)

1 חלמון

2 כוסות קמח

מיץ מחצי לימון

י

ההכנה

1. במיקסר עם וו K מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר לקרם חלק

2. מוסיפים את החלמון, הוניל, גרידת הלימון ומיץ הלימון

3. מוסיפים את הקמח והפרג ומעבדים עד איחוד החומרים

4. אוספים את הבצק, מחלקים לשני חלקים ויוצרים מכל חלק כדור גליל. מעבירים למקרר לשעה

5. מחממים תנור ל- 160 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה

6. חותכים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי של 0.5 ס”מ בערך (לא נורא אם לא יוצא מדויק, עוד יותר לא נורא אם יוצאים מרובעים במקום עיגולים… הכל הולך חברים!)

7. מסדרים בתבניות עם מרווחים בין העוגיות ואופים כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.

ריח נפלא יתפשט בבית ויגרום לכם לחייך :)



מכורים על פרג כמוני? העוגה הבאה בדיוק עבורכם- עוגת פרג עם שוקולד

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה