הבלוג של מיכל יפה

עניינימים

שונאת לכתוב, אוהבת לערוך ומתמחה בלראות את התמונה הקטנה

עדכונים:

פוסטים: 155

החל מאוגוסט 2011

תשעת המפגשים של מיכל בשומרי משקל הסתיימו בהצלחה גדולה. קצת על מה שהיה ומה שיהיה, רשימת תודות וגם: מה זאת לעזאזל שיטת הביצה והספרייט?

29/12/2013

זוכרים שבשבוע שעבר הכרזתי פה שיש לי משימה לרדת עוד 1.1 קילו כדי לסגור 5 קילו? אז כמו שתעיד התמונה – עמדתי במשימה, ובענק. כלומר עמדתי בה, ובמדויק, כי זה בדיוק מה שירדתי השבוע.

לפני 8 שבועות, כשהתחלתי את המסע שלי, כתבתי שמשימתי היא לרדת 6-7-8 קילו. מהר מאוד התגלה שהמשימה לא ממש ריאלית (וגם שעשיתי טעות בפוסט הראשון, כי 9 מפגשים זה רק 8 שבועות), וכשעושים דיאטה שמראש מתחילה ממשקל תקין, הירידה היא תמיד אטית יותר. אני עדיין רוצה להשלים ירידה של 8 קילו, אבל את זה כבר אעשה לבד.

כשעליתי על המשקל בפעם האחרונה המתח היה דומה לזה שהרגשתי לפני השקילה של המפגש השני. לא חשבתי שאצליח להגיע למדבקה הנכספת של ה-5 ק”ג, ובמסגרת שבירת הדיסטנס של המפגש האחרון שירי הודתה שגם היא לא האמינה, אבל עובדה.

שיטת הביצה והדיאט ספרייט

במפגש עצמו דנו בנושא הכואב של אירועים שהולכים אליהם, ואיך מתמודדים איתם. בתור קוריוז משעשע שירי סיפרה לנו על מישהי שסיפרה לה שרגע לפני שהיא נכנסת לאירוע, עוד בחניון, היא אוכלת ביצה קשה ושותה דיאט ספרייט ואז היא לא יכולה לאכול כלום אחר כך. אבל מייד קפצה אחת הבנות ואמרה שהיא מכירה את זה, ומה שהתחיל כקוריוז התגלה כשיטה מקובלת.

מייד התעוררה סקרנותי המדעית והחלטתי לנסות את זה בעצמי. המסקנות, אני חוששת לבשר, לא היו חד משמעיות. כי מצד אחד אכן לא אכלתי אחר כך שום דבר, ומצד שני אחרי האכילה/שתייה הזאת הלכתי לדואר ולא לחתונה, ומה לעשות שבסניף הדואר שלי לא מחלקים מתאבנים קטנים וטעימים למי שעומד בתור. אני לגמרי לא בטוחה שזה היה עומד במבחן המציאות.

דבר נוסף שפגע מעט בדיוק המדעי של הניסוי הוא שהביצה שלי היתה חמה והספרייט קר. אני קצת חושדת שאצל אנשים שטורחים לקחת אותם לאירוע, המצב הוא הפוך – כלומר הביצה קרה והספרייט חם, מה שפשוט הופך את כל העסק למגעיל ובמקום רצון לאכול יש רצון למות.

אבל עזבו אתכם משטויות. בבואכם לאירוע פשוט תאכלו מעט באותו היום, התרחקו משולחן הקינוחים ואם האירוע כולל ריקודים – תרקדו הרבה.

שלב התודות

אז זהו, תם ולא נשלם. ורציתי להודות לכל מי שעזר לי להגיע לרגע הקסום הזה:

מתקן להכנת ביצה קשה במיקרו

למתקן להכנת ביצה קשה במיקרו. שחוסך לעמוד ליד הגז ולמדוד זמן (כי יש לי דרישות מאוד מדויקות מהביצים הקשות שלי). להשיג בחנויות לצרכי בישול ואפייה, ולא, זה לא מתאים לילדים, בגלל הצורך לחורר את הביצה לפני שמכניסים אותה למתקן (שמגיע עם דוקרן קטן).

למרקים הנמסים. הם אמנם הצטרפו לתפריט שלי רק לאחרונה, כשנהיה קר, אבל התגלו כיעילים ביותר למצבים שבהם מרגישים רעב שהוא לא רעב אמיתי אלא סתם קור ורצון של הגוף להתחמם, ומהר.

והכי הרבה תודה לשירי חפץ. שבלעדיה כל זה לא היה קורה. היא קשוחה אך מפרגנת, מצחיקה נורא אך יודעת גם להיות רצינית ולאחרונה גם עברה לעבוד במשרה מלאה בשומרי משקל, אז נוסף ל-754 קבוצות שהיא כבר מדריכה ברמת גן ובתל אביב, היא תשמח לפתוח עוד כמה במיוחד בשבילכם.

שירי חפץ שומרי משקל

ומה עכשיו?

עכשיו אני ממשיכה לבד. אני רוצה להוריד עוד 3 קילו ואז תגיע המשימה הכי קשה של לשמור על כל זה. המדור השבועי שלי הסתיים, אבל אני מבטיחה לחזור עוד חודש (בלי נדר) ולעדכן אתכם בהתפתחויות.

עוד מהבלוג של מיכל יפה

תצוגה מקדימה

עגבניות מיובשות בשמן זית ותבלינים

כן כן, הכי טוב לייבש עגבניות בשמש, אבל למרות שזה יותר רומנטי (וזול), לא תמיד אפשר. מזל, אם כך, שיש תנורים בעולם. וככה זה הולך: לוקחים עגבניות שרי וחוצים אותן לאורך. כלומר אם יש...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

אייל גולן: כמה מטומטם אפשר להיות?

ונגיד שהוא לא ידע. נגיד. כלומר יכולתי לכתוב פה פוסט שלם על למה כשאישה - בכל גיל - שוכבת עם יותר מגבר אחד, ועוד כאלה שלא מכירים אותה, ויותר מפעם אחת, זה בכל מקרה מעיד על בעיה לא קטנה, וכל גבר עם מעט שכל בקודקודו אמור לסרב לעשות...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

וידאו: מי יעזור לילד ברחוב?

יותר מ-20 מיליון איש צפו בסרטון שהציג ניסוי חברתי שבמסגרתו עמד ילד ברחוב בניו יורק בקור של מינוס 15 מעלות, כשלגופו רק ג'ינס וטי-שירט קרועים ובידו שקית ניילון אחת להתכסות בה. העוברים והשבים התעלמו ממנו במשך שעתיים, ואז קרה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה