הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

בלב המושבה האמריקאית-גרמנית ביפו, בתוך אוירה מהפנטת של מערבון ישן, בבית מלון יפהפה, נמצאת אחת המסעדות המיוחדות ביותר – מסעדת ג’ורג’ וג’ון של מלון דריסקו

14/02/2020

פעם, לפני המון שנים, בשנות ה-90 של המאה הקודמת, גילינו את המושבה האמריקאית ביפו, כשאחד, חיים כהן, פתח שם את אחת ממסעדות הפיין-דיינינג הראשונות בישראל, מסעדת קרן. זכיתי לאכול במקום המרהיב והמפואר הזה פעמיים, לפני שהוא סגר את שעריו והשאיר בלב שלנו ובתרבות הקולינארית של ישראל חותם שלא ימחה לעולם.

לפני שנה בדיוק, בפברואר, בעודי הולכת לפגוש חברים, מצאתי את עצמי מהלכת ברחובות של המערב הפרוע. הרחובות, המבנים, ואפילו קצת האנשים, הכל הרגיש לי כאילו אני פוסעת בתוך מערבון ישן.

01. גורגו וגון - המערב הפרוע

המושבה האמריקאית-גרמנית הוקמה באמצע המאה ה-19 על ידי נוצרים מורמונים מארצות הברית, ולאחר מספר שנים עברה לידי הגרמנים הטמפלרים. אלה שיפצו את רוב הבתים והפכו את המקום למושבה גרמנית, עד שגורשו מהארץ בימי מלחמת העולם השנייה. בעשור הראשון של המאה ה-21 החל תהליך של שימור ושיקום במושבה (מקור: ויקיפדיה). הבית שהכי משך את תשומת לבי התגלה לאחר מכן כמלון דריסקו, שהוקם ב-1866 בידי האחים ג’ורג’ וג’ון דריסקו, עבר כמה ידיים, ורק לפני כשנה וחצי, לאחר שיפוץ ושימור אינטנסיבי, זכה לפתיחה מחדש. כמה חודשים לאחר מכן נפתחה במלון מסעדה יוקרתית על שם האחים דריסקו – מסעדת ג’ורג’ וג’ון, בניצוחו של השף תומר טל.

02. גורגו וגון - בנין

03. גורגו וגון - חזית

והנה שתי אנקדוטות פיקנטיות: הראשונה: למלון דריסקו שני מבנים, הימני מביניהם הוא המבנה שבמשכנו היתה מסעדת קרן, ההיא של חיים כהן. השניה: השף של מסעדת ג’ורג’ וג’ון, תומר טל, התחיל את דרכו במטבחו של חיים כהן ממש באותה מסעדת קרן המיתולוגית. והנה לכם סגירת מעגל מפוארת.

04. גורגו וגון - מסעדת קרן

אחרי הרבה כוונות טובות לראות את המקום לא רק מבחוץ, בסוף זה הצליח, ובאתי לסעוד במסעדה. המקום מהמם. כבר בכניסה הרגשתי שעברתי למאה אחרת.

05. גורגו וגון - משרד

06. גורגו וגון - חלל המסעדה

והבחור המצודד שבא לפלרטט איתנו מפעם לפעם הוסיף נופך קסום לחוויה. התיישבנו על הבר, הזמנו קוקטיילים והתחלנו לעבור על התפריט. ראשית, אין לתפריט חלוקה מאוד ברורה. אין ראשונות ועיקריות, אין ים-יבשה, יש רק קוים מפרידים שלא מרמזים על מהות החלוקה. ובהתאם, אין מנות זולות ומנות יקרות. למעשה, כל המנות יקרות, כך שאם אתם מחפשים ארוחה במחיר יפה לכל נפש, אתם מוזמנים להמשיך הלאה, כי ג’ורג’ וג’ון, כמו מסעדת קרן של חיים כהן בזמנו, היא מסעדת פיין דייניג יוקרתית. רק שבימי מסעדת קרן לא יכולתי להרשות את זה לעצמי, והיום אני כבר יכולה.

התחלנו עם טרטר אינטיאס עטוף בדלעת ואננס כבושים בלימון | כוסברה, ג’ינג’ר ופלפל חריף (70 ₪). תראו כמה שזה צבעוני ויפה. וגם הטעמים נפלאים, חוויה מתפצפצת בפה.

07. גורגו וגון - טרטר אינטיאס

המשכנו עם “מנטי” | צוואר טלה עטוף בחובזה ושניהם בבצק, תבשיל חמציץ, בצל, שום ודבש ענבים (95 ₪).  מנטי או מנטו אלו כיסונים בוכריים. פעם ראשונה אכלתי אותם במסעדה הבוכרית בתל-אביב, חנן מרגילן, ובפעם השניה במקום בירושלים שנקרא על שמם, מנטו בר. פה הם קיבלו אינטרפרטציה שלקחה אותם למקום אחר לגמרי, כל ביס הקפיץ החוצה טעם של מרכיב אחר במנה, פעם הצוואר טלה שאני כל-כך אוהבת, פעם החובזה ופעם תבשיל החמציץ. זה היה משגע.

08. גורגו וגון - מנטי

אבל המנה הכי טעימה היתה אטריות ביצים דקות, סרטנים כחולים | תירס מתוק ומרק סרטנים (95 ₪). שום דבר לא יכל להכין אותנו לזה, וכבר אחרי הביס הראשון אמרתי שבא לי להזמין אותה מיד שוב, כי אני יודעת שלא אסתפק במה שיש על הצלחת. וצדקתי. ראשית, המנה מתחילה בטקס, כשהברמן מזג עליה את מרק הסרטנים מסיר קטנטן. לצערי, לא הייתי מוכנה בזמן, ואין עדויות. ואחרי שהמוזג הלך לדרכו, נשארנו עם הדבר הזה שנראה נחמד, ולא מרמז כהוא זה על מה שמתחבא שם בצלחת. זה לא נראה כמו אטריות, אבל אלו אטריות דקות ועדינות, ברוטב קרם תירס מתוק נפלא, ומתחת לכל זה חבוי בשר סרטנים רך ונפלא ומענג, ומעל להכל בוטרגה – מעדן של ביצי דגנים מיובשות. לא מפליא, אגב, שגם כל הסועדים סביבנו הזמינו את אותה המנה. זו לבטח המנה הכי טובה בתפריט, אולי גם בעולם כולו.

09. גורגו וגון - אטריות ביצים וסרטנים

את סבב המנות חתמנו בפסטה פיצ’י בעבודת יד | שרימפס קריסטל וקלאמרי מקומי, שום ירוק, זעתר, קראסט צנוברים ופירורי לחם (130 ₪). מצד אחד ליבי יצא אל הפסטה פיצ’י, הפסטה המפורסמת של טוסקנה, שהתענגתי עליה בטיול לטוסקנה לפני שנים רבות ולא זכיתי לטעום מאז. מצד שני, איך זעתר מתחבר לכל הדבר הזה? הברמן הבטיח לנו שהוא מתחבר נהדר, העזנו והזמנו. הפסטה היתה באמת נפלאה, אבל המנה היתה כבדה, שמנה, ולא הצלחנו לסיים, והרבה פגרים של פירות ים נותרו בצלחת.

10. גורגו וגון - פסטה פיצי

אחרי עוד קוקטייל וצ’ייסר נחמד שקיבלנו מהברמן, עברנו לקינוח. מבחר הקינוחים צנוע ומעט מאכזב, המחירים די צנועים ביחס לשאר התפריט. בחרנו בקליל מכולם: פנקוטה הדרים | מרק הדרים, סורבה תפוזי דם (40 ₪). זה היה טעים מאוד, אבל לא מרגש במיוחד.

11. גורגו וגון - פנקוטה הדרים

החשבון גילה לנו שהקינוח היה על חשבון הבית, אולי בגלל שלא נהנינו מהפסטה. החשבון, כולל 15% שירות שבחרנו להוסיף, יצא 350 לכל סועד. האוכל, השירות והאוירה מצדיקים את העלות הגבוהה, ויצאנו בהחלטה לחזור לשם ולהתנסות במנות נוספות מהתפריט העשיר. וגם להזמין שוב את האיטריות עם הסרטנים, כי הן החיים.

George & John
אוארבך 6
תל-אביב
אתר
פייסבוק
אינסטגרם

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה