הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

אני אוהבת עוגות! הן יפות, חגיגיות, מרשימות וטעימות!

מי אמר שעוגה חייבת להיות מתוקה? המאפה הבא מאד מזכיר עוגה בצורתו ולכן אהוב עלי כפליים :)

קיש מבצק פריך, תערובת של שלל גבינות אהובות ועגבניות מיובשות, ולקישוט גם עגבניות שרי צלויות. אדום ולבן- מה יכול להיות טוב יותר?

הערה קטנה לפני שמתחילים- כמו בכל מתכון, תמיד אפשר לשנות ולגוון לפי טעמכם באשר לסוגי הגבינות ואחוזי השומן שלהם.

המצרכים

לבצק

3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כפית מלח

2 כפות מים קרים

למלית הגבינות

1/2 גליל  גבינת פרומעז

100 גרם גבינת קממבר מגורדת

100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

150 גרם גבינת שמנת 9%

3 כפות עגבניות מיובשות

1/2 1 מיכלים שמנת  לבישול

3 ביצים 

2 כפות קמח

*אפשר לגוון בסוגי הגבינות, להוריד/להוסיף לפי הטעם.

לעגבניות שרי צלויות

10 עגבניות שרי

חצי כפית סוכר

2 שיני שום פרוסות

מעט שמן זית

קורט מלח

י

ההכנה

1. משמנים היטב תבנית 26 ס”מ

2. מתחילים בהכנת הבצק- במיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון- מעבדים את הקמח, החמאה והמלח לתערובת פירורית, מוסיפים את המים ומאחדים לכדור בצק אחיד.

3. מרדדים לעלה מעט יותר גדול מגודלה של התבנית, מרפדים את התחתית וגם את דפנות התבנית (לגובה של 4 ס”מ בערך). מעבירים למקפיא ל- 15 דקות.

4. מחממים תנור ל- 180 מעלות, מסדרים על גבי הבצק את הגבינות (את גבינת הפרומעז חתכתי לפרוסות עגולות ואת שאר הגבינות גירדתי) ועגבניות השרי. מפזרים מעט טימין.


5. בקערה טורפים את גבינת השמנת, מיכלי השמנת המתוקה, הביצים והקמח ויוצקים על תערובת הגבינות.

6. אופים כ- 45 דק’ או עד שהמאפה מזהיב.


7. מכינים את העגבניות הצלויות- בתבנית חד פעמית שמים את מרכיבי העגבניות וצולים בתנור עד השחמה וריכוך. מצננים.

8. לפני ההגשה, מסדרים את העגבניות על גבי המאפה.

בתאבון חברים וחג סוכות שמח!

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.


עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה