הודו הקטנה – תבשיל שעועית וירקות

הבישול של חנוך מ"רויאל שף" פתח לי צוהר לבישול ההודי והחלטתי לנסות ולהכין בבית מנה צמחונית-טבעונית בניחוח הודי 

הבלוג שלי הוא המקום לגלות סודות. הסוד היום הוא שהתמכרתי.

אני אגלה רק בתנאי אחד, שאחרי שאגלה את הסוד אתם תגידו: אוהבים אותך אורלי. אני סומכת עליכם, כן?

אז הנה זה בא: אני מכורה ל״רויאל שף״. מכורה לרגשנות והעדינות של דוקטור שקשוקה כלפי העפיפון וכמובן לאהבתו לשקשוקה. מכורה לוויכוחים על השם דוד חביב ובניו ו/או בנותיו, הלא הן תאומות הקובה (קובה טווינס). מאוהבת ברומן המאופק בין גבאי (המתאגרף התאילנדי) לבין מריה (שייקספיר עושה לה את זה).

השבוע, אחרי שצפיתי ״בצ׳אלנג׳ הישראלי״, לבי יצא אל חנוך, בעל מסעדת הודו הקטנה בב״ש, שלמרות מאמציו הכנים לאורך כל התכנית לא עלה לשלב חצי הגמר. חנוך הצטייר לי כבחור צנוע ולאורך כל התכנית ריגש בחיפוש שלו אחר אהבה. הפעם, בתמימותו, ביושרו וברצון שלו לפרגן לחברו, הכריע את הטבלה לרעת עצמו ונשאר מחוץ למשחק.

הבישול של חנוך פתח לי צוהר לבישול ההודי והחלטתי לנסות ולהכין בבית מנה צמחונית-טבעונית בניחוח הודי.

תבשיל שעועית וירקות

המרכיבים:

חצי חבילת שעועית לבנה קפואה (או כוס שעועית לבנה מושרית במים למשך לילה)

3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות

3 גזרים פרוסים

1 פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות

1 בצל קצוץ

חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה

חצי חבילת כוסברה קצוצה

2 שיני שום

2-3 כפות שמן

1-2 כפיות קארי הודי

פלפל צ׳ילי גרוס – לפי הטעם

מעט גרגרי כוסברה

חצי לימון פרוס לפרוסות דקיקות

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

לאדות בווק או בסיר רחב את הבצל והשום עד שנהיה שקוף.

להוסיף את תפוחי האדמה, הגזר והפלפל האדום ולהמשיך לאדות / לטגן למשך כמה דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.

להוסיף את השעועית הלבנה, לכסות במים ולהביא לרתיחה.

להוסיף את התבלינים, חצי מכמות הפטרוזיליה והכוסברה ואת פרוסות הלימון ולבשל על אש קטנה עד לריכוך השעועית והירקות. לשים לב מדי פעם שלא חסרים מים. אם כן, להוסיף רק מעט בכל פעם, כדי שלא נקבל מרק.

לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.

להגיש מעל אורז לבן חם עם פרוסות לימון, פלפל חריף ואושר גדול בלב.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.