מתכון לסופגניות אפויות של מיקי שמו

בסדנת חנוכה חגיגית להורים ולילדים, הדגים השף קונדיטור מיקי שמו איך להכין סופגניות אפויות טעימות לא פחות מהגרסה המטוגנת ואיך להפוך אותן ליצירות אמנות של ממש

לכבוד חנוכה, הזמינה חברת BSH הורים וילדים לסדנת סופגניות מיוחדת עם השף קונדיטור מיקי שמו. הסופגניות של שמו מבוססות על חומרי גלם איכותיים, גם בבצק וגם בשלל המילויים והקישוטים ועם קצת (או הרבה דמיון) הן יכולות להפוך ליצירות אמנות של ממש, אבל לא פחות חשוב, הן טעימות להפליא וקשה להאמין שהן לא מטוגנות.

מיקי שמו מדגים קישוט סופגניות (צילום: אבישג שאר ישוב)

הבסיס לכל סופגניה טובה הוא כמובן הבצק, זה המתכון של מיקי שמו:

רשימת חומרים לסופגניות (לכ-15 יחידות):

1/2 ק"ג (500 גרם)"קמח לחם"
5 גרם (1/2 שקית) משפר אפייה
70 גרם (1/3 כוס) כוס סוכר
35 גרם (3/4 שקית) שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים בגודל L
75 גרם (1/2 גביע פחות 2 כפות) שמנת חמוצה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
5 גרם (1 כפית) מלח דק
2 כפיות תמצית וניל
ביצה טרופה להברשה

הוראות הכנה:

  1. מערבלים במיקסר עם וו לישה את הקמח, משפר האפייה, הסוכר, השמרים, הביצים, תמצית הווניל וכף שמנת חמוצה במהירות בינונית, למשך כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
  2. עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את דפנות הקערה. מוסיפים את שארית השמנת החמוצה וממשיכים ללוש במהירות בינונית עוד 10 דקות, תוך כדי הוספת קוביות החמאה והמלח, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד (הבצק יוצא רך ודביק). משאירים את הבצק לתפיחה ראשונית של שעה, מכוסה בקערת המיקסר (הבצק לא מכפיל את נפחו).
  3. מחלקים ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל- 15 יחידות שוות ומכדררים לכדורים (ניתן לחלק ליותר יחידות וזמן האפייה יתקצר בכ-2 דקות).
    הבצק דביק ולכן יש לעבוד עם מעט קמח על משטח העבודה. מסדרים במרווחים זהים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב למשך שעה וחצי.
  4. מחממים תנור לחום 180 מעלות, מברישים בביצה ואופים למשך כ-12 דקות. מצננים על גבי רשת.

סופגניות עגלגלות נמשחות בעדינות בביצה טרופה (צילום: אבישג שאר ישוב)

טיפ שלנו: הקפידו על לישה ארוכה, כמצוין במתכון. לישה ארוכה מבטיחה בצק חלק שיתפח היטב ויהפוך לסופגניות רכות ואווריריות. חשוב גם להקפיד על זמני ההתפחה.

 את הסופגניות אפשר להגיש פשוט עם מילוי ריבה איכותית ואבקת סוכר, אבל אפשר גם לגוון במילויים שונים כמו שוקולד או קרם פטיסייה, ולקשט בשלל קישוטים. כאן בחרנו להיא לכם את המתכון של מיקי שמו לציפוי שוקולד לבן עם שברי עוגיות

סופגניות ססגוניות בשלל מילויים (צילום: אבישג שאר ישוב)

לציפוי שוקולד לבן עם שברי עוגיות:

240 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
שברי עוגיות אוריאו

אופן הכנה:

  1. מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, שוברים את השוקולד לקערת זכוכית, ושופכים את השמנת המתוקה הרתוחה מעל, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים את התערובת עד שתהיה חמימה.
  2. טובלים את כיפות הסופגניות בשוקולד ומיד לאחר מכן מפזרים שברי עוגיות מעל.

אפשר לחצות את הסופגניה ולמלא בקרם (צילום: אבישג שאר ישוב)

חגיגת שוקולד: סופגניה במילוי שוקולד ובציפוי שוקולד (צילום: אבישג שאר ישוב)