הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

אייל שני ושחר סגל פתחו סניף שני ל”מזנון”, מסעדת הפיתות המעולה שלהם. אתמול זכיתי להיות בפתיחה של המקום. היה שמח וגם טעים.

21/08/2013

שלשום קיבלתי הודעת טקסט לנייד – הי יעל, זו נטע מסלון, אברקסס וכו’… מחר בערב אנחנו פותחים את מזנון קינג’ ג’ורג’, ומאוד נשמח אם תבואי. נטע היא מנכ”לית הקבוצה של אותם סלון, אברקסס וכו’, והכרנו כשהיא הזמינה אותי להתארח בסט התוכנית של אייל שני ושחר סגל.  התגובה הראשונה שלי להודעה הזו שלה היתה צוננת. נו, אז פותחים סניף של מזנון. זה לא שלא התלהבתי ממזנון אבן-גבירול, נהפוך הוא, דווקא עפתי עליו (וזו הזדמנות נהדרת לחזור ולהזכיר את סמבה אבן-גבירול, הפוסט על חגיגת הבשרים המשוגעת שעשיתי עם הפייה לפני כשנתיים, איך שהזמן טס כשנהנים), אבל נו, עוד סניף, מה הביג דיל. אבל אז פתאום אמרתי לעצמי – היי, פעם ראשונה בחיים שהזמינו אותי לפתיחה של מסעדה, גם אם היא רק מזנון, ואני לא אלך? ובכל זאת, פתיחה של עוד מסעדה מבית היוצר של אייל שני ושחר סגל לא יכולה להיות אירוע של מה בכך. ואז גם נכנסתי לדכדוך קיומי, וחשבתי לעצמי שאירוע פתיחה של מסעדה זה בדיוק מה שאני צריכה כדי להרים לי את המצב-רוח.

כשיצאתי מהעבודה עוד התלבטתי. הכי רציתי להעביר את הערב בשתיית בירה משכרת, אבל אני משתדלת להיות ילדה טובה באמצע שבוע, אז זו לא היתה אפשרות ריאלית. במקום זה התחלתי את הערב בשופינג מטורף של בגדים בדיזנגוף סנטר (מה זה מטורף, שלוש גופיות וחצאית. נו אז שופינג קל, אבל בכל זאת שופינג לרימום מצב הרוח), משם המשכתי למזנון קינג ג’ורג’, והגעתי למסיבה סוערת. הרמקולים ניגנו מוזיקה מזרחית סוחפת, והאנשים מסביב שמחים. נטע מיד דחפה לי ביד כוס של בירה, אותה סיימתי במהירות שיא, ואחרי זה כבר הייתי לגמרי במצב הרוח הנכון.

הסתובבתי קצת, ספגתי אוירה, התרשמתי מהמוזמנים היותר חשובים ממני (לא שאני חס וחלילה מפחיתה מערכי), ביקרתי בכל מקדשי העגבניות שמסביב. הנה אחד

והנה עוד אחד, עגבניות על ארון בזק המקומי, כי צריך לנצל נכון את התפאורה האורבנית שהסביבה מזמנת.

גם בסניף קינג ג’ורג’, כמו בסניף אבן-גבירול, הקישוטים של המקום הם הירקות.

נכנסתי למטבח והסתובבתי קצת לטבחים בין הרגליים

ואז הגיע זמן האוכל. רציתי פיתה עם בשר, כי זה מה שאכלתי בכל הביקורים שלי במזנון אבן-גבירול. אבל לכו תבינו את התפריט שרשום על הלוח ובו מנות כמו “בית ספר לתוניסאים”, “שווארמה מסרדינים נשואים”, “דם שדות על הפיתות”, “נתחים אינטימיים”, “ים אדום” ועוד.

אחרי התייעצות עם מי שלקחה ממני את ההזמנה, הלכתי על חריימה בפיתה, כי היא אמרה שזו המנה המומלצת ביותר, אז זרמתי איתה, למרות שדגים זה לא הפורטה שלי. היא שאלה אותי “איך תרצי שיקראו לך הערב?” שזו הגרסה של מזנון ל”איך קוראים לך?” של ארומה, ואני עניתי “לא סוגרת ת,’פה” כי רציתי פעם בחיים לשמוע מישהו קורא לי ככה בפני אנשים אחרים, בלי שזה ישמע מעליב כמו בבית ספר יסודי. אחרי המתנה ממושכת בה המשכתי לספוג אוירה ושתיתי עוד קצת בירה, הצעקה “לא סוגרת ת’פה” נשמעה, והמנה יצאה. ותקשיבו לי, חריימה בפיתה של מזנון זה טואובבבבב!

אז אם אתם בסביבה ונהייתם רעבים, תנו קפיצה למזנון, ומבטיחה לכם שלא תצטערו על זה.

מזנון
קינג ג’ורג’ 30
תל-אביב
פייסבוק

ודבר אחרון לסיום – היום, כן, ממש היום, הבלוג שלי חוגג שלוש שנים בביתו הכל-כך חם בסלונה. לעוד שנים רבות של שיתוף פעולה.

ולסיום סיומת – כמחווה לסגידה לעגבניות, קבלו את תשדיר השירות האלמותי לעגבניות משנות ה-80.

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה