הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

שבירת שגרת אמצע השבוע עם תפריט קיץ מיוחד של מאכלי ים, דגים ואוכל רחוב מודרני, בהשראת עיירת החוף פרובינסטאון שבקייפקוד בחוף המזרחי בארה”ב

06/08/2016

אוגיז הוא בר אוכל קסום שנמצא בפינה חבויה בשוק לוינסקי, שבדרך כלל מגלים אותה לגמרי במקרה. ככה זה נראה בשעות בין ערביים, שקט ורגוע וקסום, רגע לפני שהמקום מתמלא במבלי הלילה.

01. אוגיז - המקום

השם אוגיז – Oggie’s, אם אני צריכה לנחש, מורכב משילוב שמות צמד השפים והבעלים – עומר כספי וגילי כהן. הריהוט, כמה מקסים, מורכב משולחנות בית ספר או משרד ישנים, עם מגירה באמצע.

02. אוגיז - השולחנות

אני הוזמנתי אל המקום ביום שלישי. ערבי שלישי של הקיץ שוברים את שגרת אמצע השבוע עם תפריט מיוחד בהשראת עיירת החוף הקטנה פרובינסטאון, שממוקמת בקייפקוד בחוף המזרחי בארה”ב, ומתמחה במאכלי ים, דגים ואוכל רחוב מודרני.

רעבות לאוכל מנחם ושובר שגרת שבוע עמוס, פתחנו בגראטן תירס וסקאלופ (68 ₪). סקאלופס הוא אחד ממאכלי הים היותר מפנקים, והוא בעצמו התפנק לו בתוך קרם תירס טרי מתקתק, ובאמת, לא צריך יותר מזה בשביל להשכיח את טרדות היומיום.

03. אוגיז - גראטן תירס וסקאלופ

המשכנו עם קוד, צ’יפס פולנטה, קרם אבוקדו, פיקו דה גאיו, שמנת חמוצה מקסיקנית וליים (53 ₪). זו מנה מאוד יוצאת דופן, שלוקח זמן עד שבלוטות הטעם מבינות את כל הטעמים שנכנסים אל הפה. דבר ראשון מרגישים את הפריכות של הצ’יפס פולנטה, אח”כ מצטרף טעמו של הדג, ובסוף מורגש הפיקו דה גאיו, סלסלת עגבניות מקסיקנית. וזה כל-כך טעים….

04. אוגיז - קוד

אם עד עכשיו אכלנו עם סכין ומזלג, עכשיו לא היתה ברירה, ועברנו להשתמש בידיים, כי אין דרך אחרת לאכול צדפות: צדפות בשום ויין וצ’ילי (48 ₪). המנה הגיעה עם פסים של לחם ספוג בחמאה, וכך יכולנו להמשיך ולהתענג על הרוטב הנפלא הזה, ובסוף לא נשאר אלא ללקק את האצבעות.

05. אוגיז - צדפות

משם התקדמנו לשרימפס בורגר ורוטב טרטר (52 ₪). לא רק ששרימפס בורגר הוא התחליף האולטימטיבי להמבורגר בשרי לנמנעים מבשר (לא אני),  זה גם אחד הדברים היותר טעימים שקיימים בעולם.

06. אוגיז - שרימפס בורגר

סיימנו עם סנדוויץ’ סרטנים (54 ₪). מודה, פה קצת התאכזבנו, כי קיבלנו משהו מאוד שונה ממה שציפינו.  הציפייה היתה לסנדוויץ’ מלחם או לחמניה ובו סרטנים שלמים. אבל סנדוויץ’ לא היה שם, ובמקומו קיבלנו עגבניה ירוקה מטוגנת, מעליה Crab Cake, ובפיסגה ביצה עלומה מכוסה בהולנדייז תרד. אני מתה על ביצה עלומה ברוטב הולנדייז, אבל מה לעשות, מעולם לא התחברתי ל-Crab Cake, זה כמובן כר עניין של טעם אישי, יש כאלו שיהיו מוכנים למכור את אמא שלהם בשביל Crab Cake. אבל אל תיתנו לעובדות לבלבל אתכם, זה לא מנע ממני לחסל את המנה.

07. אוגיז - סנדוויץ סרטנים

ועכשיו, אחרי שהעברתי שם ערב בלתי נשכח, אני חייבת לחזור לשם לבראנץ’ שלהם בסופ”ש. רק נחכה שיהיה קצת פחות קיץ ויותר נעים לשבת ברחוב בשעות היום, ולהנות מבירה טובה וארוחת בוקר (בסדר הזה בדיוק).

אוגיז Oggie’s
מרחביה 4
תל אביב
03-5168244
פייסבוק
אינסטגרם

עוד מסצינת לוינסקי:
סצינת חיי היום:

סיור קולינארי בשוק לוינסקי
זבולון בא לגן – משתלה על גג
טוני ואסתר
גרגר הזהב
קפה לווינסקי 41
מתי המקלל

סצינת חיי הלילה:
אוזריה
החלוצים 3
דלידה
זבולון העשירי
סינמה גראז’
Fifi’s
אוגיז

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה