הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

הוזמנתי לארוחת בלוגרים במסעדה גלאט כושר בבית מלון. החברה של כתובי אוכל כמוני, והסיכוי לנוף תל אביבי מהקומה ה-11 משכו אותי לבדוק במה מדובר.

27/02/2010

גילוי נאות – הייתי מוזמנת של המסעדה.

שוב הוזמנתי לארוחה של בלוגרים. אבל הפעם לא פנו אלי ישירות מהמסעדה, אלא בלוגר אוכל ידוע בפני עצמו – ששת. אני מודה שההחלטה ללכת לא באה בקלות. אני מודעת לבעייתיות של כתיבה כנה ומהימנה כשהכותב מוזמן של המסעדה. מצד שני, רציתי לפגוש עוד בלוגרים שכותבים ביקורת מסעדות. אז הלכתי. ואני שמחה שהלכתי, כי באמת פגשתי כמה אנשים מרתקים, ובשביל זה היה שווה ללכת.

מסעדת הקומה ה-11 היא המסעדה של המלון “קראון פלזה סיטי סנטר עזריאלי” שנמצא במגדלי עזריאלי. מסעדת הקומה ה-11 נמצאת, אם לא ניחשתם לבד, בקומה ה-11 של המלון. מעצם שמה, ציפיתי לחוויה שכוללת נוף מרשים של לילה תל אביבי. לצערי, הסתבר שהנוף שנצפה מהחלון שישבתי מולו היה הגג של הבניין הסמוך.

זה השולחן שחיכה לנו:

אל הארוחה הצטרפו גם סמנכ”ל המלון ושף המסעדה – אייל רוזנברג. טעות בשיקול הדעת גרמה לי לשבת רחוק ממנו, ולכן למעט נאום הפתיחה שלו, לא זכיתי לשמוע את הפרשנויות וההסברים שלו על המנות. הפתיחה כללה הסבר שהמסעדה פתוחה לקהל הרחב ולא רק לאורחי המלון, ושמתקיימות בה ארוחות חברה. האמת, שכל הארוחה הזאת הזכירה לי ארוחת חברה. כמו בארוחת חברה, זרמו עוד ועוד מנות, וניסינו לטעות ולהנות מהכל. וכמו בארוחת חברה, גם כאן המנות הראשונות ריגשו, ואילו המנות העיקריות לא הפילו.

עוד חשוב לציין, שהמסעדה כשרה למהדרין (גלאט), דבר שלא מנע מהקינוחים הלא חלביים שלה להיות מגוונים ומעניינים.

אז לראשונות:

ראשית קיבלנו פוקצ’ה. היא היתה טעימה, והטפנד שלידה היה מצויין.

הסלט שפתח את הראשונות היה סלט הקומה ה-11 חסות (ירוקה, אדומה, מסולסלת), עלי בייבי, אנדיב צרוב בגריל, עגבניות מיובשות בשמש, אבוקדו, צנובר ופיסטוק בויניגרט לימון (42). היה כיף להתחיל איתו.

אחריה הגיעה ברזאולה סינטה כבושה בשמן זית, עם סלט נבטים בוינגרט איולי צ’ילי (50). לא יודעת איך הקרפצ’ו סינטה שלהם, אבל הברזאולה מעולה.

כבד אווז בגריל במגדל בריוש, ריבת שרי וג’ינג’ר (79) היה כל כך טעים בדגימה ראשונה, שביקשנו מנה נוספת. אחרי המתנה ארוכה הגיעה המנה שכל כך חיכינו לה, רק כדי לגלות שהיא חרכה לגמרי. בעוד שהמנה הראשונה נמסה בפה, זו היתה עשוייה יתר על המידה. מאכזב לגלות חוסר יכולת לשמור על רמה אחידה.

סלט נוסף הגיע לשולחן, סלט שקדי עגל חסה ערבית אדומה ומסולסלת, אספרגוס, חמוציות וצנובר (55). מצויין.

בין המנות הראשונות לעיקריות ערכנו ביקור במטבח, ופגשנו את הסו-שף של אייל

המנות העיקריות, כפי שציינתי, היו מאכזבות. גולת הכותרת היתה ההמבורגר, שלא היה מתוכנן להיכלל בארוחה, אבל הגיע בכל זאת, ונטרף. המבורגר 100% בקר 300 גרם (77). אבל האם הייתי הולכת דווקא לשם בשביל לשלם מחיר כזה להמבורגר? אני בספק.

בין השאר היו פילה דניס מוגש עם ירקות מוקפצים ברוטב סצ’ואן (85), שהיה טעים, למרות שאני לא אכלנית דגים גדולה.

פילה הבקר לעומתו היה ממש לא טעים. הוא היה סיבי ויבש, ובטח לא ענה לציפיותיה של אכלנית מידיום רייר.

היו גם צלעות טלה ואוסובוקו טלה ועוד ועוד, אבל הכל היה די שומני, ולא ריגש במיוחד.

ואז הגיעו הקינוחים.

אני לא אפרט מנה מנה, כי היו לא מעט. אותי כבש ה”אגוזי“, מנה שלא נמצא בתפריט, וריגשה אותי מאוד.

איך אני יכולה לסכם? אני חושבת שהמקום מתאים יותר לארוחות חברה, במידה והם מציעים מחיר שפוי, אבל זה לא מקום שהייתי בוחרת לצאת לבלות בו, או לחילופין לקחת אורחים מחו”ל.

מסעדת הקומה ה-11
מלון קראון פלזה סיטי סנטר עזריאלי
מגדלי עזריאלי, מגדל מרובע
תל אביב
9443330–057
אתר הבית

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה