הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מאוגוסט 2010

עומר מילר, הבעלים של מסעדת “חדר האוכל” המצליחה, פתח מסעדה חדשה, שולחן, ברוטשילד, במיקום ההיסטורי של פסטיס האגדית של אייל לביא. המקום נפתח עם הרבה רעש וצלצולים, ופשוט היינו חייבים להצטרף לחגיגה.

09/03/2012

כיאה למקום החדש התורן, הזמנו מקום שבועיים מראש. זה היה אמור להיות שולחן לחמישה, שכל היכרותם וחברותם מתרחשת סביב אוכל. אבל החורף הקשה הפיל קורבנות רבים, והצטמצמנו ל-3. ההוכחה לבאזז סביב המקום הורגשה מיד עם כניסתנו, כשבשולחנות הסמוכים לנו יושבים ראש עירנו, מר רון חולדאי, וממש בשולחן לידו גיא פינס. בשולחן אחר בפנים, גיא זוהר. ניהלנו דיון נמרץ על מקום הישיבה שלנו עם העתק מבוגר של אורי גוטליב, שמהמבטא שלו הבנתי שמדובר בסטיבן לובל, אחד השותפים במסעדה. הוא היה אדיב ומקסים אלינו, והקפיד לבחון מדי פעם את שביעות רצוננו.

המלצרית החביבה שלנו פרטה בפנינו את מבחר המיוחדים של היום, ומשם בחרנו פולנטה מתירס טרי (42 ₪). היבנאית סירבה לחלוק איתנו את המנה, משום שאם זה מתירס אמיתי, זה לא פולנטה, שאמורה להיות מקמח תירס. אז זו המנה היחידה שחלקתי רק עם הפייה. בסופו של דבר, זה היה נחמד בלבד.

המשכנו עם קלמרי סגול - סלט קר של קלמארי, גרגירי חומוס, זעתר, חציל קלוי, עגבניות, פלפל חריף (44 ₪ בתפריט ובאתר, 48 ₪ בחשבון שלנו). המנה הזאת היתה כבר טובה יותר, אבל הפייה נראתה מאוכזבת.

המנה הבאה היתה טלהטרטר טלה, שורש סלרי, בזיליקום סגול, שאלוט קצוץ, עירית (42 ₪). בשלב ההזמנה הפייה הסתייגה מהטלה, והתכוונה לפסוח על המנה, אבל התחרטה מיד כשהיא הגיעה. אני חובבת גדולה של טרטר, והטרטר הזה היה מעולה. לא קלקלו אותו עם שום ירק מיותר, כמו שעשו עם הטרטר הפלשטיני ב”מזללה או עם הטרטר של “ושתי. פיסת הבצק היבשה שצורפה, אם זאת, לא היתה לגמרי ברורה לי, והייתי מעדיפה פרסות לחם או טוסטים. ובכל זאת, חברותי לאירוע לא היו שותפות לטרוניה שלי.

הפייה המשיכה לציין כי היא מרגישה שאין הרבה חדש תחת השמש, ושבתקופה האחרונה מגישים בכל מקום חדש אינטרפרטציה דומה על אותן מנות, כמו לדוגמה סלט עגבניות. עוד לא סיימה להגיד זאת, והופ, הונחה של שולחננו מנה על חשבון הבית… שריסלט עגבניות שרי, איולי בזיליקום, גבינת פטה של המאירי (34 ₪, לא שילמנו). ליבנאית ולפייה זה היה כבד מדי, בעיקר הגבינה, ולכן המשכתי לחסל לבד. הן ציינו משהו על עגבניות לא בשלות, ולא הבנתי על מה הן מדברות, עד שהגעתי לעגבניה האחרונה. והרי זה תמיד ככה. היו סמוכים ובטוחים שאם תאכלו ערמונים, האחרון יהיה רקוב…

עד כה התמקדנו במנות הראשונות, אלו שנמצאות בתפריט תחת הקטגוריה של “פותחים שולחן”. בשלב הזה הרגשנו שאנחנו בשלות לעבור למנה עיקרית אחת או שתיים. אחרי התלבטות קלה, קיבלנו את המלצתה של המלצרית ולקחנו דלעת – סוכריות”, דלעת וריקוטה, חמאת מרווה, בטטות לבנות, כרישה, פרמז’ן (62 ₪). מדובר בעצם ברביולי, אבל בצורה של סוכריות, וזה היה גם יפה וגם נפלא.

בהרגשה שיש לנו מקום לעוד מנה אחת עיקרית, לקחנו גם פילה בקר חם עם רושטי (68 ₪), גם מהמיוחדים. בדיוק לפי הצורך שלנו, הגיעו שלושה נתחים של פילה, עם לביבה קטנה של תפוחי אדמה, שלא היתה מרגשת במיוחד.

עכשיו כבר היינו מוכנות למנה אחת אחרונה. המנות האחרונות אינן רשומות בשום מקום (לא בתפריט ולא באתר), והתבשרנו עליהן מפי המלצרית. אחרי דין ודברים בחרנו במלבי רוזטה (36 ₪). זה לא היה ממש מלבי, אבל זה היה טעים, וזה היה קליל בדיוק בשביל לגלוש פנימה כשכבר לא היה לנו הרבה מקום.

עם בקבוק יין קברנה הרי גליל (110 ₪) סיימנו עם חשבון של 150 ₪ לכל אחת.

שולחן
רוטשילד 73
תל אביב
9424641–057
אתר הבית
פייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה