הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

את הערב האחרון בברלין בילינו במסעדה מתוקה של מרקי ראמן, ואכלנו את הארוחה הכי טעימה בכל הטיול.

28/12/2013

הרבה אנשים חושבים שכשמטיילים בעולם, צריך ללכת למסעדות שמגישות את האוכל המקומי. זה נכון חלקית. כי אם אני בגרמניה, אני אצפה לאכול אוכל רחוב גרמני (כמו שאפשר לראות בפוסט הקודם), אבל כשאני כבר הולכת למסעדות, אני רוצה ללכת למסעדות בהן המקומיים אוכלים, ויש סיכוי שאלו יהיו דווקא מסעדות של תרבויות אחרות. ככה למשל מצאתי את עצמי אוכלת במסעדת טאפאס באמסטרדם, ובמסעדה צרפתית בלונדון.

אבל התוכניות לערב האחרון בברלין היו מסוג אחר לגמרי. ניימן ידידי שגר בברלין ובעל הבלוג המעולה ניימן 3.0 הבטיח לקחת אותנו ל”אחד הפאבים הטובים ביותר שראיתי אי פעם”, ה”רום טריידר“, פאב הקוקטיילים הותיק בברלין. אבל ערב קודם לכן הוא הבין שהוא שתה די והותר בימים האחרונים, וכתב לי כך: “יכול להיות שאני מאד אבאס אותך ואעדיף להחליף את הפאב מחר בארוחת ערב…”. האם יכול להיות שניימן עדיין לא עמד על קנקני והוא חושב שהמרת פאב בארוחה תבאס אותי? אני מיד הסכמתי, בתנאי שיקח אותנו למקום שווה. והוא מצדו התחיל לזרוק רעיונות. זה נשמע ככה:

“את רוצה מזרח גרמני/אוסטרי/שוויצרי, או משהו יותר אקזוטי?
יש מסעדת פועלים סנגלית-גמבית לא רחוק.
זה מאד אקזוטי.
יש את שני המקומות המקסיקניים הקטנטנים שאני אוהב (פחות אקזוטי).
המסעדה האפריקאית לי הייתה קצת קשה: אוכל מאד לא מעודן. אבל הייתי שם לא מעט פעמים כי זה יחסית מעניין עבורי.
המקסיקנית היפסטרית – למרות שהיא מקסיקנית אמיתית.
יש גם מקום קוריאני – אבל מודרני כזה.
יש גם מקום מאד מומלץ של מרקי ראמן.
ויש מסעדה בוסנית (נראה לי). למרות שזה גם כוך פועלים כזה. יש להם בערך 2 מנות.”

בשלב הזה הגיעה התגובה שלי: “וואי, ראיתי סרט על מרקי רמאן, איך בא לי”.
והוא השיב: “אה, אז בואי לשם. חבר מנסה לשלוח אותי לשם מאז ספטמבר:)”
ואני המשכתי: “יש סרט שנקרא נערת רמאן, מקסים, עושה חשק לאכול”
והוא חתם ב: “מה שמצחיק זה שהחבר ששלח אותי לשם, הלך לשם בגלל אותו הסרט”

נו, היה נראה שכולם מרוצים. הלכנו למסעדה בשם Cocolo Ramen, שאפילו יש לה סניף בקרויצברג, שזה קרוב גם לבית של ניימן וגם למלון שלנו (עליו עוד יוקדש פוסט נפרד בבלוג).

ראמֶ‏ן, על-פי ויקיפדיה הוא מנת אטריות יפנית שמקורה בסין. לרוב הראמן מוגש בציר המבוסס על בשר, ומעליו תוספות כמו פרוסות בשר חזיר, אצת נורי (אצת ים מיובשת), בצל ירוק או תירס. כמעט לכל אזור או מחוז ביפן קיימת גרסה משלו לראמן.

המקום נראה כמו מסעדת פועלים מפוארת. אפשר לשבת על הבר או באחד מהשולחנות הארוכים, ביחד עם סועדים אחרים שלא מכירים. המלצרית יפנית דוברת גרמנית, שזה אחד הדברים המוזרים ביותר עבור תייר בארץ דוברת שפה שהוא לא מבין.

כשהגענו למסעדה, כבר חיכתה לנו שם יוהנה, השותפה המרתקת של ניימן. היא כבר הספיקה להזמין לעצמה מנה ראשונה – קימצ’י (3 יורו):

Kimchi – spicy fermented Korean style cabbage

זו יכלה להיות ממש מסעדת “רק מרק” כמו בבלי סודות, כי עיקר התפריט שלה הוא 7 מנות מרק ראמן, ב-8 עד 10 יורו, ואפשר לשבוע יפה מאוד ממנה אחת כזו, שעשירה בנודלס ותוספות. אבל יש בתפריט גם 12 מנות פתיחה קטנות, ב-3 עד 4.5 יורו למנה, כמו הקימצ’י.

אבל אנחנו הרי באנו לאכול מרקי ראמן. ניימן ויוהנה הלכו על הגרסה הצמחונית, שהיתה דווקא הטעימה ביותר. הם לקחו, כל אחד, מרק מיסו (8 יורו):

Miso – also available with vegetarian broth, vegetable, egg

רינת הלכה על גרסה מאוד בשרית, טאנטאן (9 יורו), שבעיני היתה כבדה מדי, אבל העיקר שהיא אהבה:

Tantan – Spicy ground meat, vegetables

ואני הלכתי בעקבות הלב על השרימפס דאמפלינג שבמרק וואנטאן (9.5 יורו):

Wantan – Shrimp dumplings, poached chicken, vegetables

היה טעים מאוד, ובהחלט סיפק לי את הסקרנות והחשק למרק ראמן, שנולדו בי תוך כדי הצפייה בסרט “נערת הראמן“. אם גם אתם רוצים להבין במה מדובר, צפו בסרט המתוק הזה, שטעימה ממנו נמצאת כאן למטה.

Cocolo Ramen X-Berg
Paul-Lincke-Ufer 39 – 40
שכונה: קרויצברג Kreuzberg
תחנה: Georlitzer Bahnhof
Berlin
Germany
49-30-98339073
אתר
פייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

עלה גפן – מסעדת שף אותנטית בדרך לצפון

ביום הראשון של ראש השנה החלטנו לצאת קצת מתל אביב. נסענו לאורך חופי הים התיכון המקסימים, עצרנו בחוף עתלית והגענו עד לחוף בצת. מתישהו התחלנו לפתח רעב קל, אבל לא רצינו לתת לזה להוציא אותנו מהשלווה שהשרה עלינו הים. ובכל זאת,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה